Malmö bang voor standaardsituaties van AZ

By
Updated: september 15, 2011

In een perszaal vol Zweedse journalisten en slechts één Nederlandse keek Malmö-trainer Rikard Norling woensdagavond samen met spelers Daniel Andersson en Mathias Ranégie vooruit op het duel met AZ en twee landgenoten: “Wernbloom is zo goed in de lucht.”

“Ik zat zaterdag tijdens de wedstrijd AZ – Vitesse in het stadion”, zei Norling. “Ik proefde een geweldige ambiance. Het publiek leefde echt mee. Wat ik zag was een goed team. Dat AZ moet in staat zijn om van ons te winnen. Ze hebben ook de beschikking over twee geweldige Zweden. Rasmus Elm en Pontus Wernbloom zijn belangrijk. Zweedse spelers zijn heerlijk om mee te werken. Kijk naar Rasmus die zonder zeuren overal speelt waar de trainer hem nodig heeft. Ook de speelwijze van Pontus getuigt van een grote opofferingsgezindheid.”

Dat de combinatie Elm-Wernbloom vooral bij standaardsituaties zeer gevaarlijk is, was Norling niet ontgaan: “Ja, daar zijn we best wel bang voor. We hebben respect voor ze. Wernbloom is zo goed in de lucht. Hoe we dat gaan verdedigen, mandekking of met zoneverdediging? Dat zie je morgen wel.”

Malmö schakelde dit seizoen Glasgow Rangers uit in Europees verband en verloor in de voorronde van de Champions League maar nipt van Dinamo Zagreb. “Maar dit AZ is zeker beter dan het Glasgow Rangers waar wij toen tegen speelden. AZ is qua sterkte te vergelijken met Zagreb. Alleen maakt bij AZ het team de spelers beter en maken bij Zagreb de spelers het team sterker. Als ik naar de poule met AZ, Austria Wien en Kharkiv kijk, dan vind ik ons de underdog. Maar dat zegt niks, kijk maar naar onze duels met Glasgow.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Geert

  15 september 2011 at 09:50

  Hij weet zichzelf mooi in de underdog rol te plaatsen en dat doet hij natuurlijk expres. We zullen zien hoe het gaat lopen.

 2. Jeroen

  15 september 2011 at 10:06

  Evengoed wel leuk om te zien hoe je objectief persoon naar AZ kijkt. Ik vind namelijk de standaardsituaties wel sterk, maar ik denk dat wij gevaarlijker zijn in de omschakeling. Kijk maar naar het doelpunt van Beerens van afgelopen weekend.

 3. hAnZ

  15 september 2011 at 14:36

  Tuurlijk zijn ze de underdog…hahaha
  We gaan natuurlijk even winnen vanaaf…
  Ik verwacht zeker een leuke en spannende pot voetbal. Hopelijk is dat Malmó niet zo’n counterploeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *