Voorbeschouwing AZ – Real Sociedad

By
Updated: november 26, 2020

Arne Slot en Bruno Martins Indi blikten woensdagmiddag vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad van donderdag. In de Co Adriaanse Persruimte van het AFAS Stadion spraken zij over het heenduel in Baskenland en de plannen voor donderdag. “Zij weten nog niet hoe goed wij zijn.”

Martins Indi trapte de persconferentie af met een terugblik op zijn goal tegen FC Emmen. “Het was een goede goal en ik was er hartstikke blij mee. Maar ik was vooral blij dat we de nul hielden.”

Real Sociedad
De vorige wedstrijd tegen Real Sociedad (1-0) was Martins Indi er niet bij vanwege een blessure. “Zij waren heel agressief in het druk zetten en doordekken. Daar hadden we best wat moeite mee, maar morgen is een nieuwe kans om te laten zien hoe goed wij kunnen zijn.”

Reactie
“Ik denk dat wij een team zijn dat goed kan reageren”, ging hij verder. “Dat hebben we na de nederlaag in San Sebastiaan laten zien tegen sc Heerenveen. Natuurlijk is er een niveauverschil, maar ik denk dat wij de honger en discipline hebben om onze huid duur te verkopen.”

Eerste AZ-weken
Met Stoke City speelde Martins Indi geen Europees voetbal. Mede daarom verruilde hij het Championship voor AZ. “Dit is een hoog niveau. Maar ik wilde ook mijn eigen spel ontwikkelen en AZ geeft mij daar een platform voor met hun speelstijl. Dus: bedankt, trainer. Ik zit er lekker in en ben tevreden over mijn eerste weken bij AZ. Ik ben op de goede weg.”

David Silva
Tot slot besprak de verdediger de afwezigheid van Real Sociedad-sterspeler David Silva. “Het is natuurlijk zonde dat hij niet meedoet, maar voor ons is dat een plus. Hierbij wens ik hem veel beterschap toe.”

Slot
Daarna was het de beurt aan Slot om vragen van de media te beantwoorden. Eerder dit seizoen kreeg AZ te maken met coronabesmettingen in de selectie. “Nu is het heerlijk rustig”, zei hij. “We hebben allemaal negatieve testen en we hebben ook niet de spanning van positieve testen eerder in een week. Dat is lekker.”

Typisch AZ
Ook de trainer blikte nog even terug op de 1-0-zege op FC Emmen. “Het was een wedstrijd zoals zo veel bij AZ. We kregen ongelofelijk veel kansen die we niet wisten te benutten. Ik vond het heel erg matig dat toen we tegen tien man kwamen te spelen, we de minste fase van de wedstrijd hadden. Er wordt nu bijna gedaan alsof we God op onze blote knieën moeten bedanken dat we van Emmen hebben gewonnen, maar het was wel een dik, dik en dik verdiende overwinning.”

Beter
Vervolgens ging de blik op de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. Slot: “Ik snap dat we tegen de top van Europa spelen morgen, desondanks vind ik dat we veel beter kunnen dan dat we daar gespeeld hebben. Wij kunnen beter en met name aan de bal. Ik hoop dat dat morgen zichtbaar wordt. Ik ben heel nieuwsgierig en heb er veel zin in. Wij weten nu hoe goed zij zijn, maar zij weten nog niet hoe goed wij zijn. Ik hoop dat ze daar morgen een ander gevoel over hebben.”

Persconferentie
De persconferentie werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van AZ. Hieronder is de voorbeschouwing in zijn geheel terug te zien.

5 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  26 november 2020 at 20:58

  Vaste 11 maar meer behoudend omdat Gudmundsson terugzakt als 4e middenvelder.
  Kei en keihard werken en hopen op een puntje.

 2. brandon

  26 november 2020 at 22:52

  Zo nu is het ook opgelost wie er in de spirs moet spelen. Boadu laat in 15 minuten meer zien dan Gudmundsson. Nu is dat ook niet zo moeilijk want die heeft wederom niets laten zien.

 3. Vak j

  26 november 2020 at 22:58

  Heb genoten van AZ!!!!

 4. Ruud

  26 november 2020 at 23:03

  Heerlijke pot en inderdaad loont hard werken, Gerrit!

 5. Kaazie1987

  27 november 2020 at 08:17

  Jammer, goeie pot voetbal tegen een zeer sterke tegenstander. Zowel gudmondsson als boadu zeer matig, teuntje motm

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *