35-jarige Vlaar verlengt contract bij AZ

By
Updated: juni 12, 2020

Ron Vlaar gaat sowieso nog een jaar door met voetballen. De 35-jarige centrale verdediger heeft zijn contract bij AZ met één seizoen verlengd tot en met medio 2021.

Vlaar komt uit de jeugdopleiding van AZ en speelde ook voor Feyenoord en Aston Villa. Hij kwam tot 32 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij op het WK 2014 een van de steunpilaren was.

Vlaar is niet meer de jongste speler van de selectie, maar zijn ervaring is nog zeer belangrijk voor de club uit Alkmaar. “Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is, laat ik bepalen door hoe ik me voel”, zegt Vlaar tegenover AZ TV.

“Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan”, aldus de verdediger, die sinds december 2015 weer bij AZ voetbalt.

3 Comments

 1. woonwagenpower

  13 juni 2020 at 08:08

  Mooi voor Ron, karakter kunnen we hem niet ontzeggen, maar ik mag hopen dat Max weet dat Ron zijn lichaam het niet volhoudt om alles te spelen, ik denk zelf 50% en nu Stijn ook weg is, zal er toch wat moeten gebeuren in de defensie, of gaat Max er vanuit dat de jeugd klaar is voor het grote werk? Ik weet dat AZ met een bescheiden budget werkt, vergeleken met menig andere club en dat iedereen water bij de wijn heeft gedaan, contracten zullen er anders uitzien, ook bij het aantrekken van nieuwe jongens. De onderhandelingen zullen anders verlopen dan voor dit corona gedoe en zolang er nog geen vaccin is, blijven het onzekere tijden denk ik, ook qua transfers in het betaalde voetbal. Dat geldt voor elke club, ook hier komen kwaliteiten van de technisch directeuren bij kijken.
  Ron ik hoop dat je straks ook in de opleiding of scouting actief mag blijven bij ons mooie AZ!

 2. Vincent

  14 juni 2020 at 14:13

  Mooizo afscheid nemen met de titel!

 3. Jeroen

  15 juni 2020 at 20:31

  Mooi dat hij bij heeft getekend. Denk dat hij erg belangrijk is voor de rest van het team.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *