AZ thuis te sterk voor Feyenoord

By
Updated: februari 28, 2021

AZ heeft zondag een belangrijke slag geslagen in de top van de Eredivisie. Tegen directe concurrent Feyenoord werd – mede dankzij een hattrick van Myron Boadu – veerkracht getoond en een 4-2 zege geboekt. Jonas Svensson maakte zijn rentree na lang blessureleed. Bron: AZ.nl

25 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  28 februari 2021 at 20:01

  Ik zeg maar zo, ik heb het al gezegd!*
  (Grijns)

  * Zie mijn reactie in de voorbeschouwing

 2. Kaazie1987

  28 februari 2021 at 20:02

  Het grote verschil tussen psv, feyenoord en az is dat az met koopmeiners, midstjo en wijndal 3 spelers heeft die altijd leveren, enorme wilskracht hebben, leven voor de sport en bijna geen fouten maken. Dat soort spelers hebben zij niet, het manko van az daarintegen is de verdedeging. Maar in nederland wordt het vaak op het middenveld beslist en daarin is az beter dan dat zij zijn

 3. Ruud

  28 februari 2021 at 20:55

  Ik vind dat Bizot door een labiele verdediging wat onzekerder is geworden. Geef je hem 2 sterke centers dan kan hij de wereld aan

  • Vak j

   28 februari 2021 at 22:22

   mee eens

  • Urdal

   1 maart 2021 at 09:07

   Je kan het ook andersom zien, door een labiele bizot is de verdediging onzeker geworden. Vorig jaar was de verdediging net zo dramatisch, alleen was bizot toen bijna onpasseerbaar. Nu loopt hij al vanaf de 1ste wedstrijd aan te klote.(zie doelpunt van plzen), pakt niks meer klem vast, en doet de raarste capriolen, met sparta als hoogtepunt. Tijd voor een andere keeperstrainer?

   • Ruud

    1 maart 2021 at 10:46

    Bizot is het echt niet verleerd. Het zit in het koppie

   • NHN

    1 maart 2021 at 20:16

    Tijd voor een nieuwe keeperstrainer , dat is het al jaren.
    Geen enkele keeper wordt echt beter bij AZ.
    Bizot kwam met de nodige bagage binnen.
    Jonge keepers breken niet door bij AZ.
    AZ heeft een schoolmeester met een laptop. Geen echte keeperstrainer.

 4. Gerrit Vooijs

  28 februari 2021 at 22:28

  Opnieuw een mooie en belangrijke overwinning !
  Eerste helft was AZ niet goed maar groeide het in de wedstrijd door een messcherpe Boadu.
  Bizot doet dit seizoen hele gekke dingen, maar wat mij stoort: Hij is bang ! In een 1 op 1 durft hij niet met zijn handen naar de bal maar springt hij kansloos met de voeten vooruit wat hem al rood en gele kaarten heeft gekost. Bijlow redde in de 2e helft wel met zijn handen toen De Wit op hem in kwam glijden.

  Een bange keeper is niet geschikt voor AZ. Die nieuwe keeper van Emmen gooit zich voor elke bal en is mede verantwoordelijk voor de wederopstanding van Emmen. Als ze Aroujo bekijken zullen ze hem toch ook wel bekijken hoop ik.

  Het was vandaag weer genieten. Compliment voor Janssen die dit seizoen ondanks geblesseerde spelers het qua resultaten na een moeilijk begin minstens zo goed doet als Slot.

  • Gerritvooijs

   1 maart 2021 at 11:00

   Keeper van Emmen is gehuurd van Sheffield United. Onbetaalbaar dus voor AZ . Jammer.

 5. Vincent

  28 februari 2021 at 22:51

  De twintigjarige spits spoorde trainer Pascal Jansen aan het tactische plan te veranderen: ‘In het eerste halfuur speelden we niet als onszelf. We gingen niet vol druk zetten op de tegenstanders, we waren gewoon aan het afwachten. Op een gegeven moment zei ik tegen de trainer: zo gaat het niet werken. De jongens waren het met me eens en na een halfuur hebben we wat veranderd.’

  Hoe werd het tactische plan dan precies veranderd? Boadu: ‘Ik zei dat naar achteren lopen niet ging werken.

  Hmmm

 6. hatse

  1 maart 2021 at 01:03

  AZ-Woman, WWP en Oma…. genoten van de wedstrijd?

  • Vincent

   1 maart 2021 at 11:21

   Die reageren niet meer hier

   • hatse

    1 maart 2021 at 15:08

    Had ik begrepen Vincent… ‘k hoopte ze echter toch te bereiken.
    Zonder hun is de site Fan-van-AZ niet compleet en gaat deze langzamerhand bergafwaarts.

    • Jeroen

     1 maart 2021 at 21:15

     Dat is vervelend te horen. Uiteindelijk hoop ik juist op verschillende meningen. Dat maakt het juist zo krachtig. Jammer dat mensen besluiten om de website de rug toe te keren 🙁

     • Ruud

      2 maart 2021 at 07:24

      Hi Jeroen,

      Keer het om en doe aan omdenken. Wat kunnen wij bieden in plaats van het jammer te vinden. Daarmee sluit je bij voorbaat iets uit.

 7. brandon

  1 maart 2021 at 11:11

  Achterin zal de achilleshiel blijven bij AZ omdat de daar te zwak zijn. Daarentegen hebben we het beste middenveld van heel Nederland en dat is ook veel waard en kunnen we verbloemen hoe erg het achterin gesteld is. Koopmeiners is een meester in het helpen van de 2 middenste prutsers. Voorin hebben ook gemiddeld spelers die met de top van de eredivisie mee kunnen dus is verklaard waarom we nog zo hoog staan omdat het niveau van de rest op Ajax na niet echt hoog is.
  Dan nog oven dit tegen Vitesse zou ik heel graag Svensson weer op de plek van Suguwara zien om het feit van Svensson gewoon veel beter is. Hetzelfde geldt voor Dani de Wit ipv Gudmundsson. Gudmundsson heeft het naar behoren gedaan maar heeft toch teveel dezelfde fouten als je bv weer de bal in t begin ziet te ver vooruit gespeeld, is al de zoveelste keer dezelfde fout en meteen daarna struikelt hij weer. Nogmaals goed ingevallen maar de Wit heeft een hogere waarde voor AZ. Eeens over deze 2?

 8. Gerritvooijs

  1 maart 2021 at 17:46

  Mwah, De Wit brengt strijd en diepte door zijn loop acties. Daarnaast sterk in de lucht.

  Gudmundsson brengt meer de voetballende oplossing op een druk middenveld. Hij is wendbaarder en daardoor beter in de kleine ruimte. AZ kan door Gudmundsson soepel onder de druk van de tegenstander uitspelen.

  Gudmundsson is dit seizoen gegroeid en nu veel tegenstanders inzakken komen zijn technische vaardigheden AZ goed van pas. In de zwaardere wedstrijden heb je iets meer aan De Wit.

 9. Kaazie1987

  1 maart 2021 at 18:46

  De tijden van technische spelmakers op 10 ligt allang achter ons gerrit, tegenwoordig moet een 10 van box to box kunnen rennen en heel veel fysieke strijd leveren en af en toe een goaltje mee pikken. Wat dat betreft wint dani het van gudmondsson

  • NHN

   1 maart 2021 at 20:21

   Mee eens.
   Eerst vindt ik het niks, die de Wit. Maar een AZ mét de Wit, je ziet toch iets extra’s , als hij erbij is.

 10. Kaazie1987

  1 maart 2021 at 18:51

  Het middenveld van az is wel heel goed en zeer compleet hoor, en als az het moeilijk heeft op het middenveld zakt of stengs zich terug of wijndal gaat diep waardoor je telkens een man meer heb, dat positiespelletje is iets wat slot er wel heel goed heeft ingebracht hoor..

 11. Kaazie1987

  1 maart 2021 at 18:56

  We moeten nu niet doen alsof boadu een wereld talent is, hij kan niet koppen. Niet kaatsen, en geen kans zelf creeren. 1 ding kan hij heel goed en dat is op snelheid, 1 op 1 op de keeper afstormen en dan een goal maken.

  • brandon

   1 maart 2021 at 21:33

   Kaazie ben het met 1 ding niet met je eens, dat is dat je zegt hij kan zelf geen kans creeren. Als hij op snelheid de laatste mensen passeert bij een diepte bal creeert hij door die snelheid wel een kans toch? Hij is 20 jaar en maakte er vorig jaar 23 en dan is het niet vanzelf sprekend dat hij er dit jaar weer 23 maakt, maar geloof mij maar het is de beste spits in wording van Nederland. Een spits van 20 jaar heeft en krijgt nog tijd genoeg om daar zich in te verbeteren en dat zal hem ook lukken. Velen vinden Malen beter maar wat heeft die tegen de topclubs gepresteerd 0,0 doelpunten en daar worden deze spitsen nu en straks op afgerekend. Hij ligt nu al vele lengten voor op Malen.

 12. Kaazie1987

  3 maart 2021 at 08:42

  Ben ik niet helemaal met je eens brandon, malen is als spits completer, maar hij is ook 2 jaar ouder. Malen heeft dit seizoen de pech dat hij zahavi naast hem heeft staan in een 2 spitsen systeem. Boadu is fantastisch als hij de ruimte krijgt, en tegen topclubs krijgt hij die ruimte ook, maar 1 spits moet ook kunnen koppen en kunnen kaatsen en zelf een kans kunnen creeeren en dat kan hij niet zo goed. Maar ik heb begrepen dat hij op de trainingen heel hard werkt aan zijn tekortkomingen dus ik ga er vanuit dat dat beter gaat worden. Die 3 goals tegen feyenoord waren goef voor zijn zelfvertrouwen maar daarvan waren er 2 lucky, die 1e goal was eigenlijk een mislukte schuiver, en bij die 3e speelde hij de bal te ver voor zich uit maar door de stuit die er in zat kwam hij precies goed uit

  • brandon

   3 maart 2021 at 12:00

   Je hoeft het ook niet eens te zijn en gelukkig kunnen we er dan over sparren. Ben vanaf het begin dat iedereen al de loftrompet schalde over Malen geen fan van hem. Op de een of andere manier zie ik dingen die mij niet bekoren. Dat Boadu ook, nu nog niet, de ideale spits is door zijn aannames klopt. Alleen zie ik bij hem over 2 jaar veel meer potenties dan bij Malen. Is mislukt in Engeland en op dit moment speelt hij ook niet de pannen van het dak. In het twee spitsen systeem maakt volgens mij niet zo veel uit want van zijn lengte moet hij het niet hebben die kan ook niet koppen en dat is in een 3 spitsen systeem wel nodig. Aanvallen over de vleugels. Die hebben ze niet bij Psv dus ook spelen ze daarom met 2 spitsen. Waar je 100% gelijk in hebt is dat hij met Zahavi een echte spits naast hem heeft zonder enig overzicht voor Malen en elke kans voor zich zelf houdt . Zo is er altijd wel iets daarom was de opmerking van Boadu ook wel top om te zeggen als ik alles goed zou doen had ik nu de Ballon d’Or.

 13. Kaazie1987

  3 maart 2021 at 08:52

  Ik heb bij boadu ook nog het grvoel dat hij last heeft van zijn knie, je ziet hem heel vaak naar zijn knie grijpen en een pijnlijk gezicht trekken of hinkelen. Ik heb laatst beelden zitten kijken van voor zijn blessure en dan zie je dat hij wel heel goed kan kaatsen en een bal kan beschermen. Nu gaat hij gelijk liggen bij een beetje contact, ik vermoed dat dat angst is. Hij gaat het liefst geen duel meer aan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *