Voorbeschouwing AZ – Feyenoord

By
Updated: februari 26, 2021

Het is nog onzeker of AZ zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord kan beschikken over Calvin Stengs. De aanvaller trainde vrijdagochtend nog apart van de rest van de groep.

,,Hij heeft deze week hersteltrainingen gedaan, zijn lichaam heeft een optater gehad van het ziek zijn’’, zegt trainer Pascal Jansen over Stengs, die vorige week positief getest werd op corona. ,,Vandaag of morgen krijg ik van de medische staf uitsluitsel over zijn inzetbaarheid. Als ie wordt vrijgegeven door de medische staf kan hij er zondag bij zijn.’’

Mocht Stengs niet fit genoeg zijn, dan heeft Jansen twee mogelijke vervangers waaruit hij een keuze moet maken. Hij kan kiezen voor Hakon Evjen, die ook afgelopen weekend tegen VVV al de vervanger van Stengs was, of voor Dani de Wit. Die maakte vorige week met een korte invalbeurt zijn rentree na ruim twee maanden afwezigheid door een enkelblessure. De Wit is helemaal fit, het ontbreekt hem alleen nog aan wedstrijdritme.

Evjen deed het tegen VVV goed. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd maakte hij een doelpunt en hij bereidde er ook eentje voor.

Fit

Het vraagteken achter de naam Stengs is de enige onzekerheid bij AZ. De rest van de selectie is fit. Ook aanvaller Zakaria Aboukhlal, die maandagavond in de wedstrijd Jong AZ-Go Ahead Eagles al vroeg geblesseerd uitviel, is gewoon inzetbaar.

De Wit en Svensson

Al met al neemt de concurrentie in de selectie van AZ toe, met de beslissende weken in de eredivisie in aantocht. Niet alleen Dani de Wit, maar ook Jonas Svensson is na drie maanden afwezigheid bijna terug. Hij traint inmiddels weer volledig met de groep mee en is zo goed als klaar om zijn plek als rechtsback weer over te nemen van Yukinari Sugawara – mocht Jansen tenminste daarvoor willen kiezen. Jansen is blij met de fitheid van zijn groep. ,,Hoe meer goede spelers, hoe beter het is voor een trainer. Het trainingsniveau gaat daardoor ook weer omhoog.’’

Uitwedstrijd tegen Feyenoord

In januari won AZ de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 3-2. Feyenoord had toen geen afdoende antwoord op de speelwijze van AZ, dat met Calvin Stengs en Albert Gudmundsson als het ware met twee aanvallende middenvelders speelde. Of AZ het nu weer zo gaat doen? ,,Dat zullen we zondag zien’’, zegt Jansen. ,,Feyenoord zal hebben geleerd van die vorige wedstrijd. En wij hebben op onze beurt gezien hoe Feyenoord in de wedstrijden daarna is omgegaan met andere speelwijzen van andere clubs. Wij moeten met onze manier van spelen in elk geval ’dicht bij onszelf’ moeten blijven, dus we moeten kijken naar de kwaliteiten van onze spelers en die zo goed mogelijk tot hun recht laten komen.’’ Bron: N-H Dagblad

14 Comments

 1. Gerritvooijs

  26 februari 2021 at 19:51

  Het AD: Advocaat zegt daarin dat Feyenoord de ruimtes klein gaat maken, counteren dus. Dat is ook een tactiek waar AZ veel moeite mee heeft.

  AZ staat voor, zal geduldig moeten zijn en vooral niets weggeven. Feyenoord wil absoluut niet verliezen.
  Een tactisch steekspel lijkt op de loer te liggen.

  Stengs bijna fit, De Wit weer fit, Svensson komt er aan, er is dus keus genoeg.

  • Vincent

   27 februari 2021 at 13:10

   Dan gaan we eindelijk zien wat Pascal zijn ideale opstelling is. Ben benieuwd

 2. Kaazie1987

  27 februari 2021 at 13:31

  Dani mag wat mij betreft gelijk weer terug in de basis, een beetje stootkracht en diepgang kan az echt wel gebruiken. Gudmondsson vond ik niet slecht op 10, maar hij mist wel erg veel opgelegde kansen

  • Gerrit Vooijs

   27 februari 2021 at 15:47

   Hij brengt wel veel meer voetbal in de ploeg. De Wit brengt meer strijdlust en is sterk met de kop. Bij een slotoffensief heb je een aanspeelpunt in de lucht.
   We gaan het zien.
   Eerst vanavond Vitesse – Giakoumakis deel 2 van de 3. Dan eens kijken wat PSV kan. Tot slot moet AZ met alle resultaten in het hoofd het zelf gaan doen….. niet altijd het sterkste punt van onze jongens.

 3. KeesK in Paraguay

  27 februari 2021 at 19:14

  Ik heb zoals misschien wel onderhand bekend mag zijn de zwaarste vorm van antipathie voor het clubje uit de haven dus ik verwacht niet anders dan dat de jongeheer Boadu ze slacht na zijn instructieve gesprek met de echte, en legendarische Kees K!

 4. brandon

  28 februari 2021 at 17:13

  Zo daar ben ik weer Bizot kan er dus echt niets van en MOET vervangen worden bij de 1e goal staat hij weer te springen als een kip zonder kop bij de 2e is hij helemaal de weg weer kwijt.
  Zijn er nu nog mensen die Stengs niet zo goed vinden?

 5. Urdal

  28 februari 2021 at 17:17

  Zeg ik al het hele seizoen. Zet verhulst er maar ik. Volgend jaar nieuwe trainer en nieuwe keeper.

  • brandon

   28 februari 2021 at 17:25

   Urdal lees mijn keiharde analyses maar eens na dan lees je elke week bijna drie namen, Bizot, Hatzidiakos en BMI. Er waren er hier, bijna allemaal, die Stengs slecht vonden altijd verdedigt een topspeler. Als je nu de pass op Boadu ziet waaruit ietwat gelukkig 1-1 komt wordt je als liefhebber koud en heet tegelijk. Lekker 2-2 nu weer Boadu topspits.

   • Urdal

    28 februari 2021 at 17:46

    Dan hebben we hetzelfde het hele jaar gezegd. Bizot is vanaf de 1ste wedstrijd al slecht.(plzen thuis). Hatzidioki en bmi zijn tikkie breed tikkie terug, en traag.
    Boadu komt idd wel terug op niveau.

 6. Gerritvooijs

  28 februari 2021 at 17:33

  Kees Kist moet personal trainer van Boadu worden….
  Bizot een transfer gunnen, BMI retour

 7. Ruud

  28 februari 2021 at 18:09

  Kist moet vaker langskomen

 8. Ruud

  28 februari 2021 at 18:37

  Laat Stengs die droompasses maar geven. Als de anderen hem ondersteunen. Dat gebeurt in Barcelona ook…

 9. Jeroen

  28 februari 2021 at 19:08

  Hatzi… zucht…
  Elke week weer in het veld, en elke week krijg ik de zenuwen van hem. Tikkie-terug-man…Als hij dan eens een pass geeft naar voren gaat het 9 van de 10 keer fout.

  Anyway, uiteindelijk leuk duel. Winnen is belangrijk; houden we zicht op de tweede plaats en hopelijk wat extra geld volgend seizoen.

  Overigens snap ik niet als er spelers naar dit Feyenoord willen vertrekken. Wordt nooit iets. Cultuur is verziekt in Rotterdam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *