AZ tandeloos richting Champions League: ‘Zorgen? Dat is niet het goede woord’

By
Updated: augustus 6, 2020

De Champions League-voorronde staat voor de deur, maar de topvorm van AZ lijkt ver te zoeken. Woensdagavond was ook PEC Zwolle in een oefenduel te sterk voor de Alkmaarders, in Epe werd het 1-0. Trainer Arne Slot maakt zich geen grote zorgen, maar constateert wel dat de rentree van Myron Boadu en Calvin Stengs van cruciaal belang is.

De voorbereiding loopt voor de Alkmaarders bepaald nog niet van een leien dakje. Er werd tot nu toe geoefend tegen RC Genk, FC Utrecht en PEC Zwolle: alle duels gingen met 1-0 verloren. ‘Al heeft elke wedstrijd wel zijn eigen verhaal’, zo haastte Slot zich tegenover het clubkanaal te zeggen. ‘Tegen Genk gingen we een paar keer alleen op de keeper af, maar scoorden we niet. Tegen FC Utrecht hebben we ook een paar kansen gehad, maar de tegenstander veel meer. Vanavond vond ik het een ander soort nederlaag dan die van vorige week.’

Daarmee verwees Slot naar het duel in Stadion Galgenwaard. ‘Toen was ik uitermate ontevreden over onze eerste helft, al waren daar wel wat verklaringen voor. Vandaag heb ik in de eerste helft wél heel veel goede dingen gezien. Een hoge intensiteit, veel druk op de tegenstander, goede aanvallen tot aan de zestien. Helaas is het ons alleen niet gelukt om heel veel kansen te creëeren. Dat gold trouwens voor beide ploegen, met het verschil dat PEC scoorde uit die ene kans.’

Over drie weken moet AZ al aantreden in de voorronde van de Champions League, maar de vorm lijkt nog ver weg. ‘Of ik me zorgen maak? Dat is niet het goede woord. Je bouwt een voorbereiding altijd op. Fysiek, maar ook van achteren naar voren. Dus de komende weken gaan we meer aandacht besteden aan het spel in de eindfase. Hopelijk krijgen we ook één of twee spelers terug die de automatismen voorin wat meer vorm kunnen geven.’ Daarmee doelt hij op Boadu en Stengs, die nu nog geblesseerd zijn. ‘Zij hebben bewezen dat als zij in bepaalde situaties komen, dat zij dan wél kansen weten uit te spelen’, zo sloot de trainer hoopvol af. Bron: VI

30 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  6 augustus 2020 at 09:52

  Zo dat is nu ook duidelijk. Idrissi goede voetballer maar nu Stengs en Boadu er niet bij zijn moet gij het doen en die rol ligt hem niet.
  Stengs is de blikopener. Zonder hem geen creativiteit, geen ideeën en dus geen goals.

  • az woman

   6 augustus 2020 at 09:56

   Hoi Gerrit, niet aanvallend bedoelt, maar heb je ook een idee hoe het dan kan worden opgevangen? Ik bedoel het gemis van Stengs.

   • Gerrit Vooijs

    6 augustus 2020 at 11:04

    De verwachting was dat Evjen dat ging doen omdat er rekening werd gehouden met een vertrek van Stengs. Die kans was groot maar door de Corona perikelen is die kans nu een stuk kleiner.

    Maar ja Evjen heeft nog wel even nodig. Hij kan de ploeg nu nog niet dragen.
    Dus AZ heeft een probleem want het team geeft altijd de bal aan Stengs als de tegenstander compact staat.

    Gudmundsson en Aboukhlal halen ook niet het gevraagde niveau.

    Dus ik zie de oplossing nIet. Laten we hopen dat hij fit wordt anders is AZ Europees te snel klaar.

 2. brandon

  6 augustus 2020 at 10:31

  Gerrit gelijk zonder Stengs en ook Boadu is AZ een gewoon ploegje dat het van hard werken moet hebben. Dan komen de zwakheden nog meer naar voren. Zoals zo vele keren hier al verkondigt, zeker meer dan een jaar, het voetballen begint van achteruit. Alleen Koopmeiners is daar goed de rest is WAARDELOOS en niet eredivisie waardig. Ron Vlaar is invalide en daar kan hij niets aan doen maar niet meer geschikt voor Betaald Voetbal en Kramer die is lang niet goed genoeg en wordt dat ook nooit. De grote SCHULD in deze is de slechtste TD van Nederland que inkopen MAX HUIBERTS. Over 19 dagen begint de VCL en we zijn nu al UITGESCHAKELD kosten minimaal 20 MILJOEN. Ik stop nu want ik word al kwader. Wat is dat een waardeloze TD.

 3. Vincent

  6 augustus 2020 at 11:30

  Waar blijft de verdediger?

  • brandon

   6 augustus 2020 at 19:56

   Vincent de dubbeltjes zijn op.

   • Vincent

    6 augustus 2020 at 21:29

    Snap ik als je 20 miljoen zomaar weggegooid

 4. Vincent

  6 augustus 2020 at 22:21

  Heeft druijff corona? zie hem nergens meer tussenstaan

 5. woonwagenpower

  7 augustus 2020 at 08:11

  We weten niet eens hoe de CL er voor ons gaat uit zien, maar met een aantal lieden in deze selectie heeft AZ er niets, maar dan ook niets te zoeken. Ik denk dat het sportief beter zou zijn om EL te spelen, Al moet er zo wie zo wel versterking komen in defensief opzicht, anders hebben we daar ook niks te zoeken. alleen die pot geld is interessant van de CL. Daarom kijk ik toch een aantal keer per dag of er al nieuws uit Zwitserland is, maar het blijft angstvallig stil.

  Dagen nu al wachten, tot we worden bevrijd,
  door het moment van de waarheid.
  Komt er een lach op mijn face,
  misschien wel een grote, als ik dan op internet verder lees.
  Gaan we het meemaken, staat het er echt, zwart op wit gedrukt,
  is het Robert dan toch gelukt.
  Wij hebben niet de keus, wij hebben niet de machten,
  dus zit er niks anders op, dan geduldig nog verder wachten.

  • Gerrit Vooijs

   7 augustus 2020 at 19:17

   Klopt WWP, AZ heeft behalve de miljoenen euro’s niets te zoeken in de CL. Wanneer de top-6 van AZ, Stengs-Boadu-Idrissi-Koopmeiners-Midtsjo-Bizot, fit en in vorm zijn kan AZ in de EL punten scoren. Daar zit gelijk het gevaar, want de bank heeft geen vervangers voor Stengs, Midtsjo en Bizot. Vallen van deze spelers er 1 of meer uit valt de AZ motor stil.
   Zonder Stengs kan AZ in de eredivisie nog meedoen voor de 3e plek maar Europees lukt het zeker niet.

 6. brandon

  7 augustus 2020 at 20:00

  Weer een dag dichterbij met een afgang in de VCL. Geen berichten over CV’s.

  • az woman

   7 augustus 2020 at 20:38

   Brandon, ik denk dat in een kantoortje op de stadionweg 1 in Alkmaar al een tijdje een digitale kalenderklok stil staat.

   • brandon

    7 augustus 2020 at 20:43

    Ja is echt zo erg. Ga een ingezonden brief naar het NHD sturen als het nog 1 week duurt.

    • az woman

     7 augustus 2020 at 20:56

     Heb je al een kop bedacht voor die eventuele ingezonden brief?

     • brandon

      8 augustus 2020 at 17:03

      Ja AZ Woman de kop gaat luiden:

      Een dubbeltje wordt nooit 20 miljoen.

      Dan leg ik dat even uit in een kort stukje anders snapt niemand het.

      Zat net te kijken weer 0-1 achter ben maar gestopt. In de 55e minuut een speler die echt waar zeker 5 meter achter leeuwin stond en hem in 20 meter in haalde en de bal veroverde. Als je die Leeuwin zie lopen denk ik altijd aan een waggelende en zwangere gans.

 7. woonwagenpower

  7 augustus 2020 at 20:23

  Hoi Gerrit, ik kan helemaal in je verhaal meegaan, maar had Max er niet voor zorg moeten dragen dat het één en ander op te vangen is. Het makkelijkste voorbeeld is het verdedigingscentrum, daar kan je ook in de EL toch niet mee aankomen, of gaat het weer ten koste van Teun? Maar wat je zegt, als Teun wegvalt , wat dan? Clasie weer? dat zijn voor de verdediging mijn inziens lapmiddelen, maar geen oplossingen toch? Dani de Wit, Aboukhlal en Gudmundsson zullen het dit jaar moeten laten zien in de kansen die ze krijgen, anders jammer voor die jongens en zonde van de investeringen die het AZ gekost heeft, of zit ik er helemaal naast? De grote verkopen verbloemen een hoop, maar wat je zegt als er één of twee sterkhouders wegvallen is het gedaan met het spel van AZ en had Max daar niet op in moeten spelen? Heeft Max met jongens als de Wit, Aboukhlal en Gudmindsson gegokt? Want zoals het nu is vervangen die niet één op één , hun collega op hun positie. Nou mag ik spelers ook niet helemaal met elkaar vergelijken, dat zou niet eerlijk zijn. Maar je wilt als AZ liefhebber niet dat je verzwakt, maar je wilt progressie zien en dat is (kom ik weer) toch de taak van Max. Die zou toch moeten anticiperen op het opvangen van Marco t/m Myron en alles wat er tussen loopt. Maar onze Max verhult zich in stilzwijgen en (lijkt) niet zo actief naar mijn idee, of slaan ik hier ook de plank mis?

  • Gerrit Vooijs

   8 augustus 2020 at 23:17

   WWP, heeft Max zij. Selectie voor het nieuwe seizoen al rond ? Nee.
   Max heeft beleggers dingen gedaan voor AZ : zijn droppen zijn prima. Zijn aankopen zijn minder geslaagd.
   Gudmundsson , aboukhlal, Weigelt, Bergsma, De Boer, Van Rhijn En Mihalik zijn allemaal mislukt. De Wit en Leeuwin twijfelgeval.
   Vlaar, Bizot , Idrissi , Sugawara en Clasie zijn prima aanwinsten. Evjen moet het dit jaar gaan laten zien.

   Kortom, AZ is gezond door de grote transfers, maar AZ heeft flink wat geld uitgegeven aan net niet spelers.
   Met name door de eigen kweek en 2 topaankopen Bizot en Idrissi heeft AZ boven haar budget gepresteerd.
   De verwachtingen stijgen, de inkomsten niet. Het afgelopen seizoen heeft AZ veel geld gekost.

   Centrum Verdedigers wil AZ dus wel aantrekken maar de scouting is hierin ronduit slecht. Inmiddels veel geld uitgegeven zonder resultaat.

   AZ is slachtoffer van het eigen succes. Het publiek wil groei / meer / een titel .
   De club heeft alleen nog steeds een kleine begroting die niet met de top kan wedijveren.

   AZ vist in een vijver met kleine vissen en soms gaat dat goed.

   Lang verhaal kort:
   Probeert AZ de selectie op peil te houden ? Ja
   Is dat gelukt? Nee
   Kan dat Max verweten worden? Ja, maar waar gehakt wordt vallen spaanders……

   • Gerrit Vooijs

    8 augustus 2020 at 23:21

    Excuses, het woordenboek is hier en daar eigenwijs.

    • woonwagenpower

     9 augustus 2020 at 09:34

     Ach Gerrit, ik kwam er wel uit, maar bedankt voor je uitleg , kijk op de situatie.

 8. Urdal

  7 augustus 2020 at 23:36

  Vd horn is vrij, 27jaar, en ervaring.
  Misschien eens proberen.

  • az woman

   8 augustus 2020 at 11:28

   Daar ben ik nooit gecharmeerd van geweest, daar groeit AZ niet van denk ik.

  • brandon

   8 augustus 2020 at 17:06

   Klopt ook AZ Woman is een afdankertje die niets oplost. Lees dat het moeilijk voor Max 10 cent is om een LCV te vinden. In 1 1/2 jaar tijd is dat ook erg moeilijk. Weinig tijd voor gehad.

   • Gerrit Vooijs

    8 augustus 2020 at 23:25

    En duur met zijn championship salaris. Linksbenig dus wel geschikt, maar ja onbetaalbaar.
    Kijk naar Hoedt, zeer geschikt maar zonder een Altidore-constructie absoluut onhaalbaar.

 9. brandon

  8 augustus 2020 at 17:35

  Twee werelddoelpunten van Sugiwara en Ouwejan die na een uur invielen en dan het zg 2e team vormden zorgden voor een 2-1 overwinning. Ouwejan maar voor Leeuwin dan? Maar waarom niet geprobeerd?

 10. Vincent

  9 augustus 2020 at 19:30

  Koopmeiners maar geen vrijetrappen meer laten nemen

  • Gerrit Vooijs

   9 augustus 2020 at 19:47

   Een zwaluw……….

 11. AZ woman

  9 augustus 2020 at 21:10

  Net als hoge bomen, lange planken.

 12. az woman

  10 augustus 2020 at 08:32

  Het lijkt er op dat de Uefa, net als de KNVB AZ compleet genegeerd heeft voor wat betreft een CL ticket, of heeft de Uefa de KNVB wel geïnformeerd en heeft de KNVB dat verzwegen, zodat Robert haast geen tijd meer heeft om hier op te reageren? Als ik dan een stuk lees op Voetbalprimeur met v/d Sar die naar mijn gevoel er lacherig over doet in combinatie met zijn teksten dat hij met regelmaat contact heeft met de nationale en Europese bond, wordt ik er kotsmisselijk van hoe AZ behandelt is/wordt. Het lijkt naar mijn gevoel dat alles al besloten was en in kannen en kruiken zat. Ik kan mij niet aan het idee onttrekken dan dat er vieze spelletjes gespeeld zijn. Al had de KNVB en/of de Uefa met gegronde redenen kunnen aantonen dat Ajax het beste ticket krijgt, had ik dat prima kunnen slikken, maar nu komt er GEEN antwoordt en dat is onbeschoft en als er nog een antwoordt komt, dan is de timing waarvoor bewust gekozen is een onzuivere keuze. Maar blijkbaar zijn de heren uit Zeist en Zwitserland niet objectief en is het een ons/kent/ons wereldje. Ik ga maar pleisters plakken en mijn focus richten op wat komen gaat. Een nieuw seizoen staat voor de deur. Laten we hopen dat AZ het goed gaat doen, schouders er weer onder en gaan. Dan maar op sportieve wijze in onderlinge wedstrijden ons gelijk halen. Tevens hoop ik dat AZ de ogen heeft geopend van andere clubs.

 13. woonwagenpower

  10 augustus 2020 at 10:06

  Onze bond is zo objectief dat we in dezelfde competitie onderin regels hanteren die nog niet eerder zijn gehanteerd, bij mijn weten, maar bovenin houdt diezelfde bond vast aan het gebruikelijke. Zonder de bekerfinale gespeeld te hebben de winnaar aanwijzen. Het kan allemaal. De UEFA ziet daar ook allemaal geen probleem in. Onze bond staat niet boven de groep, maar is onderdeel van een groep. Ik houd aan deze keuzes een nare nasmaak over, ook omdat de bond verstoppertje speelde, die nog wel even zal duren. Dit moet slijten, maar vergeten nooit! Op naar een nieuw seizoen met weer nieuwe uitdagingen en hopen dat gauw de bezem er door gaat bij de UEFA en KNVB. Robert bedankt voor je inzet, dat vergeet ik ook niet.

 14. brandon

  10 augustus 2020 at 12:43

  Denk dat we ons nu moeten concentreren op Viktoria Pilzen de tegenstander in de VCL. Gelukkig toch thuis geloot een klein voordeel. Nu vandaag nog nieuw aub over een CV en we kunnen ons opmaken voor deze pot. Verras ons eens Max, maak er verder maar geen woorden aan vuil t is zo warm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *