AZ verhuurt doelman De Boer aan De Graafschap, Verhulst terug

By
Updated: juni 11, 2020

AZ-doelman Rody de Boer staat komend seizoen onder de lat bij De Graafschap. De eerstedivisieclub uit Doetinchem huurt de 22-jarige keeper voor één seizoen van de Alkmaarse club.

De Boer kwam vooral in actie namens Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Hij was tot dusver in twee duels van de hoofdmacht actief.

Hobie Verhulst neemt bij AZ de plaats van De Boer in. Met de 27-jarige doelman is een mondeling akkoord bereikt over een verbintenis voor één seizoen. Verhulst doorliep de jeugdopleiding van AZ en kwam later bij de senioren uit voor MVV, FC Volendam en Go Ahead Eagles, waar zijn contract afliep.

11 Comments

 1. NHN

  11 juni 2020 at 11:47

  In korte tijd , 2e en 3e doelman weg, en een oud gezicht weer terug.

  Ik hoop maar wel dat Bizot gewoon blijft.
  Hobie Verhulst liet tijdens zijn vorige AZ periode niet echt de indruk achter, een toekomstige keeper voor AZ1 te zijn
  Maar zal de nodige ervaring hebben opgedaan. En als reserve doelman te gebruiken zijn.
  Het is in elk geval een bekend gezicht.

  Rody de Boer kreeg tijdens de kansen die hij kreeg, meteen 6 goals om zijn oren. Ook geen lekkere binnenkomer.
  Daarom uitgeleend aan de Graafschap? Of gewoon om toch wat meer ervaring op te doen? Komt in dezelfde divisie te keepen als bij Jong AZ, maar in Doetinchem, strijdend voor een mogelijke titel , is toch wat anders.

  Hetzelfde geldt voor Schendelaar. Is het de bedoeling dat hij daar eeste keeper wordt, en dus veel gaat keepen?

  Wat is de achterliggende gedachte? Afscheid of is het ander idee.

  Blijft natuurlijk een feit, dat AZ geen echte keeperstrainer heeft.
  Bizot kwam met de nodige ervaring binnen. En heeft zich ontpopt tot één van de betere keepers in de ED.
  Mijn inziens één van de redenen dat AZ zo goed draait.

  Maar daar waar de jeugdopleiding , het ene na het andere talent aflevert, is het bij keepers altijd blijven steken.

  Na, de aangetrokken Bizot , is er niks.

  Huiberts en consorten zullen ongetwijfeld een plan klaar hebben staan.
  Maar het blijven een aantal vraagtekens.

 2. az woman

  11 juni 2020 at 18:23

  Niks van Aart maakt geen keepers beter. Een keeper als Marco heeft zelf het talent en zichzelf ontwikkeld tot een keeper die punten pakt op het niveau van AZ en mijn inziens ook rijp is voor Oranje. Voorheen koos AZ (Dirk) ervoor om keepers met de nodige ervaring als keeperstrainer aan te stellen ( Jan Nederburgh) bijvoorbeeld, maar ik krijg het idee dat de keepers en verdediging de ondergeschoven kindjes zijn bij AZ, terwijl ieder voetbal liefhebbend mens weet dat ook die enorm belangrijk zijn voor een goed functionerende selectie. Krijgt Kramer komend seizoen een kans? Hoe gaat onze verdediging er straks uitzien? Ouwejan, Wijndal, Vlaar, Hatzidiakos, Leeuwin, Sugawara, Svensson, Weigelt, Jacobs, Savastano, Regeling, Church, Bakker?

  • Vincent

   12 juni 2020 at 01:53

   Ik ben zeer gecharmeerd van Jacobs een echte krijger achterin

 3. brandon

  12 juni 2020 at 11:07

  Wordt je nu wakker Max Huiberts? van Hecke voor een koopje 2 miljoen de deur uit bij NAC. Je bent een dromer 1e klas.

  • Gerrit Vooijs

   12 juni 2020 at 15:50

   AZ heeft geboden op Van Hecke, 1,5 miljoen, maar kwam er met club en speler niet uit. Veel geld voor een veel belovende speler met 16 wedstrijden in de kkd op zijn palmares. Die speler gaat nu volgens de media 10-15 x zoveel verdienen. Dat zou een salaris betekenen van ca. 1,5-2 miljoen euro.
   Alle spelers hebben een tijdelijke loonderving geaccepteerd.
   Het komt raar over als AZ al het personeel snoeit op het salaris en dan een jongen van 18 jaar voor 2 miljoen + 1;5 miljoen salaris binnenhaalt, toch ?

  • Gerrit Vooijs

   20 juni 2020 at 23:10

   Brandon gefeliciteerd !
   Max is wakker geworden. Hij gaat, misschien wel door jouw niet aflatende vasthoudendheid, de transfermarkt op voor een vervanger van Wuytens. 🙂

 4. brandon

  12 juni 2020 at 17:19

  1,5 miljoen salaris is een veronderstelling. Deze speler kan je over 3 of 4 jaar voor ook 10 a 15x zoveel verkopen. Dus slechte zaak weer. Straks weer verzwakt worden door Koopmeiners naar achteren te halen terwijl hij daar liever niet speelt. Geen cv kopen is je eigen nel omdraaien als je hogerop wil. Blessure Vlaar is 100% zeker en als hij de helft of iets meer speelt dan is dat al goed te noemen.Dit jaar kostte het een kampioenschap Sparta uit DOOR DE SNELHEID ACHTERIN DAAR AL EENS OVER NAGEDACHT?

  • Gerrit Vooijs

   13 juni 2020 at 11:17

   Wij zijn het eens hoor, er moet iemand bij. Maar zo’n Van Hecke heeft gewoon maar 16 wedstrijden met de grote jongens gespeeld hè.
   Zonder coronacrisis was dit misschien wel rondgekomen, dat weten we niet. In ieder geval kan AZ nu en op dit moment in de huidige situatie geen miljoenen meer investeren in een verdediger./ speler.
   De “Vrienden “ van AZ en zelfs de gemeente Alkmaar zijn bijgesprongen om het komende jaar te overleven……
   De ongelukkige combinatie reparatie stadion en geen stadioninkomsten a.g.v. De coronacris hakt financieel er enorm in.

   AZ heeft nu 7500 kaarten verkocht, er zijn dus nog 10.000 lege stoeltjes……………

 5. brandon

  13 juni 2020 at 13:39

  Gerrit als er geen supporters mogen bij de wedstrijden in Nederland, dan kan je denk ik 80% van de clubs afschrijven. De salarissen hoe die ook teruggebracht worden, zijn zo hoog, dat dit niet te bolwerken valt. Maar als ik de RIVM gisteren hoor zal er na 1 september nog lang geen groen licht komen. M.a.w. er zullen heel veel clubs omvallen want de steun zal niet oneindig gegeven worden.AZ kan met deze begroting dan ook niet meer blijven doorgaan, dus zullen de talenten verkocht moeten worden. De tv gelden stellen hier niets voor t.o.v. de grote vier dus staan we over 2 jaar op niveau Malta. Erg maar ik denk onontkoombaar. Denk dat dit geldt voor alle Nederlandse clubs. Dit is mits de corona geheel verdwijnt.

  • Gerrit Vooijs

   13 juni 2020 at 16:08

   Dat is een erg zwart scenario Brandon. Ik kan alleen maar hopen dat je hier ongelijk krijgt.
   Maar dit geldt niet alleen voor Nederland.
   Stel dat er tot januari geen toeschouwers in het stadion mogen komen zullen heel veel clubs afhankelijk worden van gemeentelijke steun.
   Zeker de hele KKD zie ik sneuvelen omdat die draaien op entreegelden. AZ heeft nog de steun van sponsors, “ de vrienden van AZ” en de gemeente Alkmaar.
   Maar vallen dadelijk ook de gelden van Fox weg omdat die in conflict liggen met Ziggo, dan gaat het heel zwaar worden en moet AZ onder de marktprijs haar talenten gaan verkopen.

   Misschien komt veel sneller als wij nu denken de BeNe-Liga van de grond omdat er dan ook in België een kaalslag gaat plaatsvinden.

 6. brandon

  14 juni 2020 at 21:33

  Gerrit als er geen supporters mogen bij de wedstrijden in Nederland, dan kan je denk ik 80% van de clubs afschrijven. De salarissen hoe die ook teruggebracht worden, zijn zo hoog, dat dit niet te bolwerken valt. Maar als ik de RIVM gisteren hoor zal er na 1 september nog lang geen groen licht komen.

  Deze 3 zinnen zijn alle drie niet ondenkbaar Gerrit. Het huishouden van AZ kan niet van sponsoren en de vriendenclub rechtgetrokken worden Gerrit, dit is peanuts bij wat het gaat kosten. AZ moet nog geld hebben staan maar ook die reserves zijn door de verbouwing een stuk minder. Dan is AZ na Ajax nog de club met het meeste vet op de botten dus die 80% zal er niet ver vanaf zijn. De 1e divisie is al op sterven na dood door die corona en wanneer er voor 1 januari, dan is de competitie al weer op de helft, zonder publiek gespeeld wordt zullen die bij Verkade aan moeten kloppen om uit te betalen in chocoladerepen. De eredivisie zal ook minimaal gehalveerd worden dus die Beneliga zou een uitkomst zijn als Belgie ook nog ploegen overhoudt. Anderlecht kan niet eens een doos sigaren kopen dus ook daarmee wordt het echt kommer en kwel. Ik zie het echt heel somber in als de corona ons in zijn greept houdt. Het vaccin kan ons redden zo niet is de catastrofe niet te overzien ben ik bang voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *