Europa League: “Ze zullen respect voor ons hebben, maar geen ontzag”

By
Updated: september 14, 2011

In aanloop naar AZ – Malmö FF namen Gertjan Verbeek en Rasmus Elm woensdag de tijd om de Nederlandse en Zweedse media toe te spreken. Er werd gesproken over blessuregevallen en de komende tegenstander.

Verbeek kan tegen Malmö niet beschikken over Maarten Martens (enkelblessure), Joey Didulica (niet wedstrijdfit) en Ruud Boymans. “Ruud heeft een terugslag gehad en heeft weer last van zijn enkel”, zei Verbeek. “Charlison Benschop is wel weer fit en zit bij de wedstrijdselectie.” Brett Holman keert tegen Malmö FF terug in de basis. Dit gaat ten koste van Johann Berg Gudmundsson, die op de bank begint.

“Ik ben benieuwd of wij in staat zijn om ons niks aan te trekken van onze tegenstander”, keek Verbeek vooruit. “Ons eigen spel spelen is de beste kans op een goed resultaat. Ik heb geen energie gestoken in het uitgebreid analyseren van Malmö. Uiteraard heb ik beelden bekeken, maar we gaan ons niet aanpassen. Ik denk dat de mensen van Malmö ook wel zien dat wij lekker lopen te ballen. Ze zullen respect voor ons hebben, maar geen ontzag. Het is aan Malmö om ons af te stoppen. Hoe? Ik ga niet voor de coach van Malmö denken.”

“Malmö heeft een fysiek sterk team”, zei Verbeek. “Mijn verwachting is dat ze 4-4-2 gaan spelen. Ik ben niet zo goed in namen, dat krijg je als je de veertig bent gepasseerd. Maar nummers weet ik wel. Hun nummer 9 is een Braziliaan. Hij speelt kort achter hun nieuwe aankoop, nummer 13. Ranégie, ofzo. Ja, die heeft er bij Häcken toch behoorlijk wat ingeschoten. En nummer 10 zwerft door het hele elftal. Die heb ik als linksback gezien, maar ook als rechtshalf.”

Desgevraagd gaf Elm zijn mening over de lage positionering van Malmö FF in de eigen competitie: “Ik denk dat ze het mentaal moeilijk vinden om zich op de competitie te richten. De ene week spelen ze tegen Glasgow Rangers, de week erop tegen Gefle IF. Wat ik weet is dat Malmö staat voor goed en verzorgd voetbal over de grond. Ze spelen niet typisch Zweeds. Of het voor mij speciaal is om een Zweeds team te treffen? Nou, ik heb wel eerder tegen Zweedse teams gespeeld. Een stuk of 90 keer.” Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  14 september 2011 at 15:41

  Wie zit er morgen in het stadion?

 2. Mike

  14 september 2011 at 17:52

  Ikke!!!!!
  verwacht morgen een moeilijke wedstrijd heb ze zien spelen tegen Goteborg een goeie team niet echt een uitblinkers maar als AZ de vorm van de afgelopen weken haalt dan moet het wel kunnen.
  denk net als Goteborg tegen hun een thuis winst 2-0 maar uit gaat het daar heel moeilijk worden.

  heb trouwens ook Austria Wien zijn spelen maar dat stelde niet veel voor alleen een goeie spits Linz die uit wedstrijd moet tegen hun wel kunnen ofso
  Metalist Kharkiv ik weet niet wat we daar moeten van verwacht nooit van gehoord

 3. hAnZ

  14 september 2011 at 21:04

  Jaaa ikkke ikke ikke…hahaha. Gewoon op ons eigen plekkie O 31 onder de grote O. daar kan je lekker staan. mooi overzicht ook wel. Denk alleen dat het daar in de winter flink koud zal zijn met die wind onder het dak. MMM ehh terrasverwarmer maar mee van de winter…??
  Ze zullen het idd morgen niet kado krijgen, maar ik verwacht een harde maar mooie wedstrijd. Heb mijn geld op 2-1 gezet.
  Ik hoop dat je gelijk krijgt Mike. Mijn vrouw en ik hebben de reis en hotel al geboekt naar Wenen. alleen nog even kaarten scoren, maar ja, dat is een detail….

 4. hAnZ

  14 september 2011 at 21:23

  Mooi droog commentaar van Elm trouwens. Hou ik wel van.

 5. Jeroen

  15 september 2011 at 09:29

  Ik zit ook in het stadion 🙂 oude vertrouwde plek (Vak A, rij 13, stoel 24) :D. Ondanks dat het een moeilijk duel is verwacht ik wel te winnen. Hoop op een 3-1.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *