Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: september 18, 2020

Voor AZ begint de eredivisie pas zaterdagmiddag om 16.30 uur met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders waren vorige week vrijgesteld vanwege Champions League-verplichtingen.

Dat liep uit op een deceptie bij Dinamo Kiev, waar AZ onnodig met 2-0 verloor. De sprankelende ploeg die vorig seizoen samen met Ajax op de eerste plaats eindigde, moet nog opstaan.

“Ja, maar we hebben wel laten zien op Champions League-niveau dominant te kunnen zijn. Ik zie dus dat we een ontwikkeling doormaken”, houdt trainer Arne Slot de moed erin.

Streep door Vlaar en Idrissi, twijfel over Clasie

Hij kreeg nog meer tegenvallers richting het duel met PEC Zwolle: Ron Vlaar en Oussama Idrissi zijn niet fit genoeg om te spelen en Jordy Clasie is een twijfelgeval. Calvin Stengs kreeg geen terugslag en kan wél spelen.

Slot hoopt dat zijn ploeg een streep onder de teleurstellende week kan zetten. “Er is met plezier en enthousiasme getraind. Ik zou het helemaal niet raar vinden als we de komende weken hele goeie wedstrijden gaan spelen.” Bron: NOS

13 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  18 september 2020 at 17:14

  Kijk Vlaar snap ik, maar waar komen, uitgerekend alleen bij de 4 sterren, die andere hardnekkige blessures vandaan?
  Waarom alleen bij Midtsjo, Stengs, Boadu en Idrissi?

  Afijn AZ moet verder maar nu deze vier niet topfit zijn opereert AZ op halve kracht.
  En daarom zou het mij bijzonder verbazen als AZ opeens goed gaat spelen!

  Nu rest er gewoon de mouwen opstropen en keihard werken voor de punten !

 2. brandon

  18 september 2020 at 22:50

  Als je van voordeel kan spreken als er 2 of 3 van deze spelers niet zijn, is dat Koopmeiners weer op het middenveld speelt. Een spits hebben we niet voor 90 minuten omdat Druijf alleen als invaller iets kan. De van Psv gekochte kneuzen zijn niet eredivisie waardig al kan Gudmunnsson soms wel iets goed doen die andere baklap kan je opvoeren als vissenvoer. De andere gekochte spits komt pas na volgende week, de TD sorry de LUL kan er echt veel van met zijn inkopen. Kosten: 2 CV en deze 2 spitsen inclusief salaris 15 miljoen euro per jaar en een verkoopwaarde van, met zijn 4tjes tezamen 400.000 euro, tel uit je verlies.

 3. az woman

  19 september 2020 at 07:34

  Ferdy is geen Myron, maar Myron is ook geen Boadu van vorig seizoen. Myron heeft andere kwaliteiten als Ferdy. Maar wat Ferdy kan brengen als invaller , kan hij ook een hele wedstrijd brengen lijkt mij. Maar om Ferdy te kwalificeren als alleen iemand die iets kan als invaller, vind ik niet terecht. Ferdy zoekt misschien minder vaak de voetballende oplossing, al doet hij soms in de combinatie ook aardig mee, maar knalt , ramt of kopt de bal het liefst zo gauw mogelijk op het vijandelijke doel, als hij daar de bruikbare ballen voor krijgt. Bovendien vind ik Ferdy meer mee verdedigen als Myron. Ik heb altijd waardering ervoor dat Ferdy een enorme ijver en werklust toont met zowel verstoren van de opbouw van de tegenstander, mee verdedigen en het betrokken zijn met de aanval van AZ. Ik ben blij dat Ferdy verlengt heeft bij AZ. Wat Gerrit aanhaalt dat hardnekkige blessures alleen bij Fredrik, Oussama, Calvin en Myron aanwezig zijn kan ik niet verklaren, maar als ik Calvin, fredrik en Myron heb zien voetballen kan ik mij niet aan het gevoel onttrekken dat het lijkt gebrek aan motivatie (al leek Owen in de wedstrijd tegen Kiev er ook niet altijd met zijn gedachten bij en minder scherp en alert dan hij voorheen liet zien). Of het is de nasleep van het corona beleid in de voetballerij , de teleurstelling van het stopzetten van afgelopen seizoen, het heel lang geen wedstrijden spelen, het anders (in kleine groepjes is ook gedaan) trainen, het misschien uitblijven van belangstelling van grote buitenlandse clubs, of zijn ze onder de radar toch bezig met een vertrek uit de Alkmaar/Zaanstreek?

 4. Ruud

  19 september 2020 at 09:06

  Los van de blessures vind ik dat domineren op CL niveau ook samengaat met het voorkomen van fouten. Dan kan je mee gaan doen. Goochem zijn op de momenten dat het moet en niet alleen op balbezit spelen. Daar heeft Kiev laten zien dat het anders kan of misschien wel moet, want in de CL kan je niet met eredivisievoetbal meedoen.

 5. brandon

  19 september 2020 at 12:15

  Lees vandaag in het NHD dat Slot vindt dat er van achteruit prima gevoetbald wordt. Nou dan verschillen we van mening. Is terug op de keeper, een balletje breed en dat soms wel 5x op en neer goed voetballen? Had echt een hoge pet op van Slot, nu nog wel dat is niet echt verandert, maar als je vindt dat er van achteruit prima gevoetbald wordt ben je niet goed bij je hoofd. Vandaag zal het achterin de midden ook weer kommer en kwel worden, twee spelers zonder enige wedstrijdritme kan bijna niet goed gaan. Gelukkig is het Zwolle thuis en niet uit maar toch. Op het middenveld ben ik zelfs blij als Clasie niet speelt want ook die is kampioen balletje breed en Koopmeiners zal dan de versterking zijn die we nodig hebben. Dan nog de voorhoede het zal moeilijk worden maar eens zal de klasse van Stengs en Boadu toch wel de doelpunten op gaan leveren? Dan nog even Vlaar: speelt weer niet, zal er verder maar geen woorden aan vuil maken. Hopelijk scoren we snel en zal de wedstrijd gemakkelijker verlopen dan alle anderen tot nog toe en als er met de rust nog de 0 op het scorebord staat wordt het weer billen knijpen.

  Tot slot iedereen zijn mening over bepaalde spelers maar wil toch nog even terugkomen op Druijf wanneer heeft hij een hele wedstrijd goed gespeeld in AZ 1 ik kan er geen een bedenken. Veel succes vanmiddag allemaal.

  • Gerrit Vooijs

   19 september 2020 at 16:05

   Hatzediakos met Letschert in het centrum
   Koopmeiners, De Wit en Midtsjo
   Gudmundsson, Boadu en Stengs

   Veel plezier allemaal !

 6. brandon

  19 september 2020 at 16:54

  Hatzidiakos heeft zijn 1e lachmoment al weer gehad en de Ajax thuisfluiter de Turkse maffia scheids Gozubuyuk probeerde AZ een oor aan te naaien wat nog niet lukte maar na een zeer domme overtreding van Stengs gaf hij toch gul zijn gele kaart.

  • brandon

   19 september 2020 at 16:55

   Sorry Rode kaart ik vond het terecht ook daar niet van.

 7. Vincent

  19 september 2020 at 17:03

  Mooie pot zit op het randje van m’n stoel

  • Vincent

   19 september 2020 at 17:09

   Pfff weer op achterstand

 8. oma

  19 september 2020 at 17:28

  de ene vind het rood de andere geel.
  ieder maar zijn mening.
  maar AZ heeft het nu heel moeilijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *