AZ onderuit tegen Vitesse

By
Updated: maart 8, 2021

AZ heeft zondag verloren van Vitesse. De Alkmaarders kwamen in de GelreDome op een 2-0 achterstand. Tegen een tiental Arnhemmers deed Jesper Karlsson nog iets terug, maar het was niet genoeg om het tij te keren: 2-1. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse – AZ 2-1 (1-0)

Eredivisie

Opstelling Vitesse: Remko Pasveer; Eliazer Dasa, Danilho Doekhi, Enzo Cornelisse, Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek (90+1. Dominik Oroz); Matus Bero, Sondre Tronstad, Oussama Tannane (86. Patrick Vroegh); Ikoma Loïs Openda (86. Tomas Hajek), Armando Broja (73. Oussama Darfalou). 
Opstelling AZ: Marco Bizot; Timo Letschert, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi (62. Jordy Clasie); Jonas Svensson (76. Yukinari Sugawara), Dani de Wit (68. Jesper Karlsson), Albert Gudmundsson (76. Zakaria Aboukhlal), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Calvin Stengs, Myron Boadu.

Scoreverloop: 31. Openda 1-0, 72. Rasmussen 2-0, 81. Karlsson 2-1.
Gele kaarten: Bero, Tannane (Vitesse), De Wit (AZ).
Rode kaarten: 79. Cornelisse (Vitesse). 
Scheidsrechter: Pol van Boekel.

8 Comments

 1. brandon

  8 maart 2021 at 12:23

  De begeleider Pascal heeft zijn brevet van onvermogen afgegeven en kan AZ 1 dus niet aan qua druk. Dit betekent afscheid nemen voor dit seizoen. Hiermede komt er dus ook een eind aan de gehele staf als je van staf kan spreken. Een nieuwe trainer die zijn vak wel verstaat is dus een MUST. Dan kom ik vanzelf weer op mijn oude stokpaardje terecht er zullen 2 of 3 nieuwe verdedigers, in de midden, moeten komen want de 4 die er nu zijn, zijn allemaal te licht voor AZ. Of er veel spelers weggaan moet ik nog steeds zien, omdat de bodem bij vele clubs in zicht is en de spelers die zo goed zijn om te kunnen vertrekken zullen toch een pittig prijskaartje hebben. Het onvermogen van de TD zal ik jullie besparen maar denk wel dat iedereen nu wel doorheeft dat deze man de grootste boosdoener is in de aanschaf van de 4 dissonanten. Nu Twente en die hebben een trainer die wel weet wat tactiek is dus ook weer een moeilijke pot voor onze Pascal.

 2. Jeroen

  8 maart 2021 at 12:46

  Tactisch was het erg slecht. Zijn niet in ons spel gekomen. Snap niet dat er niet eerder is ingegrepen. Prima om iets nieuws uit te proberen, maar het was al snel duidelijk dat dit het niet ging worden.

 3. 1AZ1

  8 maart 2021 at 13:24

  Dit was geen een tactische blunder van de trainer het 5-3-2 systeem liep voor geen meter, dat zag je al na 20 minuten.

 4. Gerritvooijs

  8 maart 2021 at 18:58

  De rug rechten en die laatste 9 wedstrijden er vol voor gaan. Nu moeten de spelers en technische staf laten zien hoe goed ze kunnen zijn.
  Die 5-3-2 opstelling verdwijnt in de prullenbak en komt daar waarschijnlijk niet meer uit.

  Er is nog veel om voor te spelen, geen tijd om te treuren !

 5. NHN

  8 maart 2021 at 19:17

  Jammer van de keuze van Pascal. Zo geef je geen visitekaartje af.
  En je laat het na een gat te slaan met Vitesse.

  Van de Brom kwam ook ‘ns met zo’n 5 mans verdediging (bekerfinale tegen Feyenoord). Ook dat werd niks.
  Natuurlijk is het ik , om je tegenstander te bestuderen, en Vitesse is zeker een sterke tegenstander. Maar dit was gewoon geen goed idee.
  En doodzonde, want het was niet nodig.

 6. Kaazie1987

  9 maart 2021 at 17:57

  Gister jong az zitten kijken, en taabouni en goudmijn grossierde in balverlies, niet om aan te gluren. Vooral taabouni is na zijn blessure ver terugvallen. Reijnders was zoals gewoonlijk de beste, jammer dat hij bij az1 wat timide oogt, velthuis viel me ook positief op in balbezit. Voorderest vooral verdedigend heel slecht, ze krijgen niet voor niets gemiddeld bijna 3 tegengoals per wedstrijd..

  • Gerrit Vooijs

   10 maart 2021 at 14:04

   Dit jong AZ gaat geen eigenkweek spelers leveren. Alleen de aangekochte spelers maken een kans zoals Reijnders, Evjen, Aboukhlal en Velthuis.
   Dat is beroerd voor AZ omdat vervangers aangekocht moeten worden omdat deze spelers op dit moment in principe wisselspelers zijn, waarbij ik Evjen de grootste kans geef.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *