Tom de Sutter opnieuw in beeld bij AZ

By
Updated: augustus 1, 2008

Het lijkt erop dat AZ de Belgische spits Tom de Sutter niet uit het oog is verloren. Op het Prof Plus toernooi op de velden van AFC’34 was een AZ delegatie aanwezig om de kunsten van hem te bekijken. De delegatie bestond uit Scheringa, Brands, Haar en Arveladze.

Niet lang hebben de heren kunnen genieten van de kunsten van De Sutter, want na 25 minuten werd hij gewisseld. Vermoeidheid was de reden. ,,Dit is al onze derde wedstrijd van de week en voor mij nog maar de tweede keer dat ik in de basis begon. Ik speelde afgelopen keer al een volledige wedstrijd en tussendoor hebben we nog zware looptrainingen gehad. Met dit warme weer was dit even te veel”, luidt de verklaring van De Sutter.

Toch laat hij een sterke indruk achter in de korte periode dat hij op het veld stond. Al na vijf minuten onsnapte hij na een slimme loopactie aan de aandacht van de verdedigers van De Graafschap en kon hij enkel middels een strafschopovertreding worden afgestopt.

De spits is volledig hersteld van zijn knieblessure en een transfer naar Alkmaar lijkt dan de logische volgende stap. ,,Ik ben volledig hersteld. Ik voel helemaal niets meer, ben pijnvrij en heb ook geen schrik. De gretigheid naar de bal is enorm. Ook met de conditie gaat het de goede kant op. Tegen dat over twee weken de competitie begint, moet ik 70 tot 80 minuten zeker aankunnen”, aldus De Sutter.

De Sutter heeft tijdens zijn revalidatieproces geen behoefte gehad aan transferperikelen. ,,Eigenlijk nog steeds niet. Ik ben nog steeds aan het herstellen en dat vergt mentaal enorm veel. Ik heb mijn manager de opdracht gegeven alles van me af te houden tot er werkelijk wat concreet is.”

Toch lijkt het erop dat er een opening is voor AZ om te onderhandelen met De Sutter. ,,Ik ben nog steeds ambitieus en sta er open voor als ik mezelf sportief en financieel kan verbeteren. Ik ben indertijd goed opgevangen door de mensen van AZ. Cercle is een echte familieclub, maar dat gevoel heb ik bij AZ ook een beetje. Het lijkt me een hele warme en menselijke club.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *