AZ treurt om zeperd in Kiev: ‘Dit mag niet, dood- en doodzonde’

By
Updated: september 16, 2020

Trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners hebben grote moeite om de uitschakeling van AZ door Dinamo Kiev (2-0) in de voorronde van de Champions League te accepteren. “Dood- en doodzonde. Onnodig”, zegt Koopmeiners.

En Slot: “Dit is denk ik de eerste serieuze teleurstelling voor ons in anderhalf jaar tijd. We waren heel graag verder gekomen in de Champions League. Ik ben benieuwd hoe de ploeg zaterdag tegen PEC Zwolle reageert.”

Hoofdtoernooi lonkte

AZ had de wedstrijd in Oekraïne onder controle en zou bij winst zijn doorgegaan naar de play-offs, met als inzet een plaats in het hoofdtoernooi. Daarin zou het bescheiden KAA Gent de tegenstander zijn geweest. Na de zeperd in Kiev rest de poulefase van de Europa League.

Slot, op zoek naar een positieve noot: “Vorig jaar hebben we uitbundig staan juichen om het bereiken van de Europa League. Nu zijn we daar teleurgesteld over. Die ontwikkeling is dan wel weer mooi om te zien.”

Midtsjø de gebeten hond

De nederlaag van AZ tegen Dinamo Kiev werd na rust ingeleid door slordig balverlies van Fredrik Midtsjø. “Een cruciaal moment. Dat mag niet. En we hebben zelfs in de rust nog gehamerd op betrouwbaarheid”, aldus Slot.

Slot is daarom ook scherp in zijn oordeel over Midtsjø. “Ja, wat is boos? Tuurlijk, iedereen is boos op zo’n moment. Als je de bal zo dicht bij je eigen goal verliest, op zo’n manier, daar kun je niet meer tegenaan reageren. Hij passte met buitenkant rechts, maar binnenkant is zekerder.”

Koopmeiners is milder voor Midtsjø. “Je wil niet dat iemand een fout maakt. De schuld ligt bij het hele team, we hadden hem niet in die situatie moeten brengen. Het was een droom om in de Champions League te spelen en die kans lag er zeker voor ons.” Bron: NOS

5 Comments

 1. brandon

  16 september 2020 at 10:07

  Treuren? De schuld bij jezelf zoeken. Lees in het NHD dat AZ domineerde. Domineren is de tegenstander je wil opleggen en dat was zeker niet het geval. Meer balbezit ok maar dat was ook omdat de tegenstander dat toeliet en achterin de bal eindeloos rondspelen en vanuit het middenveld weer terug. Nee dit AZ is er nog lang niet en zeker niet CL waardig. Zeg het nog maar eens het voetbal begint van achteruit en dat is er niet daarna het middenveld en dat is er ook niet, alleen zoals gezegd balletje breed en terug. De voorhoede krijgt dus geen speelbare ballen om te scoren omdat elke verdediging dan weer staat zoals ze moeten staan. Op dit niveau kan elke ploeg, ook in de eredivisie, verdedigen dus de 0 is snel verklaard. Doelpunten heeft AZ de gehele voorbereiding tegen gekregen dus 2-0 was een voorspelbare uitslag alleen tegen deze tegenstander geheel onnodig. Dit roept AZ over zich af. Dus is er verkeerd ingekocht of een verkeerde opstelling gemaakt. Ingekocht is er zeker verkeerd twee CV’s van een zeer matig niveau en alles is verklaard. Koopmeiners noodgedwongen naar achteren wie bedenkt zoiets. Geen euro uitgegeven alleen afdankertjes. Dan als klap op de vuurpijl als de CL inschrijving gespeeld is wordt er een spits gekocht voor 2,5 miljoen euro, prima daar niet van als hij goed is, alleen dat had ook een maand eerder gekund en had hij gisteren mee kunnen spelen. Slotconclusie de TD de LUL in dit geval heeft alles op zijn geweten. Zie jij het anders Gerrit?

  • Vincent

   16 september 2020 at 10:15

   Mand

  • Gerrit Vooijs

   16 september 2020 at 13:44

   Wij zitten hier voor een groot stuk opdezelfde lijn. Met Koopmeiners en Vlaar heb je twee spelers die de opbouw moeten kunnen verzorgen.

   Middenveld eens.

   Aanval: eens. Karlsson is laat gehaald. Hij had de kans vergroot om CL voetbal af te dwingen.

   Maar goed iets anders: vorig seizoen weinig blessures en nu? Midtsjo, Stengs, Boadu en Idrissi binnen enkele weken allemaal geblesseerd……. toeval?

 2. Woonwagenpower

  16 september 2020 at 18:19

  Zo zonde dit, maar AZ in huidige staat heeft sportief niks te zoeken in de CL. Europa league is sportief reëeler, maar dan moet Arne de AZ machine wel aan de praat krijgen en moet Van Aart zich nergens mee bemoeien, want dit is niet de Marco die we kennen. De handdoek uit de ring oppakken en trainen, hoofd leeg maken en als hongerige leeuwen iedere wedstrijd benaderen, ingaan en afmaken.

  • Ruud

   19 september 2020 at 09:02

   De prestatie van deze groep is knap, maar niet voldoende voor CL niveau inderdaad. Hopelijk groeit AZ weer door de ervaringen in de EL komend seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *