AZ maakt het zich onnodig lastig in Almelo (1-2)

By
Updated: november 29, 2020

De Alkmaarse club heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt tegen Heracles Almelo. Het won uiteindelijk wel met 2-1, maar de slotfase was nog erg spannend doordat de thuisploeg in de 75ste minuut de marge minimaliseerde.

AZ staat nu op de 7de plaats in de Eredivisie; wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten.

17 Comments

 1. Jeroen

  29 november 2020 at 18:53

  Onnodig spannend nog! Uiteindelijk wel blij met de winst. Er kan weer naar boven worden gekeken 🙂

 2. Gerrit Vooijs

  29 november 2020 at 20:04

  Ik heb het net teruggezien. Het had allang beslist moeten zijn maar goed.de 3 punten zijn binnen.
  Het probleem is het gebrek aan scorend vermogen. Stengs, Midtsjo, De Wit en Koopmeiners maken geen / te weinig veld goals. AZ is volledig afhankelijk van Karlsson en Boadu / Gudmundsson en dat is gewoon te weinig.

  Bij de start van dit seizoen leek De Wit de ban gebroken te hebben. Maar nu lukt het niet meer.

  Kortom, AZ moet op zoek gaan naar een scorende middenvelder als laatste stukje van de puzzel.

 3. brandon

  29 november 2020 at 20:51

  Koopmeiners staat vandaag in de laatste linie en heeft daar vele wedstrijden gespeeld. Midtsjo is verdedigende middenvelder dus die kan je al wegstrepen. de Wit is de bliksemafleider en harde werker voor de voorhoedespelers en zal in de rol die hij heeft niet veel scoren. Stengs heb je gelijk in die scoort te weinig maar is dan wel weer de speler die anderen vrij voor de keeper zet. Karlsson zit in een dip en was vandaag wederom de slechtste man aan AZ kant gevolgd door Letschert die nooit dekt maar alles aankijkt. Gudmundsson is ook niet de uitgelezen spits maar door zijn inzet pikt hij af en toe zijn doelpuntje mee. De enige echte spits die we hebben is Boadu en die scoorde dan ook weer en kreeg een penalty mee.

 4. NHN

  30 november 2020 at 01:40

  Boadu scoort weer.
  Misschien breekt dat de ban.
  Ik weet niet hoe fit Druijf is.
  Mss die maar weer eens laten invallen, ipv Abouchlal.
  Da’s toch meer een afmaker.

 5. Kaazie1987

  30 november 2020 at 08:49

  Middenveld staat als een huis, dit middenveld heeft alles. Koopmeiners de spelverdeler, midstjo de hardwerkende balafpakker en dani de box to box middenvelder. Het probleem is dat we voorin geen killer hebben, en stengs die geniale balletjes afwisseld met veel dom balverlies

  • Gerrit Vooijs

   30 november 2020 at 18:49

   Dit middenveld heeft geen scorend vermogen en dat is een gebrek waar AZ veel last van heeft.
   Top teams breken defensies vaak snel open / beslissen gelijk opgaande wedstrijden met een schot uit de 2e lijn.

 6. Vincent

  30 november 2020 at 11:44

  Is dit de Letschert die geselecteerd was voor het Nederlands elftal?

 7. Kaazie1987

  30 november 2020 at 12:28

  Ik denk dat dit seizoen mohammed taabouni de plek van dani over gaat nemen. Taabouni staat al op 7 goals en 2 assist in 11 wedstrijden en is net als dani een box to box middenvelder ook al staat hij dit seizoen regelmatig als linksbuiten opgesteld, mo is doelgerichter en behendiger dan dani en dat is pcies wat az nu nodig heeft…

 8. brandon

  30 november 2020 at 22:12

  Kaazie schrijf jij iets om het schrijven? Eerst heb je het over het middenveld staat als een huis en dan ga je 100% de andere kant op. Weet je ook het verschil top eredivisie en de 1e divisie?

  • Ruud

   1 december 2020 at 17:30

   Wat is jouw oplossing voor het probleem volgens Gerrit, Brandon?

 9. brandon

  1 december 2020 at 17:58

  Zie het probleem niet echt zo. We hebben in totaal 34 doelpunten gemaakt. Waarvan de voorhoede er 18, het middenveld 12 en de achterhoede spelers er 4 hebben gemaakt. Koopmeiners heeft daar wel pingels bij, dat is een feit. Dat we veel kansen missen is dan wel weer een gegeven, maar dat is van alle spelers. Je kan dus wel zeggen dat we 10 tot 15 doelpunten meer hadden kunnen en moeten maken. Dat we niet veel uit de 2e lijn scoren komt omdat wij heel veel aanvallen via de opkomende backs spelen. Dat houdt in dat er veel uit terug getrokken ballen wordt gescoord of een voorzet dicht bij de goal wordt afgerond.

  • Gerrit Vooijs

   2 december 2020 at 15:29

   We spelen idd met opkomende backs en die hebben 2 keuzes: 1) de drukte in op zoek naar de aanvallers en 2) de bal terugtrekken en dan moeten de middenvelders aansluiten. De knal van Koopmeiners tegen Real Sociedad laat zien wat een goed wapen dat is.

   Probleem is dat het precies de eerste keer was dat dit wapen goed gebruikt werd.
   Juist Koopmeiners lijkt te blokkeren als hij een vrije bal MOET inschieten. Midtsjo neemt de bal altijd eerst aan, dribbelt de 16 in en probeert dan soms nog te schieten maar merendeels legt hij de bal breed.

   Maar goed, alles valt te leren en als Koopmeiners zo blijft schieten volgen de goals elkaar snel op want zo’n dreun is goed voor een doelpunt.

   • Vincent

    2 december 2020 at 17:08

    Midtsjo 128 wedstrijden 5 goals… Je zou denken dat iemand eens tegen hem zegt dat de 16 indribbelen niet het antwoord is…

   • brandon

    2 december 2020 at 20:40

    Gerrit jij weet ook dat niet alle ballen op Koopmeiners kunnen omdat je niet elke week tegen Bal op Dak 12 speelt. Elke trainer waarschuwt hiervoor. En elk schot is niet in de roos. Maar dat er meer uit te halen valt qua doelpunten geef ik je hierboven al gelijk in.

    • Gerrit Vooijs

     2 december 2020 at 23:06

     Tuurlijk Brandon,
     Koopmeiners gast geen 20 veldgoals maken, maar 10 zou met zijn schot mogelijk moeten zijn als je ziet hoe dominant AZ meestal is. Kijk als Midtsjo de 16m kan indribbelen kan hij voor de variatie ook eens schieten. Het zullen nooit goalgetters worden en dat is ook niet hun rol. Maar de middenvelders komen zeer regelmatig in een schietpositie, zeker in de Eredivisiewedstrijden.

 10. brandon

  2 december 2020 at 20:34

  Midtsjo wordt geroemd door de eredivisieclubs niet om zijn scoren maar om het bal afpakken en verschrikkelijk hard werken voor zijn team zowel achterin als voorin. 11 Aanvallers verliezen 34x.

  • Vincent

   2 december 2020 at 23:46

   Tja als hij ook nog kon scoren was die 2 jaar geleden al voor 30 miljoen vertrokken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *