Voorbeschouwing AZ – FC Twente

By
Updated: maart 12, 2021

Pascal Jansen blikte vrijdag in een digitaal persmoment vooruit op het treffen met FC Twente. De ploeg hoopt zich zaterdag in eigen huis te herpakken van de nederlaag bij Vitesse.

Pantelis Hatzidiakos ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid tegen de Tukkers. “Panta heeft wat klachten overgehouden aan die vervelende tackle tegen Feyenoord. Bij Vitesse kon hij wel spelen, nadat hij aangepast had getraind. Deze week zag er aanvankelijk hetzelfde uit, maar hij had een terugslag en Twente redt hij niet.”

Midtsjø
Het meespelen van Fredrik Midtsjø, die zondag in Arnhem ontbrak, is nog onzeker. “Daar is nog wat discussie over. Hij is de afgelopen twee dagen weer in training, zij het aangepast. We moeten nog bekijken hoe de reactie van zijn lichaam op de training van vandaag is en dan nemen we een beslissing.”

Continuïteit
Jansen hoopt vanzelfsprekend te kunnen beschikken over Midtsjø, die samen met Jonas Svensson tot de Noorse selectie behoort. “Uiteraard, dat geldt voor al mijn spelers. Wij zijn altijd uit op continuïteit en daar hoort Fredrik zeker bij. Maar redt hij het niet, dan staat een ander klaar.”

Details
Desgevraagd besprak Jansen ook een probleem met standaardsituaties. “We hebben tegen Heracles, VVV en Vitesse op een vergelijkbare manier een goal geïncasseerd. Dat geeft stof tot nadenken. We besteden daar altijd veel aandacht aan, maar hebben nu ook een aantal kleine details in de uitvoering aangepast.”

Indoorhal
De laatste training in de aanloop naar Twente-thuis was vrijdag gewoon buiten. Een dag eerder stond de ploeg in de indoorhal op het AFAS Trainingscomplex. “Fantastisch om te kunnen uitwijken naar een indoorhal. Dat is niet iedere club gegeven, wij hebben die luxe gelukkig wel.”

Gevaarlijke drie
AZ treft zaterdag met FC Twente een ploeg die een prima seizoen draait, maar waar wel de klad er iets ingekomen is. “Zij missen een paar krachten, waardoor de prestaties iets zijn teruggevallen. Maar vooropgesteld heeft Twente een goede selectie, waarbij met name de drie voorop heel gevaarlijk zijn.”

5 Comments

 1. Gerritvooijs

  13 maart 2021 at 11:53

  Allemaal leuk en aardig maar dit is open deuren intrappen. Nog 9 wedstrijden te gaan en AZ moet elke wedstrijd voor de winst gaan en dat mag je ook uitspreken vind ik als nr3 in de ranking. De prijzen worden nu verdeeld en nu moeten de spelers en staf er vol voor gaan. Dat mis ik bij deze ploeg en trainer. Het zijn allemaal internationals dus die druk mag er best opgezet worden.

 2. Vincent

  13 maart 2021 at 12:35

  Gelukkig geen Pantelis. Dat is een zegen

 3. brandon

  13 maart 2021 at 12:38

  Twente is uit beter dan thuis. Thuis 13 gespeeld 14 punten Uit 12 gespeeld 22 punten. We kunnen onze borst nat maken. Ook hebben ze tactisch een 100% betere trainer. Wat betreft het niet spelen van Hatzidiakos zou een zegen kunnen zijn voor AZ maar de vervangers zijn even slecht. Dat hij nu over de achterhoede begint in verdedigend opzicht zegt genoeg over deze trainer. Maar beste supporters met deze TD, hij kost nl heel weinig, weet je het nooit het kan zomaar zo zijn dat hij volgend jaar weer voor de groep staat. Er komt ook nog steeds niets naar buiten over 2 laatste verdedigers die MOETEN komen straks is het kaf weer van het koren gescheiden en krijgen wij weer 2 kaffers. Zou ook maar eens bij Go Ahead kijken waar een keeper staat die 20x de 0 gehouden heeft met een AZ achtergrond ja die TD snapt het wel. Nou mn gal weer ff gespuwd hopelijk de 3 punten in Alkmaar.

 4. Kaazie1987

  13 maart 2021 at 14:39

  Ik heb Twente een aantal keer zien spelen en uit spelen ze heel compact, verder moet je vooral de linkerkant in de gaten houden met oosterwolde, zerrouki, en menig. Wordt een lastige wedstrijd, 2-1 winst

 5. Vak j

  13 maart 2021 at 18:39

  ik hoop weer 5-3-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *