AZ verlengt met Midtsjø

By
Updated: juli 1, 2020

AZ heeft woensdagochtend het contract van Fredrik Midtsjø opengebroken en verlengd tot medio 2023. De Noorse middenvelder had nog een contract tot medio 2022 in Alkmaar. Afgelopen seizoen kwam Midtsjø tot 39 officiële wedstrijden voor de ploeg van Arne Slot.

Midtsjø kwam in de zomer van 2017 over van Rosenborg BK naar AZ. In zijn debuutseizoen werd hij door het Algemeen Dagblad direct uitgeroepen tot Speler van het Jaar. “Hij koppelt werklust aan een fraai spelinzicht”, was onder meer te lezen in zijn eindrapport.

Duels
Sinds zijn komst speelde Midtsjø in totaal 113 officiële wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht. Daarin gaf de Noor 17 assists en maakte vijf goals. In zijn tijd als AZ’er werkte hij ook drie interlands voor Noorwegen af.

Midtsjø: ‘Blijven bijdragen’
“Het voelt altijd goed om een nieuw contract te tekenen”, reageert Midtsjø. “Toen AZ aangaf te willen verlengen, was het makkelijk om tot een overeenkomst te komen. Ik wil in het komende seizoen blijven bijdragen aan de teamprestatie en uiteindelijk gaat het om prijzen winnen. Dat moet de volgende stap zijn.”

Huiberts: ‘Geeft energie’
“Fredrik is natuurlijk een heel belangrijke pion voor ons”, zei Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Dit is dus heel mooi nieuws. Zijn ontwikkeling is ontzettend snel gegaan. Sinds zijn komst is hij onmisbaar geworden. Hij heeft aangetoond dat wanneer hij er niet bij is, we hem missen. Hij geeft veel energie aan het team.” Bron: AZ

15 Comments

 1. az woman

  1 juli 2020 at 13:30

  Fantastisch nieuws, Fredrik, Max bedankt!

 2. brandon

  1 juli 2020 at 15:00

  Beter nieuws kan haast niet omdat er geen vervanger voor is.

  • Gerrit Vooijs

   2 juli 2020 at 18:31

   Volgend jaar gaat die er toch moeten komen………
   En die zal er ook komen. 🙂

 3. woonwagenpower

  2 juli 2020 at 10:04

  Goed nieuws uit Alkmaar. Dit soort berichten zijn best wel lekker, tussen de berichten over hoe AZ behandeld is/wordt, al heeft dat nog een staartje. Complimenten voor Max in deze en de felicitaties naar Fredrik. Fredrik weet wat hij heeft momenteel, kent zijn collega’s en staf en heeft het blijkbaar best naar zijn zin bij AZ. Laat het een voorbeeld zijn voor menig ander. Als Max de boel grotendeels bij elkaar kan houden en wat versterkingen erbij, met name achterin, kunnen we weer hoge ogen gooien in de competitie , beker (Als de bond geen roet in het eten gooit) en misschien Europa League. Want ik verwacht dat de Champions League iets te hoog gegrepen is om daar potten te breken, al is het goed voor AZ als we als eerste worden ingeschreven voor het CL tournooi, met name dan voor meneer Neelissen. Dus bij deze wil ik Robert ook nog steeds succes toewensen met zijn strijd VOOR AZ! Ik heb nog de nieuwe lesstof, trappen van vergelijking voor op scholen: Slechte bond- slechtere bond-KNVB. Ja het zit me hoog, met name hoe onfatsoenlijk de bond, AZ (lees Robert) behandelt en behandeld heeft. Dat verdient geen enkele voetbal organisatie, laat staan AZ, met het Alkmaarse/Zaanse spel wat ze wekelijks op de mat leggen. AZ is een visite kaartje voor het Nederlandse voetbal, een heel goed uithangbord voor het voetbal. Trots op AZ!

 4. Gerrit Vooijs

  2 juli 2020 at 18:29

  Dit is een belangrijk signaal voor de “jonkies”……
  Als dit team bij elkaar blijft zijn ze een kampioenskandidaat, niet de enige, maar toch.
  Het is stil om Hoedt….. en voorlopig geldt: geen bericht is goed bericht.
  Dit team blijft nog maximaal 1 seizoen bij elkaar, dus bv Hoedt 1 jaar huren maakt de kansen dat Koopmeiners, Boadu en Stengs ook blijven een heel stuk groter.

  Ongeacht het resultaat valt het team volgend jaar uit elkaar. Bizot, Vlaar, Hoedt?, Midtsjo, Koopmeiners, Idrissi, Boadu en Stengs zullen allemaal een volgende stap willen maken.

 5. AZ woman

  2 juli 2020 at 21:44

  Beste AZ supporters en liefhebbers. Straks niet zingen en juichen in het stadion, ze dreigen vanuit de bond met stadion verboden o.a. Het sigaretje of shaggie is ook over, maar het hoort bij de trend van o.a. clean air nederland om de roker het plezier te ontnemen van zijn of haar rokertje , terwijl de roker gerust met de niet roker rekening wil houden. Moet de roker gepest blijven worden. Wel op anderhalve meter afstand van elkaar. Wat wel mag is massaal naar de achterdam, lekker je ding doen (waarschijnlijk mag je niet kreunen)zonder anderhalve meter afstand. De regering heeft het zo bedacht en onze slappe bond gaat er graag in mee. Wie houdt wie voor de gek? Het wordt AZ het ook maar opgelegd, je bent niet meer baas in eigen stadion.

 6. Woonwagenpower

  2 juli 2020 at 21:57

  Nog even en ze willen dat de voetbalsupporters net zoveel geluid maken als bij schaak en biljart wedstrijden.

  • hatse

   3 juli 2020 at 12:26

   Allemaal oordopjes in….:)

 7. Vincent

  7 juli 2020 at 12:58

  Kunnen we niet gewoon schreeuwen met mondkapjes op? is beter dan geen mondkapje en stil zijn

 8. Vincent

  7 juli 2020 at 20:58

  Van Der Ven naar Raiola goed nieuws voor AZ! Aangezien Raiola een goede band heeft met AZ

  • brandon

   8 juli 2020 at 14:05

   Jose Fortes Rodriguez is de rechterhand van Raiola dus niet zo vreemd.

 9. Gerrit Vooijs

  9 juli 2020 at 18:59

  Per Filip Dagerstal uit Zweden staat volgens VP op de radar van AZ.
  AZ heeft dringend een CV nodig na het wegvallen van Wuytens, Weigelt, Bergsma, Kramer.
  AZ heeft nu alleen nog Hatzediakos en Leeuwin over en daarnaast Vlaar die een 15-20 wedstrijden kan spelen.

  Van Hecke wil niet naar Monaco maar NAC is wel rond met Monaco. Dus die zit vast en AZ in de wachtkamer.
  Van de Ven zit nu plots bij Raiola en die heeft er al een paar van AZ. Dus dat is genoeg.

  Daarom nu deze speler, 23 jaar en 1,89m. AZ heeft goede ervaringen met Scandinavische spelers en andersom. Dat is een plus voor AZ.
  Kan ook nog op 6 spelen dus dan moet hij ook nog een beetje kunnen voetballen.

  Ik ben benieuwd of Max deze vis kan binnenhalen.

  • Gerrit Vooijs

   9 juli 2020 at 19:07

   Kramer zit nog wel in de selectie( te oud voor JAZ) maar dat is een noodgreep bij gebrek aan beter. Gaat echt niet spelen voor AZ. Bij aantrekken van een nieuwe CV zal hij mogen vertrekken ( met Koopmeiners ook nog achter de hand).

  • Vincent

   9 juli 2020 at 21:39

   Heeft nog een half jaar contract lekker gratis in de winter ophalen. is ook een rechtspoot voorlopig genoeg keuze op rechts. Kom maar op met die LCV huiberts!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *