AZ geeft overwinning weg tegen Fortuna (3-3)

By
Updated: september 26, 2020

AZ heeft zaterdagavond opnieuw punten laten liggen in de Eredivisie. In Limburg eindigde het duel met Fortuna Sittard in 3-3. De gelijkmaker viel diep in blessuretijd.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Fortuna Sittard – AZ  3-3 (1-1)

Eredivisie

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev; George Cox, Branislav Ninaj (77. Martin Angha), Roel Janssen, Lazaros Rota (82. Djibril Dianessy); Zian Flemming, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie; Lisandro Semedo (74. Emil Hansson), Sebastian Polter (77. Bassala Sambou), Mats Seuntjens.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (70. Tijjani Reijnders), Timo Letschert, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø; Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Zakaria Aboukhlal (84. Ferdy Druijf), Myron Boadu (84. Ramon Leeuwin), Albert Gudmundsson (67. Yukinari Sugawara). 

Scoreverloop: 9. Flemming 1-0, 22. De Wit 1-1, 52. Koopmeiners 1-2, 68. Boadu 1-3, 79. Hansson 2-3, 96. Flemming 3-3.
Gele kaarten: Hatzidiakos (AZ)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: 
Björn Kuipers.

27 Comments

 1. AZ woman

  26 september 2020 at 22:33

  Bij de kop van dit artikel mag de toevoeging “en hoe”!

 2. brandon

  26 september 2020 at 23:57

  De achterste lijn is zo middelmatig. Door de goedkoopste spelers aan te kopen krijg je dit over je heen. Elke aanval van Fortuna was gevaarlijk. Letschert dekt nooit een man maar laat aanvallers vrij lopen en vrij aannemen. Dan staat daar achter of naast Hatzediakos, vandaag in de opbouw wel een van de betere, die ook niet het verdedigende vermogen heeft om alles klip en klaar te regelen. Fortuna had ondanks hun povere spel nog veel meer kunnen scoren maar gelukkig staan daar ook niet de allerbeste spelers. Wanneer we zo blijven spelen kunnen er tegenstanders zijn die er 5 of meer gaan maken. Er staat absoluut geen team en dat is het grote verschil met verleden jaar toen iedereen voor elkaar door het vuur ging. De buitenspelers, Gudmunsson en Aboukhlal, komen alles te kort om een wedstrijd met een verlossende voorzet te beslissen. Aboukhlal voetbalt alleen voor zichzelf en Gudmunsson heeft de brille niet. Met deze spelers spelend is AZ een ploeg voor plek 6 t/m 10.

 3. woonwagenpower

  27 september 2020 at 10:13

  ik wil nog wel een kanttekening plaatsen. Ik vond Kuipers en de zijne inclusief de var niet sterk optreden!

  • woonwagenpower

   27 september 2020 at 10:14

   Die tweede goal van Fortuna had tegen Ajax worden afgekeurd!

 4. az woman

  27 september 2020 at 10:44

  Nu we 12 uur verder zijn , raken de scherpste kantjes er wat van af, maar dit kan niet zo verder. Voetballen kunnen ze wel, in ieder geval de meeste dan, dus ik geloof dat het in de koppen niet goed zit. Komt het omdat Jonas nog niet heeft bijgetekend, of door de belangstelling voor Teun, waarom komt Marco onzeker over in vergelijking met vorig seizoen of werkt de teleurstelling van de uitschakeling in de CL nog door? Vorig seizoen was het een eenheid, speelden ze echt als een team, knapten met een lach op het gezicht, het werk voor een ander op, niemand verzaakte met zijn hoofd erbij te blijven, maar ik krijg nu na twee competitie wedstrijden het gevoel dat de één niet weet wat de ander doet, of wil.Dat komt in ieder geval te vaak voor, naar mijn idee. Slot is de man om dit weer in goede banen te krijgen, althans hij moet dit managen. Het kan en mag bij AZ niet zo zijn, dat het elftal te afhankelijk is van 1,2 of drie spelers ( Ron Vlaar, leiderschap maar blessure gevoelig), (Idrissi, Stengs creativiteit en voetbal intelligentie). Blijkbaar heeft Arne geen plan B waar de spelers mee om kunnen/willen gaan, want het verdedigende wisselbeleid gisteren bracht AZ er toe dat ze achteruit gingen voetballen en wachten tot de bal goed viel voor Fortuna. Met duur punt verlies als gevolg. Dit sluit niet aan bij het verwachtingspatroon, wat AZ zelf gecreëerd heeft. Wil AZ niet het lachertje van de top, (sub)top worden zal er op korte termijn wel iets gebeuren moeten.

 5. az woman

  27 september 2020 at 10:46

  Gerrit mag ik jou vragen wat jou kijk op de hele situatie met gevolgen is?

  • Gerrit Vooijs

   27 september 2020 at 15:07

   Ik sluit mij aan bij veel wat ik hierboven zie.
   Aboukhlal heeft gisteren aanvallend goed gespeeld, Boadu en Gudmundsson ondermaats.
   Midtsjo en De Wit ruime voldoende. Maar Teun ondanks zijn goal onvoldoende voor de 2e week op rij..
   De verdediging redelijk en Bizot heel wisselend en dus niet betrouwbaar.

   Wat gebeurde na de 1-2. Fortuna liet de opbouw achterwege en ging lange ballen pompen. Totdat moment had AZ de controle.
   De aanval en het middenveld van AZ deden verdedigend niet meer / te weinig mee toen Fortuna overstapte op spierballenvoetbal. Teun maakte regelmatig de verkeerde keuzes, leed heel veel balverlies en in deze fase kwam ook zijn gebrek aan snelheid naar voren.

   Al met al, er staat geen team. Sleutelspelers zijn volledig uit vorm. Transferperikelen / geruchten houden onze “toppers” zo bezig dat zij niet meer normaal functioneren.

   Nog een paar dagen tot 1 okt en dan beseffen zij weer dat ze AZ speler zijn en blijven.
   Dan keert de rust terug.
   Aan Slot de taak om vanaf 1 okt alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en er weer een team van te maken.

   Lukt dat binnen een paar weken, dan zal AZ met Feyenoord nog om plek 3 kunnen strijden.

 6. az woman

  27 september 2020 at 10:50

  Vincent, kom maar onbevangen je mening geven. Niet weg blijven, dat hoeft Brandon, Oma, wwp, niemand niet.

  • Oma

   27 september 2020 at 11:41

   Oma blijft niet weg.
   Maar ik heb gisteravond iets heel kort geschreven.
   Bij een andere topic.

   Oma het alleen geschreven.
   Dit is mijn laatste rectie op je.
   Waaom om ik wil geen ruzie met het gevaar dat andere mensen hier weggaan blijven.
   Omdat hier aldoor ruzie is
   Dat is mijn menig.
   Voel ik mijn geroepen om hier iets te schrijven zal ik dat gerust wel doen.
   G

 7. brandon

  27 september 2020 at 12:37

  Oma moet je geen boodschappen doen?

 8. Ruud

  27 september 2020 at 18:07

  Vincent mag net als ieder ander een mening geven.

  Drie dingen doen we hier niet:
  1. Oordelen en veroordelen
  2. Emoties
  3. Gevoelens
  Deze drie aspecten werken niet in de sociale media dus laat deze achterwege. Laat een ieder in zijn waarde en kom op voor je eigen mening op een gezonde manier.

  • hatse

   27 september 2020 at 18:36

   Wie de schoen past…trekke hem aan…

  • AZ woman

   27 september 2020 at 21:17

   Ruud mooi gesproken. Ik ga er ook vanuit dat niet iedereen zijn reactie onder stoelen of banken steekt. Vincent nogmaals, ook jou kijk op items/situaties wordt gewaardeerd. Al is het niet door iedereen, maar denk maar zo, zelfs met Johan Cruijff was niet iedereen het eens. En Ruud jouw mening vind ik ook wel prettig om vaker te lezen.

 9. Kaazie1987

  28 september 2020 at 15:13

  Ik vraag me weleens af waarom boadu en de wit bij jong oranje wel heel goed spelen en bij az niet, die de wit is gewoon topscorer in de kwalificatie. Voor de rest is dit gewoon een matige ploeg vooral voor en achterin, wat vorig jaar heel vaak mazzel gehad heeft, ze troffen ajax psv en feyenoord in huneigen huis in hun moeilijkste fase

  • Gerrit Vooijs

   28 september 2020 at 21:49

   Tuurlijk, AZ zonder Stengs Boadu en Idrissi is een heel ander AZ.
   Boadu zet ik hier bewust bij want hij is hopeloos uit vorm en dan speelt AZ met 10 man.

   De Wit werkt hard en heeft ook nog eens rust en overzicht zoals zaterdag bij de 1-1 en 1-3 goed te zien was.

   Maar de prestatie van AZ afdoen als mazzel is onzin want ook tegen Utrecht, Heerenveen en Vitesse was AZ duidelijk beter. AZ speelde en werkte als 1 team met 1 doel. Dat is nu niet het geval. Dat maakt het verschil.

 10. Kaazie1987

  29 september 2020 at 17:48

  Zoals ik al wist te melden is het nu ook in de media verschenen, idrissi en koopmeiners staan in de belangstelling van buitenlandse clubs. Koopmeiners gaat zo goed als zeker weg, clubs waren een aantal weken terug al in onderhandeling en koopmeiners heeft aangegeven graag een stap te willen maken. Voor idrissi is ook veel interesse maar voorderest weet ik te weinig om daar wat op te melden, idrissi heeft wel aangegeven in de media graag een stap te maken, maar daar kwam hij toen snel op terrug

 11. brandon

  30 september 2020 at 14:00

  Allemaal geruchten. De kranten en zaakwaarnemers doen hun best.

  • Gerrit Vooijs

   30 september 2020 at 16:48

   Idd.
   Koopmeiners en Idrissi gaan niet weg voor bedragen tussen de 15-20 miljoen . Er is zelfs geen belangstelling voor Berghuis die slechts 8 miljoen hoeft te kosten en die heeft toch hele goede cijfers.

   Overigens, wel jammer voor AZ dat met een 2e coronaseizoen een financiële injectie best kan gebruiken.

   • az woman

    30 september 2020 at 23:00

    Meerdere club snakken naar inkomsten. Zowel in de Eredivisie als KKD. Als de maatregelen langer en strakker worden naar aanleiding van het corona virus zullen er straks clubs omvallen denk ik, wat ik heel jammer zou vinden, maar tevens zou ik niet weten hoe en met wie dan een Eredivisie eruit gaat zien, misschien zijn we dan gedwongen tot een BeNeLiga. Dit kon wel eens een heel vervelend staartje krijgen voor het betaald voetbal in ons land

    • woonwagenpower

     30 september 2020 at 23:07

     Alles wordt duurder, er mag steeds minder, geldt ook voor de sponsors, minder opbrengsten tijdens wedstrijden. Het werkt allemaal door de hele keten heen en als ik de kenners moet geloven is er op zijn vroegst pas half volgend jaar misschien een vaccin voor een ieder verkrijgbaar die het nodig heeft. Als die er al komt.

     • Ruud

      1 oktober 2020 at 16:35

      Ik denk dat AZ Koopmeiners en Idrissi heel goed kan gebruiken dit seizoen om het hoofd boven water te houden. De concurrentie heeft zich versterkt zoals Vitesse, Utrecht, Heerenveen. Willem II is ook goed bezig met Joris Mathijsen aan het roer. Kortom, ik denk dat AZ een tweede plaats niet zomaar kan continueren zoals afgelopen seizoen.

 12. Gerrit Vooijs

  1 oktober 2020 at 20:16

  Ruud,
  Zeker de concurrentie heeft zich versterkt maar AZ ook!
  Voor Wuytens is Letschert gekomen. Die is ongelukkig gestart maar moet beter kunnen.
  Daarnaast verwacht ik dat Aboukhlal, Evjen en natuurlijk Karlsson kunnen aansluiten met een goed niveau.
  Aboukhlal ( baasje) en Evjen zijn gehaald om vertrek van basisspelers op te kunnen vangen.
  Alleen: die spelers zijn er nog dus neemt de concurrentie toe en dat is goed voor AZ.

  Belangrijk is echter dat Stengs, Boadu, Idrissi en Koopmeiners de teleurstelling van het mislopen van CL voetbal van zich af kunnen zetten.
  Sterker: die spelers hebben uitgesproken dat het behalen van CL voetbal hen bij elkaar zou houden.
  M.a.w. deze spelers stonden open voor een vertrek tenzij….

  Nu hebben zij 2x niks, geen transfer en geen CL voetbal. Wat rest is een nieuw seizoen in de Eredivisie …….

  Aan Slot de taak om deze mannen weer met de neuzen naar de goede richting te krijgen.
  Lukt dat, dan wordt het een leuk seizoen. Zo niet zal Slot harde maatregelen moeten durven nemen en hen laten banken. Want een halve Boadu bv brengt niets extra.

  Maar ja, dat moet Slot wel durven……..

 13. brandon

  2 oktober 2020 at 18:49

  Goed stuk Ruud en Gerrit met een speler ben ik het niet eens. Aboukhlal is geen teamspeler tot nog toe. Idrissi had ook van die trekjes en heeft dat afgeleerd. Wanneer Aboukhlal dat ook zo kunnen prima, zo niet, hebben we weinig aan hem.

  • Gerrit Vooijs

   3 oktober 2020 at 17:36

   Eens Brandon, Aboukhlal is een mannetje, lees met een gebruiksaanwijzing. Idrissi had dit ook en in het verleden Hamdaoui.
   Maar ze brengen wel iets extra’s i.t.t. een bv een Gudmundsson die als basisspeler telkens door het ijs zakt.

   • Gerrit Vooijs

    4 oktober 2020 at 09:46

    Idrissi voor 12 miljoen naar Sevilla. Corona transfer. In andere omstandigheden had hij meer opgebracht.
    Sportief een verlies maar financieel zeer welkom in deze verliesgevende periode.

   • brandon

    6 oktober 2020 at 18:28

    Helemaal waar Gerrit.

 14. gerard

  6 oktober 2020 at 13:12

  Weet iemand of op het AZforum een leden stop is, want registreren werkt niet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *