Blessures bij AZ: “Je ziet dat links en rechts spelers uitvallen”

By
Updated: augustus 14, 2020

De voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen verloopt niet vlekkeloos. De ploeg werd deze week gekoppeld aan Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League, maar het is de vraag wie fit zullen zijn voor de ontmoeting op woensdag 26 augustus. Arne Slot weet dat de voorbereiding veel vraagt van zijn spelers.

Fredrik Midtsjø en Ferdy Druijf ondervinden deze week hinder van lichte kwetsuren, terwijl Myron Boadu, Calvin Stengs en Ron Vlaar eerder al uitvielen. Dat komt door de pittige hervatting na een periode zonder voetbal. “De intensiteit is toch net even anders dan wanneer je zonder weerstand traint”, zegt de trainer tegen AZ TV. “Je ziet overal dat spelers links en rechts uitvallen. De kunst is om het niet te lang te laten duren.”

Boadu maakte al zijn rentree bij de groep en ook Stengs moet vrijdag weer inzetbaar kunnen zijn. Het duel met Viktoria moet dus een haalbare kaart zijn, als ze tenminste niet weer geblesseerd raken. Bron: FCUpdate

16 Comments

 1. VakJ

  14 augustus 2020 at 11:46

  Tja en dan hebben wij een veel te krappe selectie. Dat zal dus heel moeilijk worden en niet alleen in de voorronde voor CL maar zeker ook voor wat de competitie betreft. Het is akelig stil op het gebied vaan aankopen van spelers, vooral voor wat de verdediging betreft.Ben benieuwd maar hou mijn hart vast.

 2. brandon

  14 augustus 2020 at 18:46

  Hoedt vandaag gesignaleerd in de Bosuil zal hij dan toch niet naar AZ komen? Nee dat is een fabeltje en zoethoudertje zoals al eerder gememoreerd. Maar je weet t nooit zeker toch? Nog 12 dagen dan weten wie er komt. Of komt er niemand? Joost zal het weten of is het Max weet t al?

 3. Gerrit Vooijs

  14 augustus 2020 at 20:12

  Hoedt moet salaris gaan inleveren want echte belangstelling blijft voorlopig uit. Daarom gaat hijzelf maar eens op stap. Als hij wil kan hij dadelijk bij AZ spelen maar wil AZ dan nog?
  Kongolo geldt eigenlijk hetzelfde voor, heeft bijna niet gespeeld vorig seizoen dus zal ook water bij de wijn moeten doen. Ook hier geldt, hij is niet speelfit. Wil AZ hem straks nog wel als de competitie eenmaal is gestart en uit het Europees voetbal ligt?

  Voorlopig zal AZ het CL avontuur starten met Koopmeiners en Hatzediakos in het centrum denk ik. In het midden met Midtsjo, De Wit en Clasie. Voor Evjen/Stengs, Boadu en Idrissi.
  Tot mijn verrassing lijkt het plotseling mogelijk dat Stengs inzetbaar kan zijn. Ik denk niet dat hij aan de aftrap zal staan, want dat zou na zo’n korte voorbereiding wel een erg groot risico zijn.

  • VakJ

   15 augustus 2020 at 12:57

   Hoppa en Hoedt ook weg naar Antwerp

   • brandon

    15 augustus 2020 at 13:48

    Vak J die eigenwijze en slechtste TD van Nederland e.o. wil voor een dubbeltje op de 1e rang zitten en neemt alle supporters in de maling. Denk dat hij zelfs diegene is die de namen doorgeeft om zijn falen enigszins te verbloemen.

 4. brandon

  14 augustus 2020 at 20:22

  Gerrit, Hatzediakos is nog niet fit en kan dus onmogelijk spelen. Of denk jij dat je zonder 1 wedstrijd in de benen VCL kan spelen. Stengs kan als hij 2 wedstrijden gaat spelen, al is het 1 helft of een uur, wel in de basis beginnen al is het dan misschien voor een uur. Als hij ook niet speelt voor de VCL is het bij hem ook nada. We krijgen echt een groot probleem achterin.

 5. brandon

  15 augustus 2020 at 18:30

  AZ na 25 min 0-1 achter tegen Monaco. Worden van het kastje naar de muur getikt. Zijn nog niet in het strafschopgebied bij Monaco geweest. Het is zo verschrikkelijk slecht. De verdediging stond erbij en keek er na bij de 0-1. Terwijl ik dit schrijf kwam AZ voor de 1e keer voor het doel van Monaco.

 6. Vak j

  15 augustus 2020 at 18:58

  Als ik dit spel zo zie in de 1e helft zonder reservespits en een matige verdediging dan kan de wedstrijd volgende week op papier afgedaan worden. Heeft AZ dan echt geen geld meer of denken zij met deze krappe selectie een wonder te kunnen verrichten? Het is maar goed dat ze niet meer de CAS ingeschakeld hebben.

 7. VakJ

  15 augustus 2020 at 19:35

  Moet je bij YouTube betalen voor herhalingen??

  • brandon

   15 augustus 2020 at 19:47

   Wat dacht je van die 2 zombies die het verslaan? Heb t geluid uitgezet. Niet die AZ man maar de andere had het over een mooie schuine bal. Heb m meteen uitgezet.

 8. brandon

  15 augustus 2020 at 19:37

  Leuk dat je ook zit te kijken nu is het 0-2 en zie je Leeuwin het slaap uit zijn ogen wrijven. Dit kan echt niet meer zo verder.

 9. Urdal

  15 augustus 2020 at 19:47

  Spelen echt slecht. Amper kansen gehad.

  • brandon

   15 augustus 2020 at 19:50

   Ja het is echt zo slecht er zit helemaal niets meer in van verleden jaar. Zonder Stengs en met deze verdediging komen we waarschijnlijk in grote problemen. De eredivisie is niet van dit niveau Monaco maar toch….. Sluit weer af door te zeggen MAX jij bent de zwakste schakel en de slechtste TD ooit.

 10. az woman

  15 augustus 2020 at 22:22

  Hoi Brandon, ik ga je gelijk geven. Waarschijnlijk schatte ik het verkeerd in. Maar zo zie je maar weer, ook ik maak fouten.

  • brandon

   15 augustus 2020 at 23:30

   AZ Woman als ik voor elke fout in mijn leven 100 euries had gekregen was ik miljonair en zat ik niet te raaskallen op deze site. Het is alleen van de gekke dat dit kan gebeuren bij een BVO waar miljoenen omgaan. Iedereen kan zien dat dit fout gaat. Je verzwakt jezelf door Teun naar achteren te halen. Verleden jaar was er euforie toen kon je bij wijzen van spreken Bizot als spits neerzetten. Maar die Max ziet of misschien ziet hij het ook niet, dat er 2 en geen 1 CV’s gekocht moeten worden en daar wordt niet op ingespeeld. Dat is echt SCHANDALIG. Leeuwin was een noodoplossing, zie spits Bizot, dat kon vorig jaar allemaal maar toen zag elke voetbalkenner (durf haast geen kenner te schrijven)dat hierop ingegrepen moest worden. Jammer, jammer, jammer zul je mensen horen zeggen en ik zeg dan SCHANDALIG. Prettige avond AZ Woman, klein kusje.

   • az woman

    16 augustus 2020 at 10:41

    Aardig van je, maar dat laatste hoeft niet hoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *