AZ treft Viktoria Plzen in CL-voorronde en stapt niet naar CAS

By
Updated: augustus 10, 2020

AZ neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen.

De wedstrijd wordt gespeeld in Alkmaar. Alle ontmoetingen in de tweede voorronde gaan, vanwege het coronavirus, over één wedstrijd en zijn zonder publiek. De speeldata zijn dinsdag 25 en woensdag 26 augustus.

Meteen na de loting maakte AZ bekend dat het afziet van verdere procedures tegen de verdeling van de Europese tickets. De Alkmaarders leggen zich neer bij hun tweede plaats in de eredivisie en stappen niet naar het internationaal sporttribunaal CAS.

Protest

AZ had bij de UEFA protest ingediend tegen de door de KNVB bij de Europese voetbalbond ingediende eindstand van de eredivisie, met AZ als nummer twee en Ajax als nummer één.

AZ meende op basis van de onderlinge resultaten, met twee keer winst op Ajax, recht te hebben op de eerste plaats en het belangrijkste Champions League-ticket.

“Het belang van AZ heeft altijd vooropgestaan”, reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn. “Daarom is indertijd besloten de UEFA te vragen om de beslissing van de KNVB nader te bekijken. Nu de loting is geweest, hebben we uiteindelijk antwoord op onze vraag. Daar leggen we ons voor nu bij neer, we richten het vizier op de toekomst.”

Voorrondes en play-offs

Bij winst in de tweede voorronde wacht AZ nog een derde voorronde. Daarna volgen de play-offs, over twee duels, om een plek in de groepsfase van de Champions League. Verliest AZ, dan krijgt het een herkansing in de derde voorronde van de Europa League.

Ajax is al vrijwel zeker van de groepsfase van de Champions League. Alleen als Olympique Lyonnais dit seizoen de Champions League wint, moet Ajax alsnog aan de bak in de play-offs. Bron: NOS

13 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  10 augustus 2020 at 15:23

  Nou mazzel met een thuiswedstrijd.

  AZ-Slovan Liberec 1-1
  AZ- Slovan Jablonec 2-0 uit 1-1.

  Dat is de ervaring met het Tsjechisch/Slowaakse voetbal.

  Met Stengs en Boadu geef AZ een heel goede kans. Zonder Stengs 50-50
  Zonder beide kansloos.

  Nu maar duimen!

  • Gerrit Vooijs

   10 augustus 2020 at 15:27

   AZ is druk bezig met Kongolo maar het salaris moet geheel worden overgenomen, dat ligt moeilijk.

   Hoedt is plan 2: zelfde constructie

   Van Hecke : wil nog niet kiezen

   Van de Ven : idem.

   Kortom AZ wil zich versterken maar het valt nog niet mee.

 2. Jeroen

  10 augustus 2020 at 22:18

  Ben erg benieuwd, maar maak mij zorgen over waar het elftal nu staat. Zonder Boadu en Stengs is het geen team wat ik zie winnen

 3. woonwagenpower

  11 augustus 2020 at 10:08

  Ik ben blij dat ik lees, dat AZ bezig is om het elftal van impulsen te voorzien. Nu maar hopen dat het gaat lukken.

 4. brandon

  11 augustus 2020 at 11:56

  Als het waar is wat er allemaal geschreven wordt door de kranten dan kunnen we Kongolo al afschrijven met het salaris wat hij nu verdient. Of Kongolo moet zich willen aanpassen maar gezien de status van vi=oetballers lijkt met dit bijna uitgesloten. Hoedt schreef zelf dat AZ een gesloten boek was dus ook dit is volgens mij acabadacra. De andere twee komen niet voor dat dubbeltje dus ik voorzie een stille afgang tegen Viktoria Pilzen. Wat zou het mooi zijn als ik het helemaal verkeerd heb maar Max nu kennende zal het heel moeilijk worden na 1 1/2 jaar in zijn luie stoel achterover gehangen te hebben en zijn makkelijk verdiende poen opgestreken te hebben.

  • az woman

   11 augustus 2020 at 12:25

   Brandon, ik denk dat na deze berichten over Kongolo, Wesley, vd Ven , v Hecke en de belangstelling van AZ voor deze verdedigers, serieus genoeg is. Mocht het in de fabeltjeskrant thuis horen, dan hadden er geen vier namen de ronde gedaan, denk ik. Of in ieder geval is Max aan het nagaan wat en hoe het haalbaar voor AZ zou kunnen zijn, geloof ik. Goed van Max dat hij zijn pijlen op meerdere richt en als het niet één of twee van deze vier namen zal worden, zal Max wel doorschakelen naar anderen centrale verdedigers denk ik, want ik krijg het idee dat Max nu ook de noodzaak ervan in ziet. Al had Max van mij ook wel eerder in actie mogen komen.

   • brandon

    11 augustus 2020 at 23:29

    Als Max Huiberts na 1 1/2 jaar slapen nu pas wakker wordt ben je niet op tijd voor de VCL. Of denk jij dat er nu nog ingepast kan worden? Ja dat kan, als je in een team komt wat echt klaar is en dat is op dit moment nog geen enkel team die 5 maanden niet gespeeld hebben. We hebben kunnen zien dat het heel moeizaam gaat en om dan een speler in te passen die er meteen staat zoals Max zei, zeg ik kan niet. Leeuwin moest er ook meteen staan en dat ging, met horten en stoten, omdat er toen een team stond wat ingespeeld was en in de winning mood. Al die namen zijn niet door AZ genoemd of ik heb iets gemist. De enige waar Max het over heeft gehad is volgens mij Kongolo en die is niet haalbaar. Leuk om d supporters rustig te houden maar daar trappen kinderen nog wel in maar geen grote mensen. We gaan het zien. Oh ja hij is peperduur maar misschien is de nood zo hoog, en dat is die, dat Max overstag gaat. Ik hoop het mede met jou AZ Woman maar geloof er niet in. Andere spelers die genoemd worden allemaal uit de duimpjes van de voetbalsites.

 5. Vincent

  11 augustus 2020 at 17:38

  Ik denk dat ze alle 4 niet gaan lukken en uiteindelijk een Noor oid krijgen

 6. Joost

  11 augustus 2020 at 19:20

  Als die Noor dan dezelfde kwaliteiten en drive heeft als de Noren die nu bij ons op het veld staan…….

 7. brandon

  13 augustus 2020 at 10:53

  van Hecke staat op het punt uitgeleend te worden aan FC Utrecht via Brighton. Goed opgelet weer Max.

  • Gerrit Vooijs

   13 augustus 2020 at 17:58

   1 down, 3 to go

   • brandon

    13 augustus 2020 at 18:04

    Blijf er in geloven Gerrit. Het is nog niet te laat, over 1 1/2 week is pas de VCL. Tijd genoeg om in te passen. Het gaat beter en beter we worden al fitter was de slogan, maar de blessures rijgen zich aaneen.

    • Gerrit Vooijs

     14 augustus 2020 at 20:16

     Eens dat ziet er niet goed uit. Maar, ik ben van nature een optimist want die heeft een beter leven dan een pessimist 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *