AZ vergeet wederom te winnen

By
Updated: oktober 17, 2020

En alweer lukt het niet! AZ geeft een comfortabele voorsprong weg en eindigt met een gelijkspel tegen VVV (2-2).

25 Comments

 1. brandon

  17 oktober 2020 at 22:35

  Defensief wisselen leidt de 2-2 in. In de rust had ik het nog over, ga aub niet wisselen. Ja hoor Hatzediakos er in en alle druk was weg. Kwamen elke keer een man tekort voorin dus de druk bleef en leidde de doelpunten in. Zeer slecht gecoacht door Slot. Dat hierover waarschijnlijk na de vorige wedstrijden niet over gesproken is, zegt wel iets over de tactische gaven van het technische trio langs de kant.

 2. Evert

  17 oktober 2020 at 22:48

  Karolson had naar het midden gemoeten met twee verse buitenspelers ipv defensief wisselen.
  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat Boado en Stengs bleven staan???
  Ik reageer zelden maar hier zit Slot ernstig fout!!

 3. Evert Brendel

  17 oktober 2020 at 22:50

  Karolson had naar het midden gemoeten met twee verse buitenspelers ipv defensief wisselen.
  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat Boado en Stengs bleven staan???
  Ik reageer zelden maar hier zit Slot ernstig fout!!

 4. AZ woman

  17 oktober 2020 at 22:58

  Weer gelijk, weer tegen normaal gesproken rechter rijtje clubs (ik wil geen club tekort doen, begrijp me goed ) maar Arne wanneer ga je dit eens goed managen ? De prietpraat begon al na de wedstrijd tegen Pec Zwolle. Nu drie wedstrijden en inmiddels 10 tegendoelpunten, 3 rode kaarten verder heb ik het gevoel met lege handen te staan. Ik twijfel niet aan de oefenstof, tactisch vermogen van Arne, maar nu heeft deze groep behoefte aan een kapitein die het roer in handen neemt en duidelijke koers bepaald. Niet op alles heeft de coach invloed, spelers hebben zelf ook een verantwoordelijkheid en daar ligt ook een taak van de coach om ieder er op te wijzen. Arne nu kun je bewijzen of je ook de boel managen kan en dat je kwaliteiten niet alleen uit een tactisch brein en het bedenken van gevarieerd oefenstof bestaat.

  • brandon

   17 oktober 2020 at 23:06

   AZ woman heb ook altijd gedacht dat het tactisch vermogen van de staf wel in orde was. In goede tijden is het gemakkelijk, je hoeft dan niets te wisselen en alles verloopt op rolletjes. Als je dan wisselt valt het kwartje ook altijd op de goede plek. Maar nu na 3x dezelfde fouten gemaakt te hebben, begin ik toch echt te twijfelen aan het tactische vermogen van de staf, met als eindpunt de hoofdcoach. Elke keer defensief wisselen en elke keer in de moeilijkheden komen ben je toch echt dat dier van die steen.

 5. Woonwagenpower

  17 oktober 2020 at 23:12

  Weer defensief wisselen, weer tegen verlies punten aanlopen, weer onnodig. Het wisselen van Arne is voor mij een vraagteken, in míjn ogen vragen om moeilijkheden. Ik zei het hier al tijdens de wedstrijd, eerst defensie wisselen, daarna viel de eerste van verdedigende voetballende venlose club en vervolgens de gelijkmaker. Een domme actie van Jonas op een ongevaarlijke plek , waar hoogsten geel volstaan had ( waar was de var?) Bax schatte het verkeerd in en vergiste zich hierin. Al met al, sta op Arne!

 6. Ruud

  18 oktober 2020 at 07:23

  Oei, oei. Napoli wint met 4-1 van Atalanta Bergamo. Met de huidige bezetting en het vertrouwen achterin wordt het spannend. Wie staan er op in de selectie komende donderdag? Ook afgelopen jaar deed Slot hetzelfde met soms een defensieve wissel, maar dat pakt dit jaar toch anders uit. Na een aantal keren oefenen in de eredivisie zal nu toch duidelijk zijn hoe het wel zal moeten dit seizoen. Laten we daarvoor gaan!

 7. woonwagenpower

  18 oktober 2020 at 08:51

  Een voorsprong proberen vasthouden, of een voorsprong proberen te vergroten, die vraag zal gisteren wel door het hoofd van Arne gegaan zijn. Maar Arne koos voor het eerste ondanks lessen uit eerdere competitie wedstrijden. Arne koos ervoor om een verdediger erbij te zetten ten koste van een aanvaller om vermoedelijk met de lange bal vanuit de verdediging Myron en Calvin te bereiken. Hans de koning (ook geen domme man, ik vind hem realistisch en werken naar de middelen die hij heeft) moet gedacht hebben, Arne deelt cadeautjes uit, Arne haalt zijn aanvaller met de meeste dreiging er voor mij uit. Blijkbaar werd Arne bang en angst is een slechte raadgever. Dat bleek gisteren maar weer. Hans de Koning heeft waarschijnlijk gedacht , als jullie naar achter gaan en willen lopen, wil ik gerust de druk op jullie doel vergroten, met de wetenschap dat Boadu en stengs niet in de aller grootste vorm verkeren, durfde Hans de koning wel aanvallend te wisselen. Het gevolg is bekend. Donderdag is voor mij niet spannend. Ik heb het gevoel dat er bij wijze van spreken een wonder nodig is om een goed resultaat te halen in Italië.

 8. az woman

  18 oktober 2020 at 09:33

  Arne de rust voor de camera bewaren kan goed zijn, maar ik hoop dat je zelf ook in de spiegel kijkt. Het had je gesierd als je had gezegd dat je wisselbeleid niet bracht van wat je er van had gehoopt. Ik hoop dat je in de kleedkamer naar de juiste personen ontploft bent. Deze competitie start lijkt er wel op dat niks moet, maar alles mag. Bij vlagen laat je AZ heel goed voetballen, maar je laat ook heel makkelijk het kaas van het AZ brood eten. Daar ligt momenteel je grootste uitdaging. Vasthouden wat je hebt en tegelijkertijd meer willen. Meer drie punters, meer doelsaldo in positieve zin, meer zelfvertrouwen. Als het moment daar is, is het nu. De gasten uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven treffen we immers in de tweede helft van de competitie, dus nu moet er zelfvertrouwen getankt worden,meer winst, meer goals voor en daarmee punten gepakt worden, want het wordt er niet makkelijker op de tweede seizoenshelft. Lukt het je niet tijdig het tij te keren, dan hangen er donkere wolken boven Alkmaar/Zaanstreek voor wat betreft de doelstellingen van AZ.

 9. az woman

  18 oktober 2020 at 09:54

  Met alle respect, PEC ZWOLLE, FORTUNA SITTARD, SPARTA en VVV. We zijn niet verder als 4 punten gekomen, 10 tegendoelpunten, een aantal kaarten met schorsingen. Deels door het late werk van Max, maar zeker ook door het vertoonde spel. Is de vaderrol van Pusic uitgewerkt, bemoeit amateur van Aart zich er teveel mee, is Arne zelf onzeker? Een tip voor Arne, ga eens een kopje koffie drinken met Co Adriaanse. Ik denk dat de ideeën van Co verfrissend kunnen werken momenteel.

 10. woonwagenpower

  18 oktober 2020 at 10:18

  We kunnen niet meer spreken van “die wedstrijden zitten er nou eenmaal tussen”. Meeste gelijke spelen in één seizoen staat op gedeelde naam van Sparta (74/75) Pec-Zwolle (78/79) en FC Twente (88/89), 18 wedstrijden. Leuk maar in dat rijtje willen we toch niet thuis horen. Dan is de kans groot dat we naast Europees voetbal grijpen en dat past niet bij de doelstelling van de club.

 11. Urdal

  18 oktober 2020 at 11:24

  Het heeft allemaal niet zoveel te maken met de wissels, maar alles met AZ vorig seizoen.
  Wij hebben vorig seizoen het geliefde 020 het heel moeilijk gemaakt, en terecht in beroep gegaan tegen het besluit van de KNAB, en daarvoor betaal je nu de prijs.
  2 van de 3 rode kaarten zijn onterecht (Stengs waar de scheids er 2 meter vanaf stond en het niks vond, en Svenson gister hoogstens geel), penalty gister was er ook geen als je goed kijkt.(BMI werdt eerst vastgepakt en valt doordat die spits zich laat vallen).
  Alle scheidsrechtelijke beslissingen vallen heel toevallig in ons nadeel uit.
  Aan de andere kant had je gister wel 6x moeten scoren in de 1ste helft.

  • Oma

   18 oktober 2020 at 12:07

   Helemaal met je eens!

   Het leek wel of er een andere scheids in de tweede helft in het veld liep.

 12. Vincent

  18 oktober 2020 at 11:36

  Tja iets met een ezel…. En Boadu weer dramatisch

 13. Gerrit Vooijs

  18 oktober 2020 at 17:31

  2-0 voor en dan een doldrieste actie van Svensson. Een actie waarvoor een scheidsrechter sowieso fluit. Geel of Rood voor beide valt iets te zeggen want hij komt met 2 benen in.

  Dan moet je als team compact gaan spelen met de linies heel kort bij elkaar op 30m van de goal.
  Maar nee, ze bleven maar lopen met 2 man tussen 4 verdedigers en een keeper. Hoe dom kun je zijn.

  Het ergste, Slot heeft hun dit in de rust ook niet verteld !
  Hij grijpt ook niet in als hij ziet dat de ruimtes zo groot zijn dat er een vrachtauto doorheen kan zonder iemand te raken.

  De 2-1 is symptomatisch. AZ loopt achteruit olv Koopmeiners die bijna op de doellijn gaat staan zonder 1 vinger uit steken als die VVV speler voor zijn neus de bal binnen kopt. WAT doet Koopmeiners daar dan ?

  Slot is hiervoor eindverantwoordelijk.

  De wissel snap ik. Midtsjo als rechtsback is harakiri.
  Karlsson – de motm – er afhalen en prutser Boadu laten staan is een blunder zoals Advocaat die als bondscoach ook eens gemaakt heeft (Robben) .

  10-12 punten achterstand op de top 3.
  AZ rest de playoffs, De Beker en de groepsfase van de EL.
  Tijd voor Arne Slot en zijn sterren om wakker te worden nu dit seizoen als zand langzaam uit hun handen glijdt.

  • Ruud

   18 oktober 2020 at 22:54

   Goed stukje!

  • Vincent

   18 oktober 2020 at 23:27

   gelukkig heeft AZ nog wel een wedstrijd minder gespeeld dus als ze dit weten om te buigen kunnen en ze winnen die staan ze ”nog” maar 6 punten achter

 14. Vincent

  18 oktober 2020 at 23:24

  Net de samenvattingen gekeken en wat wordt AZ genaaid, zo’n handsbal van VVV wordt bij de concurrentie wel gewoon op de stip gelegd! Op VI.nl zie je ook dat veel forumleden erg vreemd vinden wat er momenteel bij AZ gebeurd….

 15. Ruud

  19 oktober 2020 at 06:46

  Maar ja, zo is wel in een paar wedstrijden het seizoen onthoofd voor AZ. Als je dan top 4 wil zijn dan had dit niet mogen gebeuren en hadden wij op de plek van bv. Vitesse moeten staan. Als en hadden tellen natuurlijk niet…

 16. brandon

  20 oktober 2020 at 12:17

  Wederom besmettingen bij AZ. Donderdag zal er wel uitgaan als je de voorzitter van Napoli ook hoort.

  • Vincent

   20 oktober 2020 at 14:48

   AZ moet gewoon afreizen ook al spelen ze niet. Misschien zitten er 3 punten in het verschiet zoals met Juventus

 17. Vincent

  20 oktober 2020 at 14:52

  Lees net dat alleen Boadu van de A selectie besmet is. Als Druijf nog steeds positief is, Karlsson in de spits met Aboukhlal op de flank? Of Gudmundsson in de spits en de vleugels zo laten?

  Wat zal beter uitpakken? Mijn voorkeur is Karlsson centrum. Gudmundsson wordt niks meer denk ik

  • Vincent

   20 oktober 2020 at 16:30

   Artikel is inmiddels bijgewerkt Aboukhlal is ook besmet dus dat wordt m ook niet meer

 18. Gerrit Vooijs

  20 oktober 2020 at 19:32

  Door noodzaak misschien 4-4-2 gaan spelen.
  Sugi als 4e middenvelder om op rechts met zijn loopvermogen verdedigend en aanvallend AZ iets extra’s te geven.
  Stengs en Karlsson voorin.
  Maar het is nog geen donderdag, misschien vallen er nog meer spelers weg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *