Voorbeschouwing Willem II – AZ

By
Updated: april 2, 2021

In de aanloop naar het bezoek aan Willem II schoof Pascal Jansen vrijdag aan voor een digitaal persmoment. Daarbij ging het uiteraard niet alleen over de hervatting van de competitie, maar vooral ook over Jansens contractverlenging. “Prachtige club om voor te werken.”

“Maandag heb ik voor het eerst met Robert Eenhoorn en Max Huiberts gezeten over mijn toekomst”, zegt Jansen. “We bespraken de periode sinds mijn aanstelling in december, waarna ik de vraag kreeg of ik na de zomer wil aanblijven. Na een paar dagen heb ik de knoop doorgehakt en donderdag was er witte rook.”

Droom
Jansen ligt nu tot medio 2023 vast in Alkmaar. “Of dit een droom is die uitkomt? Dat kun je gerust stellen. AZ is een prachtige club om voor te werken. Een goede organisatie met geweldige spelers en bovenal een sterke visie op voetbal en hoe je samen tot resultaten komt.”

Interessant proces
Sinds Jansen in december hoofdtrainer werd, stoomde AZ op naar de top van de Eredivisie. “Een heel interessant proces. Als hoofdcoach heb je met veel meer zaken te dealen en vang je alle wind op. Ik richt me vooral op de ontwikkeling van het elftal en het individu, en op dat we beter moesten presteren dan we tot dan toe hadden gedaan. Dat is tot nu toe behoorlijk goed gelukt.”

‘Komt op je pad’
Desgevraagd ging Jansen ook in op de vraag of hij niet eerder in zijn loopbaan hoofdcoach had willen zijn. “Ik geloof in tijd, plaats en omstandigheid en heb genoten van alle functies die ik tot nu toe heb mogen uitoefenen in de voetballerij. Nu krijg ik deze kans en dat is niet te plannen, zoiets komt op je pad. Ik geloof wel in heel hard werken en alles uit jezelf en de mensen om je heen halen. Dan krijg je wat je toekomt.”

Focus
De 48-jarige oefenmeester kreeg van zijn ploeg de felicitaties voor zijn contractverlenging, maar richt de blik nu direct op het treffen met Willem II. “Dit seizoen is nog volop gaande, we hebben nog helemaal niets. We jagen nog vol op de tweede plaats en de focus moet dus heel snel op de wedstrijd tegen Willem II.”

Internationals
De AZ-selectie trainde vrijdag voor het eerst weer met de volledige groep. De ploeg lijkt de interlandperiode ongeschonden te zijn doorgekomen. “Onze internationals zijn vrij aardig teruggekomen van hun land. We hebben net pas weer een eerste gezamenlijke training gehad. We moeten de balans qua fitheid nog opmaken, maar het ziet er goed uit.”

20 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  2 april 2021 at 17:40

  Laten we er niet omheen draaien: Willem II is een heel vervelende tegenstander voor AZ waar tegen al veel puntenverlies is geleden.
  Dit is 1 van de 7 finales die gewonnen moet worden. Buiten Wijndal heeft de rest weinig of geen indruk gemaakt in de interland periode.
  Die zitten dus niet lekker in hun vel. Normaal start AZ nog wel redelijk in Tilburg om daarna helemaal omver te worden gelopen. Nu eens kijken of de jongens mannen zijn geworden. Ik hoop/denk 1-2 want ik verwacht een zeer moeizame wedstrijd.

 2. brandon

  3 april 2021 at 10:45

  Gerrit jij doelt op Koopmeiners en Boadu met die opstelling en veldbezetting is het moeilijk om uit te blinken. Met de spelers naast Koopmeiners kon hij nooit in zijn eigen spel komen hij mocht of kwam bijna de middenlijn niet over. Boadu was helemaal een ramp die stond in de spits op een eiland met een echte buitenspeler en trainer zonder visie. De laatste wedstrijd was al weer heel anders toen hij Gakpo vanaf het begin durfde op te stellen. Dan het Nederlands Elftal die spelen een systeem zonder linkerspits en daardoor loopt alles vast door de midden waar het veel te druk is alleen Berghuis kon zijn niveau daar halen omdat die lekker op rechts wel zijn eigen spel kon spelen. Het is ook een zegen dat Blind, wel zuur voor hem dat hij zwaar geblesseerd is hoor, niet meer speelt want nu kan Frenkie van achteruit en Gravenbergh in de midden. De Noren werden afgedroogd door Turkije maar die twee komen juist wel goed terug want die hebben een plek veroverd in hun land dus daar is het juist hosanna. Dus denk ik dat het wel meevalt.

 3. brandon

  3 april 2021 at 19:40

  Stengs speelt niet en er is geen reden voor gegeven. Wordt een moeilijk avondje.

 4. brandon

  3 april 2021 at 20:06

  Koopmeiners rood en AZ met 10 man na 5 minuten dan weten we de uitslag Psv is vandaag 2e geworden.

 5. brandon

  3 april 2021 at 20:34

  Wissel nu die Gudmundsson eens die geeft alles weg zo verschrikkelijk slecht. Reynders is veel balvaster.

 6. Gerritvooijs

  3 april 2021 at 20:59

  Ik zou zeggen Aboukhlal voor Boadu. Die kan uit zich zelf iets creëren. Boadu sjokt en sprint opende verkeerde momenten. Zo heeft de ploeg niets aan hem. Zonder Stengs loopt Boadu voor spek en bonen rond.

 7. Gerritvooijs

  3 april 2021 at 21:02

  Wijndal komt lachend het veld op voor de 2e helft. Nou ik ben benieuwd.

  • brandon

   3 april 2021 at 21:20

   Die lacht altijd dus begrijp deze reactie niet echt en zoals je ziet is er niets mis met zijn inzet.

 8. Vak j

  3 april 2021 at 21:19

  AZ heeft kennelijk 11 man nodig om een tegenstander die beduidend mínder presteert op de ranglijst te kunnen verslaan. Dat zegt genoeg. tja dan is de 2e plek ook niet haalbaar

 9. brandon

  3 april 2021 at 21:19

  Gudmundsson is de allerslechtste Boadu scoort uit buitenspelpositie dus Gerrit laat die maar staan. Gudmundsson is echt belachelijk slecht.

  • AZ’67

   3 april 2021 at 21:30

   0.1 Gudmindsson!!!!

   • brandon

    3 april 2021 at 21:35

    70% op naam van Boadu en 20 % op Karlsson het binnentikken 10% van Gudmundsson.

  • Gerritvooijs

   3 april 2021 at 21:42

   Gudmundsson 1 van de beste vanavond vind ik. Zeer belangrijk voor de opbouw.

   • brandon

    3 april 2021 at 21:46

    2e Helft hersteld hij zich de 1e helft alleen balverlies kijk het maar na.

 10. brandon

  3 april 2021 at 21:45

  Waaropm nu weer Karlsson eruit hou die druk nu voorin. We gaan vanzelf weer teruglopen nu.Waarom???

 11. brandon

  3 april 2021 at 21:47

  Clasie heeft op 1-1 gegokt die komt er nu in. Pfffffffff

 12. brandon

  3 april 2021 at 21:54

  Gefeliciteerd AZ vrienden de rook komt uit mn oren zo nerveus. Pfffff maar 100% verdiend.

  • Gerritvooijs

   3 april 2021 at 21:56

   Pfffff hier hetzelfde maar knap resultaat met 10 man .
   Helaas Vitesse ook gewonnen

 13. Vak j

  4 april 2021 at 00:52

  3 punten AZ. Klasse ga zo door, iedere wedstrijd een finale

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *