AZ boekt eerste zege van het seizoen in Eredivisie (3-0)

By
Updated: november 2, 2020

AZ heeft zondagavond de eerste Eredivisie-zege van het seizoen geboekt. In het AFAS Stadion werd RKC Waalwijk met 3-0 verslagen. Calvin Stengs opende vroeg de score, Albert Gudmundsson zorgde met twee goals voor de Alkmaarse driepunter. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – RKC Waalwijk 3-0 (1-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (75. Yukinari Sugawara), Pantelis Hatzidiakos (84. Timo Letschert), Bruno Martins Indi (71. Myron Boadu), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (75. Zakaria Aboukhlal), Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson (84. Tijjani Reijnders).
Opstelling RKC Waalwijk: Kostas Lamprou; Saïd Bakari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Luuk Wouters (66. Paul Quasten); Vurnon Anita, Anas Tahiri, Nico Olsak (46. Ayman Azhil); Cyril Ngonge (78. Finn Stokkers), Vitalie Damașcan (66. Lennerd Daneels), Sylla Sow (38. Ola John).

Scoreverloop: 4. Stengs 1-0, 72. Gudmundsson 2-0, 90+1. Gudmundsson 3-0.
Bijzonderheden: 68. Koopmeiners mist penalty
Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ), Ngonge, Azhil (RKC Waalwijk).
Rode kaarten: – 
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Video Assistent Referee (VAR): Marc Nagtegaal
Toeschouwers: 0

16 Comments

 1. Jeroen

  2 november 2020 at 10:49

  Eindelijk. Goed voetbal en mooie doelpunten. We hadden met een grotere uitslag kunnen/moeten winnen.

  Ben wel erg onder de indruk van onze nieuwe aanwinst Karlsson!

 2. Jay

  2 november 2020 at 11:22

  Dit hadden we wel even nodig, ja. En gezien de kwaliteit van deze ploeg zat het er ook aan te komen. We hebben top 4 materiaal in huis.

 3. woonwagenpower

  2 november 2020 at 11:35

  Laat de inhaal race begonnen zijn. Hier alvast van genoten. Zou Arne toch ook deze site lezen, gezien zijn wisselbeleid en met Teun in dit geval gaan schuiven ipv Leeuwin erin te brengen.

  • Vincent

   2 november 2020 at 12:48

   Nee natuurlijk niet. Als Letschert nog steeds corona had dan was Leeuwin erin gekomen, maar aangezien Letschert weer terug is kwam hij erin. Hatzidiakos komt van een zware blessure terug hij kan niet 180 minuten per week spelen dus iemand moet invallen en Slot heeft liever een Leeuwin dan een jeugdspeler.

 4. brandon

  2 november 2020 at 13:51

  Hatzediakos speelde 84 minuten dus de volgende stap zal wel 90 minuten zijn. Zoals hij nu speelt zullen weinigen aanmerkingen op zijn spel hebben. Dat ene foutje had Frank de Boer ook en is hem vergeven als er geen doelpunten uit voort vloeien. Zo lang er geen blessures volgen zullen de zwakste schakels Letschert en Leeuwin de eeuwige reserves blijven en in mogen vallen bij een geruststellende stand, zoals gisteren. De zoals het eruit zag hamstringblessure van BMI komt dan ook heel slecht uit of er moet nog op tijd ingegrepen zijn ofwel niet zo ernstig zijn. Wanneer je Jong AZ volgt kan je zien dat er niet 1 jeugdspeler is die in aanmerking komt om in de midden van de defensie kan spelen, te zwak. Evjen in de basis voor Stengs is hetzelfde als Teun wisselen voor Peer, gekkenwerk. Dat hij hem wisselt voor Evjen is een optie maar ook die zal pas een kans krijgen bij blessures.

 5. Gerrit Vooijs

  2 november 2020 at 17:55

  Mooi voetbal en vooral van de goal af gebleven. De linies goed bij elkaar dan geef je niet veel weg.
  Mocht BMI echt geblesseerd zijn dan moet Teun naar achteren. Hatzi en BMI zijn een prima koppel. Verdedigend en in de opbouw sterk. Gewoon een luxe !

  Koopmeiners, Midtsjo en Stengs zien weer het licht aan het einde van de tunnel. Steeds meer acties lukken en ze worden meer balvast. en daarmee gaat AZ steeds beter spelen.

  Karlsson doet Idrissi vergeten en Gudmundsson doet het prima. Boadu heeft concurrentie al was dat aan zijn invalbeurt nog niet direct af te lezen.

  AZ heeft de stijgende lijn te pakken. Precies op tijd want Heerenveen, Vitesse en Utrecht komen er als belangrijkste concurrenten aan.

  • Vincent

   2 november 2020 at 18:22

   Helaas is Teun zijn wisselspeler Clasie nog steeds geblesseerd dus dan moet je met de rest van je middenveld ook weer gaan schuiven.. weet niet of dat zo gunstig is.

  • brandon

   2 november 2020 at 18:23

   Koopmeiners, Midtsjo en Stengs zien weer het licht aan het einde van de tunnel. Dat is dus waar we het al eerder over gehad hebben Gerrit, voetballen begint van achteruit. Als het daar ok is kan een middenveld functioneren. Anders moeten ze verdedigend veel te veel bijspringen en komt een voorhoede ook niet uit de verf. Het een heeft met het ander te maken. Met die twee stumperds worden we 25% en misschien nog wel meer, zwakker.

   • Gerrit Vooijs

    2 november 2020 at 18:41

    Laten we hopen dat BMI niet ernstig geblesseerd is dan kan alles blijven staan.

    • brandon

     2 november 2020 at 19:34

     Ja anders krijgen we grote problemen in wat ze noemen de balans in het elftal.

 6. Vincent

  4 november 2020 at 12:25

  Nou Martins Indi blijft in Nederland. Wordt puzzelen voor Slot

  • az woman

   5 november 2020 at 06:54

   Dat is een aderlating . Misschien dat Teun naast onze Grieks/Nederlandse held gaat spelen.
   de boel compact houden, onze linies niet te ver uit elkaar.
   Alleen gas naar voren geven, als men overtuigd is dat het, het goede moment is en daarna snel hergroeperen. Al is het een gluiperig resultaat, ben ik al dik tevreden.
   mijn basis opstelling in deze zou zijn:
   Doel= Bizot
   Verdediging = Svensson, Hatzidiakos, Koopmeiners, Wijndal.
   Middenveld = Sugawara, Midtsjo, de Wit.
   Aanval = Stengs, Karlsson, Gudmundsson.

   • Vincent

    5 november 2020 at 11:31

    Sugawara… Goeie niet aan gedacht

 7. oma

  5 november 2020 at 08:40

  moet het niet anders om zijn beste az woman?
  Gudmunsson Karlsson?

  • az woman

   5 november 2020 at 10:08

   Ik dacht aan Gudmundsson als valse linksbuiten, waarbij hij in eerste instantie vanuit het middenveld opereert. maar ik kan ook verkeerd denken.

   • Oma

    5 november 2020 at 10:27

    Nee nu snap ik je opstelling.
    Bedankt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *