AZ weet ook tegen Telstar niet te overtuigen (1-1)

By
Updated: augustus 21, 2020

AZ heeft vrijdagavond een ingelast oefenduel met SC Telstar met 1-1 gelijkgespeeld. Ondanks het vele balbezit kwam het enige Alkmaarse doelpunt door een rake strafschop van aanvoerder Teun Koopmeiners.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Telstar 1-1 (0-1)

Oefenwedstrijd

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin (66. Ron Vlaar), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (66. Yukinari Sugawara), Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling SC Telstar: Trevor Doornbusch; Siebe Vandermeulen, Benaissa Benamar, Rochello Vlijter, Redouan Taha; Ian Beelen, Dan Adshead, Niels van Wetten, Sven van Doorm; Ilias Bronkhorst, Glynor Plet.

Scoreverloop: 40. Benamar 0-1, 76. Koopmeiners 1-1 (pen.).
Gele kaarten: De Wit (AZ), Sprangers (SC Telstar)
Rode kaarten: – 
Scheidsrechter: Rob Wassink

21 Comments

 1. brandon

  21 augustus 2020 at 23:59

  Mooiste actie van deze wedstrijd was de wissel in de 66e minuut Vlaar voor Leeuwin.

  • Vak j

   22 augustus 2020 at 16:14

   ja geweldig, ik heb hem in de herhaling in slowmotion nog een keer bekeken. Echt een loepzuivere wissel!!

 2. brandon

  23 augustus 2020 at 00:05

  Zag je ook hoe Leeuwin uitgeschakeld werd door te veel galop? Vlaar daarentegen
  liep als een hinde, alleen op 3 benen. Ziet er prima uit voor woensdag. Max heeft het prima onder controle. In deze moeilijke tijd geeft hij geen dubbeltje teveel uit. Verstandig met het oog op de VCL dit wordt nu appeltje eitje. Dank je wel Max voor je fantastische inzicht. Niet naar het buitenland vertrekken hoor Max je hoort bij ons. Oh ja toch wel, misschien is Malta iets voor je. Maar als je liever in Nederland blijft, Callantsoog zoekt ook nog een TD.

  • az woman

   23 augustus 2020 at 09:44

   Als Max nou eens met een bericht naar buiten komt, zou dat misschien meer begrip opbrengen. Want ik kan mij voorstellen dat niet alleen de supporters , maar sponsoren ook willen dat AZ het sportief weer goed gaat doen en die zien en horen waarschijnlijk net als ons niet veel van de plannen van onze technisch directeur, terwijl ze ook geld in de club steken in deze tijden. Tot nu toe blijft het bij uitspraken over ambities, maar wat kopen we daar voor? Als Max door alle omstandigheden niet veel geld om handen heeft, is dat vervelend. Maar gooi er een persbericht uit met een inhoud waar de mogelijkheden wel of niet leggen. Nu heeft menigeen het beeld dat AZ veel liggende geld in bezit heeft en ik hoef echt niet te weten waar het allemaal aan besteed wordt. Maar mijn inziens komen de woorden van ambities en de daarbij gepaarde stiltes voor wat betreft transfers niet erg overeen.

   • woonwagenpower

    23 augustus 2020 at 09:55

    Ik kan mij niet voorstellen dat AZ geen geld heeft staan om twee (een linksbenige en een rechtsbenige) centrum verdedigers te halen.

 3. woonwagenpower

  23 augustus 2020 at 09:53

  Feyenoord haalde van Persie en Kuit terug naar de Kuip. Groningen haalde Robben terug naar het oude nest. Ajax deed in het verleden Rijkaard naar Amsterdam terug halen. Utrecht deed een poging bij Wesley Snijder. Misschien dat Max probeert Ronald Spelbos en Johnny Metgod naar Alkmaar te halen, want waar Max mee aankomt weet je nooit, zie Leeuwin en de contract verlenging van Ron. Ron had een rol in de opleiding aangeboden moeten krijgen, maar niet in de selectie, hooguit als bankzitter/invaller.

 4. gerard

  23 augustus 2020 at 10:05

  Die centrale verdediger komt er wel, sterker, men gaat nog steeds voor de naam die bovenaan de lijst prijkt. Heeft alles te maken of AZ wel of niet verzekerd is van Europees voetbal. Grote kans dat na Plzen we in die week duidelijk krijgen. Komt sowieso een centrale verdediger bij.

  • VakJ

   23 augustus 2020 at 12:20

   🤔🤔

  • brandon

   23 augustus 2020 at 12:31

   Wil je niet beledigen Gerard maar je snapt er werkelijk helemaal niets van. Het gaat nu om 20 miljoen als je je plaatst, als dat niet lukt moet je als verliezer nu ook voorronde spelen en dat zal ook niet gemakkelijk zijn gezien de voorgaande jaren. Helemaal niet met een selectie die niet op orde is. Deze Max is een slechte TD omdat hij al 1 1/2 weet dat dit moet en totaal niets uitvoert.

   • gerard

    23 augustus 2020 at 20:46

    Ik begrijp het maar al te goed, maar een betaalbare internationale ervaren verdediger die echt een meerwaarde dit komende seizoen gaat zijn, liggen niet voor het oprapen, zeker financieel niet voor een club als AZ. Tegen Plzen speelt AZ, mocht Vlaar mee kunnen doen, met dezelfde defensie zoals het de laatste maanden van de competitie speelde, dus zoveel anders is het niet. Als je een groot talent als vd Ven contracteert moet zo’n jongen toch altijd een behoorlijke aanlooptijd hebben en ook qua transfer zit je al zo gauw op 2 miljoen, dus zo vreemd is het niet dat Huiberts voor de speler gaat die bovenaan op zijn lijstje staat.

  • az woman

   23 augustus 2020 at 12:44

   Gerard, is het niet verstandiger om te investeren voor dat de Europese tickets veilig gesteld moeten worden, in plaats van daarna. Dit om de kans te vergroten om Europees voetbal te bewerkstelligen. Natuurlijk heb je nooit garanties, maar ook voor Beker en Eredivisie begrippen lijkt mij allang bekend dat de noodzaak er is in het versterken van het hart van de defensie. Er is mij altijd geleerd, om een tientje te verdienen, zal je eerst zelf euro’s moeten neerleggen. Dat doet AZ wel met de jeugdopleiding, daar worden gelukkig veel euro’s in geïnvesteerd wat ook zijn vruchten afwerpt. Maar door het huidige aankoopbeleid moet Arne gaan goochelen met zijn selectie of hij moet de beschikbare cv’s gaan opstellen met alle onkunde en risico’s van dien.

   • gerard

    23 augustus 2020 at 20:32

    Zonder nu namen te gaan noemen heeft AZ een speler op het oog die direct inzetbaar is en de gewenste ervaring meeneemt. Echter, die speler heeft ook andere aanbiedingen van clubs die al verzekerd zijn van Europees voetbal en komt louter met de intentie om binnen 1 a 2 seizoenen weer een stap te kunnen maken na de grotere competities. Geen Europees voetbal, zal deze speler op twee andere aanbiedingen ingaan. AZ zal dan waarschijnlijk voor een talent als vd Ven gaan want er komt een defensieve versterking.
    Na de wedstrijd tegen Plzen is er duidelijkheid of het Europa in kan gaan (bij winst op zijn minst al verzekerd van groepsfase EL) en zal er binnen niet al te lange tijd de speler gecontracteerd worden.
    Nogmaals, AZ wil voor de eerste keuze gaan en die komt dus als louter er Europees gespeeld gaat worden.

 5. brandon

  23 augustus 2020 at 23:11

  Gerard alles wat je zegt kan op waarheid berusten maar jij of iemand anders kan dit niet weten. Wel is duidelijk dat er voor deze allerbelangrijkste wedstrijd in de beginfase helemaal niets gedaan is door Max en dat is slecht. De speler waar jij op duidt is gissen maar zou Kongolo kunnen zijn maar die komt niet en gewoonweg om de reden kost teveel. Dan is de verdien modus aan flarden. Huiberts heeft 1 1/2 jaar liggen slapen. Leeuwin is een paniekaankoop geweest omdat er toen op korte termijn niets voorhanden was en deze kostte dat bekende dubbeltje. Hopelijk komen we deze voorronde door anders zal het kommer en kwel gaan worden, want dan komen de verhalen naar buiten dat er spelers weg willen. Stel je ook nog eens voor dat er geen Europees gespeeld gaat worden dan is het crisis.

 6. gerard

  24 augustus 2020 at 08:57

  Ik kan je verzekeren dat het hier zeker niet om Kongolo gaat.
  Afwachten maar.

  • brandon

   24 augustus 2020 at 13:31

   Dan moet je met namen komen.

 7. Harry

  24 augustus 2020 at 22:59

  WESLEY HOEDT

 8. brandon

  25 augustus 2020 at 15:56

  Nee gerard deze vlieger gaat niet op. Zo kan ik ook wel iets gaan schrijven zonder iets te weten. Er zal er ooit een komen en als dat bekend is zeg ik ja die bedoelde ik. Lullen uit je nek noem ik dat.

  • Vincent

   25 augustus 2020 at 17:45

   Nou nou

  • gerard

   27 augustus 2020 at 16:22

   De naam is al genoemd, nog wel in kapitalen.

   • az woman

    29 augustus 2020 at 15:00

    En nou eens een naam graag? Ik hou niet van ,ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Gerard.

 9. brandon

  25 augustus 2020 at 20:00

  Nou nou. Dat is een merk van melk in Griekenland Vincent wat heeft dat met voetbal te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *