AZ treft Dinamo Kiev in voorronde CL

By
Updated: augustus 31, 2020

AZ moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Dinamo Kiev. Dat heeft zojuist de loting in Nyon uitgewezen. De wedstrijd in Oekraïne – vanwege de coronacrisis is er geen uit- en thuisduel – zal op dinsdag 15 of woensdag 16 september worden afgewerkt.

De winnaar van de tweestrijd gaat door naar de play-offs van de Champions League. Bij uitschakeling komt AZ, dat ook KAA Gent of Benfica had kunnen loten, in de groepsfase van de Europa League terecht.

AZ rekende in de vorige ronde ternauwernood af met Viktoria Plzen. Pas diep in de extra tijd kwamen de Alkmaarders dankzij een door Teun Koopmeiners benutte strafschop langszij, waarna in de verlenging de overwinning (3-1) werd veiliggesteld.

Nummer twee van Oekraïne

Dinamo Kiev is vijftienvoudig kampioen van Oekraïne en pakte daarvoor ook dertien keer de landstitel in de Sovjet-Unie. Het laatste kampioenschap dateert echter alweer van 2016. Sindsdien moest er genoegen nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking achter Sjachtar Donetsk. Dit jaar bedroeg de achterstand maar liefst veertien punten.

Dinamo Kiev, dat afgelopen seizoen wel de nationale beker veroverde, won in 1975 en 1986 de Europa Cup II, het toenmalige Europese clubtoernooi voor bekerwinnaars. Bron: NOS

11 Comments

 1. Urdal

  31 augustus 2020 at 13:51

  Wordt een lastige opgave.
  Az moet toch echt een stuk beter voor de dag komen dan in de oefen wedstrijden.
  Het spel ziet er totaal niet uit.
  Ik zou zelf daar wat meer op de counter gaan spelen, met de snelheid van Boadu en Idrissi, en hopen dat ze de vorm te pakken hebben.

  • Gerrit Vooijs

   31 augustus 2020 at 18:37

   Tov Plzen zijn Vlaar, Midtsjo, Stengs en Boadu weer 3 weken verder en dus fitter.
   De kansen voor AZ zijn klein maar winst is 2 miljoen extra in de clubkas en dat maakt een totaal van bijna 5 miljoen. AZ heeft die broodnodig want Huiberts liet vorige week weten dat de selectie op orde was. M.a.w. AZ heeft geen geld en heeft deze extra miljoenen nodig.

   • Gerrit Vooijs

    31 augustus 2020 at 20:08

    Ouwejan heeft zijn transfer als de laatste info op VP klopt. Het is hem gegund en ik wens hem veel succes.

   • brandon

    31 augustus 2020 at 21:43

    Huiberts is een gek. Geen geld is onmogelijk, wanneer dit wel het geval is gebeuren er vreemde dingen. Een achterhoede speler verkopen terwijl je die broodnodig hebt met deze selectie. Als we dan toch moeten verliezen tegen Kiev hoop ik dat het een echte zevenklapper wordt. Wij als supporters worden met een kluitje in het riet gestuurd. 3 Weken verder zonder te spelen heb je weinig aan alleen conditioneel. Wedstrijdritme is wat er ontbreekt en dan met het team wat tegen Dynamo Kiev speelt.

   • Vincent

    1 september 2020 at 16:50

    Winst is 2 miljoen, maar hoe komen we dan op een totaal van bijna 5 ik neem aan dat een ronde eerder juist minder opbrengt dan een ronde later…

    • Gerrit Vooijs

     1 september 2020 at 18:20

     Het kan zijn dat ik het verkeerd begrepen heb en deze ronde 5 miljoen oplevert. Lijkt idd logischer. Maar ik heb het anders gelezen.

     • Gerrit Vooijs

      1 september 2020 at 19:28

      De overwinning tegen Plzen brengt niet alleen sportief goed nieuws, ook financieel is het een flinke meevaller voor AZ. Deelname aan de Europa League is na de overwinning zeker, waardoor de Alkmaarders ten minste 2,92 miljoen euro bij kunnen schrijven op hun bankrekening. Mocht ook de volgende voorronde van de Champions League gewonnen worden is AZ zeker van vijf miljoen euro.

      Stel dat AZ de groepsfase van de Champions League bereikt, dan is het helemaal kassa voor de club. Deelname aan het miljardenbal van de UEFA levert ten minste 15,25 miljoen euro aan startgeld op.

     • Gerrit Vooijs

      1 september 2020 at 19:30

      Bron VP

 2. Gerrit Vooijs

  1 september 2020 at 18:17

  AZ kan via Dynamo Kiev en daarna in een uit en thuis confrontatie met de winnaar van Gent-Rapid Wien de poulefase van de CL (ca. 15 miljoen) bereiken.

  Bepaald niet makkelijk maar veel beter als Benfica/Paok/Krasnodar aan de andere kant van het schema.

  Qua loting zit het AZ dus niet tegen !

 3. brandon

  1 september 2020 at 22:18

  Alles goed en wel. Het is lekker dat dit geld oplevert. Als je het alleen niet uitgeeft voor spelers die je nodig hebt wordt het met de week of liever jaar slechter. We gaan er toch niet op vooruit of vinden jullie van wel? Loting kan wel goed zijn maar met dit team wordt het echt heel moeilijk. Stel je voor 2 blessures en we vallen 30% terug

  • Gerrit Vooijs

   2 september 2020 at 08:19

   Ben ik helemaal met je eens, de bank is absoluut onvoldoende voor het niveau wat AZ tot voor kort ? nog nastreefde.

   Ik heb het interview met Huiberts gezien en het gevoel bij de gasten in de studio en bij mij is dat daar een man sprak wiens handen gebonden waren.

   2 seizoen achter elkaar inkomstenderving en tot Ouwejan geen goede verkopen is het slecht gesteld met het businessmodel van AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *