Boussatta had beste AZ-contract, wat lult ie nou?

By
Updated: juni 23, 2020

Barry van Galen, oud speler van AZ, heeft het op twitter opgenomen voor zijn oud-voorzitter Dirk Scheringa, die maandagavond in het programma Voetbal Inside door voormalige medespeler Dries Boussatta beschuldigd werd van racisme.

Boussatta somde tijdens de discussie met Johan Derksen een rijtje AZ-spelers op dat op de reservebank zat omdat Scheringa ‘’een witter AZ wilde. Ook zei Boussatta dat zij allemaal minder verdienden. Volgens Van Galen is dit gelogen. ‘’Boussatta kreeg het beste contract van Scherings. Wat lult ie nou?’’

Als voorbeeld voor discriminatie noemde de 48-jarige Boussata, die in zijn loopbaan uitkwam voor Telstar, Haarlem, FC Utrecht, AZ, Excelsior, Oranje en het Marokkaans elftal, ook ‘’de kabel bij Ajax’’ – Davids, Kluivert en Seedorf  – met slechtere contracten dat de witte spelers. Tegen die beschuldiging kwam op zijn beurt oud Ajacied Wim Kieft in verweer. ‘’Die spelers waren toen alle drie jonger en bij Ajax werd je gehonoreerd op leeftijd.’’

Het ging hard tegen hard maandagavond bij Voetbal Inside tussen Boussata en Derksen. Zelfs de oude opmerking van Derksen dat Marokkaanse voetballers met onderbroeken aan douchen werd door Boussata weer vanaf de geschiedenis terug in het actualiteit geplaatst. En ook de verspreking van de 71-jarige analist ‘’zo trots als een aapje’’ over Sylvana Simons, terwijl hij ‘’zo trots als een pauw’’ bedoelde.

‘’Ik vind dit eigenlijk zinloos’’, verzuchtte Derksen op een goed moment. ‘’Ik zit hier met een eigenwijze, in zichzelf gekeerde Marokkaan te lullen.’’

Twitter en Facebook liepen gisteravond vol met opmerkingen over de veel bekeken uitzending van Veronica Inside, ook over de ”schijnheilige rol van presentator Wilfred Genee”, die massaal verweten wordt dat hij probeerde om Derksen ”een mes in zijn rug te steken.”

4 Comments

 1. woonwagenpower

  23 juni 2020 at 15:53

  Iemand kwetsen is niet leuk, sommige grappen komen verkeerd over, of worden verkeerd begrepen. In de slachtofferrol kruipen hou ik niet van. Wees een vent/vrouw, hou het bij de feiten en verdraai niet de reden of geschiedenis. De ene Nederlander is donker, de ander licht getint en weer een ander een bleekscheet. Er is ruimte voor culturele festiviteiten, van verschillende achtergronden, maar er moet ook ruimte blijven voor de cultuur van de bleekscheet Nederlander.

 2. NHN

  25 juni 2020 at 23:51

  Ik wordt zo moe van Boussatta….

  Ik vond het een mooie voetballer om naar te kijken. Een aanjager. Een gifkikker. Maar vertrok vanwege lange tenen.

  Nu lijkt het wel of hij gefrustreerd is, omdat hij zich niet bij het legertje voetballers kan scharen, wat nooit meer hoeft te werken.
  Continu de publiciteit zoeken in een slachtoffer rol.

  Wees blij met wat je bereikt hebt!

 3. az woman

  26 juni 2020 at 08:41

  Heel veel woorden en speeches lijken tegenwoordig op een goud weegschaaltje gelegd te worden, alles ligt onder een vergrootglas. Mensen lijken wel veel minder verdraagzaam als voorheen. Vroeger als ik iemand aankeek zeiden we goeiedag tegen elkaar, of niets. Tegenwoordig maak ik het soms mee, dat direct gezegd wordt “wat kijk je nou” .Dochterlief heeft het meegemaakt dat ze bespuugd werd en voor Kech (slet/hoer) werd uitgemaakt, nadat ze niet reageerde op hun aandacht trekkerij. Ze liep samen met wwp die zo boos ( er werd tegen wwp gezegd “respect mann”) werd dat hij op de vuist ging met die (2) lieden en nadat ze een pak rammel hadden ontvangen, raad u het al, het opgeschoten goed deed aangifte en gingen vrijuit nadat ze in de slachtofferrol waren gekropen, wwp kreeg 500 euro en twee jaar voorwaardelijk. Dat is op zich niet erg, wwp mag niet voor eigen rechter gaan spelen. Ik wil alleen maar zeggen, zowel wwp, als het opgeschoten goed bevorderen hiermee niet de verdraagzaamheid in de samenleving. Leven en laten leven zou het mooiste zijn, maar met sommige groeperingen wordt dat nog een hele klus, die constant in de slachtofferrol kruipen.

  • Gerrit Vooijs

   26 juni 2020 at 18:47

   Zo gaat dat. Ik zou ook zo gereageerd hebben als mijn dochter zo beledigd werd. Overigens is mijn dochter prima in staat om dit soort lieden van repliek te dienen…… 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *