Moisander onder de indruk van AZ

By
Updated: juli 12, 2008

Niklas Moisander beleeft momenteel zijn eerste trainingsweken bij AZ. De verdediger zegt te moeten wennen aan het niveau en de discipline bij de Alkmaarders. “Het tempo bij AZ is veel hoger, en er wordt ook vaker getraind.”

“Met alle respect voor FC Zwolle, maar het niveauverschil met AZ is groot.” Ook de samenwerking met coach Louis van Gaal maakt indruk op de Fin. “Ik merk echt dat Van Gaal een toptrainer is. Dat zie je aan alles wat hij doet. En achter elke training zit een idee, hem ontgaat werkelijk niets. Hij hecht ook veel aan discipline, zowel binnen als buiten het veld. Dat is wel even wennen, maar ik heb er geen probleem mee.”

Op welke positie hij straks zijn minuten zal maken maakt hem niet uit. “Bij Jong Ajax was ik linksback, net als in mijn eerste jaar bij FC Zwolle. Afgelopen seizoen speelde ik bij Zwolle centraal in de defensie. In Finland speelde ik in de jeugd als verdedigende middenvelder. Op welke positie ik me bij AZ moet gaan richten weet ik nog niet, dat zal ik binnenkort wel horen. Natuurlijk heb ik een voorkeur, maar het maakt me niet veel uit. Ik vind het veel belangrijker dát ik speel.”

Moisander onthult ook dat AZ inmiddels een naam opbouwt in Finland. “Sinds twee jaar wordt daar namelijk ook de Nederlandse competitie uitgezonden. Eerst kreeg je alleen flitsen van de Eredivisie te zien bij Eurogoals op Eurosport. En men weet natuurlijk wie Van Gaal is. Bovendien hebben ook de goede Europese prestaties van AZ in de laatste jaren meegeholpen aan de naamsbekendheid”, aldus Moisander op de officiële website van AZ. Bron: Voetbalprimeur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *