Voorbeschouwing AZ – PSV

By
Updated: maart 19, 2021

Met de topper tegen PSV in het vooruitzicht schoof Pascal Jansen vrijdag aan voor een digitaal persmoment. De oefenmeester vertelde onder meer over de blessure van Pantelis Hatzidiakos, de inzetbaarheid van Fredrik Midtsjø en de strijd om de tweede plaats.

Jansen kreeg deze week slecht nieuws over Hatzidiakos. De centrumverdediger is de komende periode uitgeschakeld na aanhoudende knieklachten. Jansen: “Dat komt voort uit het duel met Feyenoord. Hij heeft daarna alles kunnen doen, maar kwam een week later met wat pijn uit de wedstrijd tegen Vitesse en ligt er nu een tijdje uit.”

Getergde speler
Hatzidiakos werkt in de gym al hard aan zijn herstel. “Ik zie een getergde speler die weet wat het inhoudt om te revalideren. Panta heeft de knop omgezet en we weten dat hij hier sterker uit zal komen. Onze medische staf zal hem daarin begeleiden.”

Opties in het centrum
Timo Letschert zal de Grieks international vervangen. “We zijn heel blij met de kwaliteiten die hij meebrengt. We mogen ons gelukkig prijzen met onze opties in het centrum. Met Timo, Pantelis, Bruno Martins Indi en Ramon Leeuwin hebben we vier goede verdedigers in huis en ook Teun Koopmeiners kan op die positie uit de voeten.”

Midstjø inzetbaar
Waar Hatzidiakos voorlopig aan de kant staat, is Midtsjø – die kampte met hamstringklachten – zondag weer inzetbaar. Jansen: “En dat is heel prettig. Fredrik is voor ons iedere wedstrijd belangrijk en laat met name in de toppers zien zich enorm te hebben ontwikkeld.”

Ongelijk bewijzen
Vrijdag werd ook de selectie van Oranje bekend voor WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. Owen Wijndal en Calvin Stengs zitten erbij, maar Marco Bizot is een opvallende afwezige. “We hebben er na de training in alle rust over gesproken”, vertelt Jansen. “Natuurlijk baalt hij ervan, maar ik ken Marco als iemand die snel weer vooruit kijkt. Het is aan hem om komend weekend de bondscoach zijn ongelijk te bewijzen.”

Genieten van druk
Jansen verwacht tegen PSV een duel dat op het scherpst van de snede wordt gespeeld. “Er staan twee topselecties tegenover elkaar, met de tweede plaats als inzet. Dat is geweldig, want als je op dit niveau speelt geniet je van die druk. PSV is de eerstvolgende die wij op de ranglijst kunnen achterhalen en die gelegenheid krijgen we komend weekend.”

3 Comments

 1. brandon

  20 maart 2021 at 22:05

  AZ moet winnen zo niet kan je gedag zeggen tegen de 2e plaats. Psv komt te ver voor en heeft een veel gemakkelijker programma en speelt de competitie uit zonder druk.

 2. Kaazie1987

  21 maart 2021 at 15:38

  Het probleem dit keer is het opbouwen van achteruit, nagenoeg alle lange ballen zijn voor psv. Az heeft echt behoefte aan een opbouwende centrale verdediger

 3. brandon

  21 maart 2021 at 16:40

  Klus geklaard. Niet al te gemakkelijk maar op de 2e helft af geheel verdiend. Bizot vandaag zeer sterk gekeept.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *