AZ staat open voor investeerders van buitenaf

By
Updated: augustus 20, 2020

AZ staat open voor investeerders van buitenaf. Dat vertelt algemeen directeur Robert Eenhoorn aan Voetbal International. Volgens het weekblad heeft een onbekende partij al een optie op de aandelen bemachtigd.

De investeerder kan de komende vijf jaar maximaal vijf procent van de aandelen verwerven. AZ zal binnenkort bekend maken om welke partij het gaat, schrijft VI. “Ik ga het bestaan van de optie niet ontkennen, maar inhoudelijk kan ik daar niks over zeggen nu”, reageert Eenhoorn.

De algemeen directeur van AZ staat in elk geval open voor investeerders, ook al is de club financieel gezond. “In de grote competities zie je over het algemeen goede voorbeelden van eigenaarsconstructies of consortia die clubs kopen”, laat hij weten.

“In Nederland heeft vreemd vermogen soms een negatieve klank. Het gaat erom: wanneer stappen ze in? Als het water aan de lippen staat of willen ze echt een bijdrage leveren? Wij hebben financieel de boel redelijk op orde en daardoor valt een bepaald type investeerder af. De prestaties staan hier voorop. Vanuit die optiek houden we alle opties open.” Bron: Voetbalprimeur

10 Comments

 1. brandon

  20 augustus 2020 at 15:33

  Ja als je nu al geen CV meer kan kopen dan moet er toch iets anders gebeuren. We hebben het financieel op orde??? Stengs speelt als beginner of invaller meldt Slot. Jammer dat AZ geen kaasclub meer zal zijn. Nog 6 dagen wachten er verandert dus in de opstelling weinig. Wat zal ik me graag laten verrassen maar wat zal ik met angst en beven deze pot tegemoet zien en beleven. De kritiek zal niet van de lucht zijn als het achterin fout gaat. We gaan aftellen.

  • Gerrit Vooijs

   20 augustus 2020 at 16:36

   Ja, hier kijk ik niet vreemd van op.
   Wanneer AZ stappen wil gaan maken en eventueel een 2e Coronaseizoen gezond wil overleven moet er kapitaal ingepompt worden.

   Dit kwam voorheen uit flinke transferklappers. Dit jaar geen extra inkomsten en na een peperduur seizoen, De dakperikelen, afgelast seizoen en slechts een paar thuisduels, moet AZ Iets gaan doen.

   AZ heeft nog geen schulden maar het eigen vermogen is door de upgrade van het stadion wel flink aangetast.
   Mocht AZ het nog eens overdoen zou het alleen repareren denk ik.

   Tja, De aandeelhouder stapt er nu in en we moeten even afwachten op wie en hoe……..

   • oma

    20 augustus 2020 at 19:17

    ze zij hier al enige jaren mee bezig dus niets nieuws onder de zon.
    om die te vinden.

 2. brandon

  20 augustus 2020 at 15:44

  AZ-Fortuna S gaat niet door Corona geval bij FSC.

 3. brandon

  20 augustus 2020 at 22:34

  Morgen vrijdag 21 aug.schijnt AZ een nieuwe CV te presenteren.

  • woonwagenpower

   21 augustus 2020 at 10:00

   De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 4. woonwagenpower

  21 augustus 2020 at 09:20

  Net wat Oma zegt, dit is geen nieuws, in ieder geval de zoektocht niet. Maar ik krijg het idee dat er nu een serieuze partner zich heeft aangemeld en die wil geheel terecht wat terug zien voor de investeringen die hij/zij mogelijk gaat doen. Naamsbekendheid op structurele basis zal niet op korte termijn plaats vinden, onze goede Afas heeft nog een contract tot 2022, bij mijn weten. Wel zie ik het gebeuren dat er een investeerder geld durft te steken in jeugd spelers en alles wat daarbij komt kijken . AZ heeft bewezen dat de opleiding zijn vruchten afwerpt en dat het miljoenen kan opleveren (Guus), al loop ik misschien wat op de zaken vooruit, want gelukkig hebben we nog Teun, Calvin, Owen, Thomas, Ferdy en Myron. Al houdt AZ onder aan de streep bij de ene transfer meer of minder over, als bij de ander natuurlijk.Wat ook goed mogelijk is, is dat een investeerder gelooft in het aan en verkoop beleid van AZ, zie Vincent , Ali Reza en Wout bijvoorbeeld en in de toekomst misschien Fredrik, Marco, Yukinari, Hakon, Albert, Dani en Oussama om een paar namen te noemen. AZ zal ook op papier moeten vastleggen, dat een investeerder nooit zeggenschap heeft over het verkoopbedrag van spelers. Wel zou ik als AZ zijnde de spelers die de jeugd opleiding voort brengt scheiden van de spelers die aangekocht worden en twee gescheiden groepen maken op papier en dan ook twee investeerders benaderen/toelaten, Één voor alles voor wat betreft de jeugd, opleiding en alles wat erbij hoort en daar zijn % in deelt en één die het vertrouwen heeft in het aan en verkoop beleid en daar zijn % in deelt. Dit om draagvlak/ zeggenschap te spreiden en mocht om welke reden dan ook een investeerder omvallen is er altijd nog de ander. Er zijn investeerders die als ze eenmaal een voet tussen de deur hebben steeds verder en meer willen, daar moet AZ voor waken. Hulp en delen is prima, maar wel eigen baas blijven. Na een seizoen met behoorlijk extra kosten en weinig inkomsten begrijp ik deze keuze wel, al neem ik aan dat AZ ook nog wel wat vet op de botten heeft.

 5. Urdal

  21 augustus 2020 at 19:22

  Een uur gespeeld tegen telstar 0-1.
  Als je hier tegen niet kan scoren met je starters, dan is het slecht met je gesteld.
  Woensdag zal ook wel een deceptie worden.

 6. VakJ

  21 augustus 2020 at 19:44

  Ik kijk naar een zeer bedroevend potje van AZ tegen Telstar. Als je met deze mentaliteit gaat spelen doe dan geen oefenpot en spaar de eventuele krachten die er nog zijn voor a.s. woensdag. Ben bang dat ze van de mat gespeeld worden door Pfilzen. Ook met Stengs. Boadu die al aangaf dat hij zich niet kan opladen voor dit soort potjes. eruit met die man en geef iemand de kans die wel zin heeft. Ook al is het geen spits. Echt waardeloos. Maar goed dat er geen betalend publiek zit. En Telstar maar wisselen. 4 spelers per keer!! En toch stand houden

  • Gerrit Vooijs

   21 augustus 2020 at 19:56

   Idd kansloos. Slot lijkt de mannen niet te kunnen motiveren. Het spel van AZ geeft weinig hoop voor AZ. Het lijkt wel of de spelers er geen zin meer in hebben nu ze niet rechtstreeks de CL ingaan. Want plaatsing op eigen kracht gaat ze nooit lukken.
   Heel AZ hangt als los zand aan elkaar. Geen teamspirit, helemaal niets. Zelfs Telstar scoort tegen AZ. Tja, de lucht is uit het AZ sprookje gelopen…………

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *