AZ verkoopt sterspelers niet aan Ajax: ‘Ze gaan voor het kampioenschap’

By
Updated: juli 30, 2020

De naam van Owen Wijndal zingt rond bij Ajax als mogelijke opvolger van Nicolás Tagliafico, maar de kans op een transfer is klein. AZ wil niet verkopen aan de concurrentie uit de Eredivisie, benadrukt clubwatcher Simon Zwartkruis van Voetbal International.

“Wijndal zou een typische Ajax-speler kunnen zijn. Dat blijkt wel uit het feit dat ze hem als tiener al een keer benaderd hebben. Toen heeft hij ‘nee’ gezegd. Dat komt niet vaak voor bij jongens van die leeftijd, die willen dan toch wel naar het grote Ajax”, aldus Zwartkruis. “Maar hij heeft heel duidelijk gekozen voor AZ, ook vanwege het perspectief. Hij zag er meer kansen om snel door te breken.”

Wijndal werd al meermaals getipt als opvolger van Tagliafico, terwijl ook Myron Boadu en Calvin Stengs naar voren worden geschoven als potentiële versterkingen voor Ajax. “Financieel zou Ajax het makkelijk op tafel kunnen leggen, maar Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, is daar heel duidelijk over: Wij verkopen liever niet binnen Nederland”, stelt Zwartkruis. “Dan maak je de concurrentie sterker.”

“Je weet niet wat er gebeurt als Ajax er nog eens tien miljoen bovenop legt, uiteindelijk kunnen de knieën dan zwak worden, maar AZ zit niet in de positie dat ze moeten verkopen”, weet de clubwatcher.”Het is een financieel gezonde club geworden. Ze hebben niet per se miljoenentransfers nodig. De eerste voorkeur is om deze ploeg bij elkaar te houden en te gaan oogsten komend seizoen. Ze gaan voor het kampioenschap.”

18 Comments

 1. az woman

  30 juli 2020 at 09:33

  Als Max één of meerde jongens aan Ajax wil verkopen, voelt het voor diegene waarschijnlijk aan, alsof ze straf verdient hebben. Er is in het verleden al aangegeven door hen zelf niet naar de hoofdstad te willen, dan mag Max dat die jongens niet aan doen. Daarom is het goed dat Max al aangeeft dat die jongens niet hoeven te vrezen om naar de bijlmer te hoeven verhuizen. Heel goed van je Max, neem die jongens maar in bescherming. Bij AZ kunnen die jongens geschiedenis gaan schrijven in een omgeving en met mensen die vertrouwt zijn met hun goede en minder goede eigenschappen en waar de mens achter de voetballer niet uit het oog verloren wordt. Ik denk dan onder andere aan Fernando Lewis als voorbeeld.

 2. Woonwagenpower

  30 juli 2020 at 11:16

  Kijk dat zijn ambities. Maar ambities uitspreken is iets anders dan ambities waarmaken. Willen we de daad bij het woord voegen, dan moet er elk seizoen geëvalueerd worden waar de selectie behoefte aan heeft of juist niet. Ik neem aan dat de technische staf van AZ dat ook doet . De defensie is de zwakke plek in het elftal, dat ziet zelfs Vincent Bijlo. Met de wetenschap dat de tijd onverminderd verder tikt, wordt het zaak dat Max spijkers met koppen gaat slaan en de defensie zodanig op korte termijn gaat versterken , zodat we de ambities ook serieus kunnen waarmaken!

 3. brandon

  30 juli 2020 at 14:28

  Met allebei eens. Het duurt al weer te lang voordat er spijkers met koppen worden geslagen. Het is geen 4 weken meer voordat de VCL begint. Haastige spoed is zelden goed maar zoals WWP het zegt klopt. Max je hebt toch wel meer dan een jaar kunnen overdenken wie er aangeschaft moet worden? Blijf het een schande vinden.

 4. brandon

  1 augustus 2020 at 17:25

  We beginnen tegen Utrecht met Kramer en de zeer ervaren Leeuwin zei de trainer net op Fox Sports. Arme Joris Kramer zal dus het kind van de rekening gaan worden met deze speler naast hem. Zeg dit vooraf en hoop dat ik het helemaal verkeerd heb.

 5. brandon

  1 augustus 2020 at 17:43

  Dat is 1 en het worden er 5 als er zo verdedigd wordt. Zagen jullie 2 CV’s met hun rug naar de bal verdedigen?

 6. brandon

  1 augustus 2020 at 18:21

  Het is gelukkig maar 1-0 voor Utrecht. Zo ook heeft iedereen kunnen zien dat er 1 voldoende gehaald is door Bizot en de rest het cijfer van de Mars 1,2,3,4 hebben gekregen waar een 3 en een 4 nog hoog uitvallen. Kramer en Leeuwin samen 1+1=2 en hopelijk spelen ze dit seizoen niet meer want dit kan niet. Hoop dat die Max nu toch deze week nog 2 CV’s gaat aanschaffen anders is de ramp dit seizoen niet te overzien. Alleen Ron Beton nog als vervanger maar die speelt de helft en minder. Koopmeiners naar achteren verzwak jeje team maar denk dat dit de enige optie is. Max wordt nu eens wakker.

 7. Gerrit Vooijs

  1 augustus 2020 at 21:38

  Boadu sluit misschien nog aan maar Stengs gaat 25 augustus misschien niet halen.
  Ik hoop dat mijn vriend het mis heeft maar hij heeft het voorgevoel dat Stengs zijn laatste wedstrijd voor AZ al gespeeld heeft.

 8. Gerrit Vooijs

  1 augustus 2020 at 21:39

  Hier speelt iets en dat is geen blessure want Slot ging daar ook niet op in.

 9. brandon

  1 augustus 2020 at 23:21

  Denk dat de blessure erger is en dat ze er daarom over stilzwijgen. De 1e training zag ik hem al zonder tape doen. Verleden jaar alles met te misschien te voorbarig? Maar jij kan ook gelijk hebben Gerrit. Binnenkort horen we meer maar Slot zei wel dat hij nog binnen trainde dus misschien, en hopelijk, zitten we er allebei naast.

 10. Vincent

  2 augustus 2020 at 03:09

  Wat is er met Aboukglal gebeurd? Hij kan er echt niks meer van….

 11. brandon

  2 augustus 2020 at 20:51

  Vincent waar doet Psv hem weg? Het smoesje van Psv trapte de TD ook weer in. Kosten 2000000 + salaris. Dat is dus geen dubbeltje op de 1e rang maar weggegooid geld. Heb jij hem dan wel eens goed zien spelen? Nee niemand die AZ een warm hart toedraagt alleen de TD die voorhoedespelers koopt terwijl er achterhoedespelers (CV’s) nodig zijn.

 12. az woman

  3 augustus 2020 at 10:20

  Het is 3 Augustus. Weet iemand toevallig hoe laat we de uitspraak van de Uefa kunnen verwachten? Als de Uefa alles laat zoals het is verandert er voor ons niks, draait de Uefa de boel om, dan hangt de vlag er heel anders voor. Dan wil ik de Ajax supporters/meelopers die met name op voetbalprimeur zeiden dat je als club je gewoon bij de uitspraak (van de KNVB) moet neerleggen, nu ook zeggen dat je als club je gewoon bij de uitspraak (van de Uefa) moet neerleggen. Er zijn er bij die AZ Calimero gedrag verwijten. Maar als de Ajax supporters/meelopers, Overmars en v/d Sar de uitspraak van de Uefa niet accepteren en de KNVB gecorrigeerd wordt, mogen ze eerst in de spiegel kijken, misschien moet dat wel een lachspiegel worden. Tevens ben ik in dat geval nieuwsgierig of Marc en Edwin zich bij de uitspraak van de Uefa neerleggen en als makke lammetjes ja en amen zeggen tegen de Uefa, of dat ze een enorme eierdop aanschaffen om samen met Gudde erbij onder één hoedje te spelen. Robert is geen Calimero, juist het tegenovergestelde. Robert is een volksheld, een rechtvaardigheid strijder.

 13. woonwagenpower

  3 augustus 2020 at 11:04

  Ik krijg steeds meer het idee, dat toen Overmars met een pokerface in de media riep , dat de competitie stil gelegd en gestopt moest worden, zogenaamd in het belang van het hele Nederlandse volk, maar we weten beter en het was alleen uit eigen belang, omdat Overmars wel inzag dat zijn club een grote kans had om naast de landstitel te grijpen. Hij allang in een achterkamertje had overlegt met Gudde over hoe dan de eindrangschikking er uit zou gaan zien. Het was toen voor Marc Rutte wel heel makkelijk geworden om de stekker uit het betaalde voetbal te halen, zeker omdat de KNVB en de politiek in Den Haag al jaren schouderklopjes geven en uitnodigingen voor wedstrijden van Oranje. Ook het koninklijk huis wordt regelmatig uitgenodigd bij wedstrijden van Oranje en Ajax. Ajax zelfs een aparte Koninklijke loge. Dat lijkt allemaal behoorlijk op vriendjes politiek en zo is het denk ik ook gegaan. Ik vertrouw die Gudde nog niet tussen me konijnen, ook omdat zijn Feyenoord er wel heel goed vanaf kwam met zijn keuzes. Ik wacht af wat voor uitspraak de UEFA gaat doen vandaag, we hebben niets te verliezen en kunnen alleen maar winnen.

 14. Vincent

  4 augustus 2020 at 01:17

  Welke tijdzone leeft de FIFA….

  • Vincent

   4 augustus 2020 at 01:17

   UEFA natuurlijk….

 15. az woman

  4 augustus 2020 at 08:54

  Kenneth Perez van goede inhoudelijke voetbalanalist naar onkundige, onwetende , rancuneuze domoor. Volgens de Ajax supporters en meelopers op voetbal primeur. Maar Kenneth geeft een goed en juist verhaal. het verhaal is afkomstig uit het AD ( complete verhaal) waarin vertelt wordt over de vanzelfsprekendheid waarmee in Nederland (lees de KNVB) de macht is verdeeld. Klasse van Kenneth, hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en durft te zeggen waar hij voor staat. Ook als zijn populariteit tot het nulpunt daalt in Amsterdam.

 16. brandon

  5 augustus 2020 at 20:43

  AZ blijft volharden en staat 0-1 achter tegen PEC Zwolle dat eerder met 2-0 van Cambuur op zijn broek kreeg. Blijf doorgaan met Leeuwin en Kramer hoor Max het komt vanzelf goed.

 17. az woman

  6 augustus 2020 at 07:07

  Evalueren, door selecteren en anticiperen misschien is het voor mij makkelijk praten, maar dat er iets moet gebeuren is toch duidelijk en dan kijk ik niet alleen naar de uitslagen van de oefenduels. Met alle respect en ieder naar zijn eigen kunnen, worden er nu helften gespeeld met bankmateriaal of zelfs misschien AZ onwaardig. Dit reken ik Arne dan ook niet aan, maar ik ben benieuwd wat Max ziet als hij de wedstrijden met de situaties en duels daarin bekijkt . Een ieder kan toch dan zijn conclusies trekken.
  Verkopen gaat Max goed af, complimenten daarvoor, net als het verlengen van Fredrik. Maar het hart van de verdediging, het ondergeschoven kindje naar mijn gevoel heeft een sterke impuls nodig, mijn inziens. Daarom hoop ik dat ik Max op korte termijn ook mijn complimenten kan geven voor het op orde brengen van het verdedigingscentrum. De tijd gaat onverminderd door en die zou ik maar goed benutten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *