AZ verwacht geen grote transfers

By
Updated: juni 2, 2020

Technisch directeur Max Huiberts van AZ wordt nog regelmatig benaderd door zaakwaarnemers, die willen weten of de Alkmaarders interesse hebben in een speler. Transfers zijn door de coronacrisis echter niet aan de orde. Ook van uitgaande transfers is nog geen sprake.

“De markt ligt stil”, zegt Huiberts in het Noordhollands Dagblad. “Ik denk dat het pas op zijn vroegst in augustus op gang komt en dat het dan kort duurt.” AZ houdt zijn ogen open, maar zit in de wachtkamer. “Iedereen weet wat voor jaar we achter de rug hebben, met alles wat er rond het stadion gebeurd is.” Bovendien zijn voorlopig waarschijnlijk geen fans welkom.

“We moeten voorzichtig zijn”, erkent de directeur. “We kunnen nu geen gekke uitgaven doen. Ik denk dat dat voor bijna alle clubs geldt.” Toch vindt hij het moeilijk in te schatten of het makkelijker wordt om de selectie van AZ bij elkaar te houden. In de grote competities wordt het seizoen immers uitgespeeld. “Als de financiële schade voor die grote clubs meevalt, zullen er waarschijnlijk wel weer grote transfers gaan plaatsvinden. Maar of dat ook bij ons zo is, da’s moeilijk in te schatten. Ik heb op dit moment geen enkel signaal dat dat gaat gebeuren.”

Onder meer Calvin Stengs en Myron Boadu weten de aandacht op zich gericht na een sterk seizoen, maar het is de insteek van AZ om de groep ‘nagenoeg volledig bij elkaar te houden’. Mogelijk komt er wel een vervanger voor de vertrekkende Stijn Wuytens, maar dat is geen zekerheid, zo gaf Huiberts al aan.

5 Comments

 1. Geert schenk

  2 juni 2020 at 20:13

  Er zijn echt wel groeibriljantjes in Scandinavië en ook in de keukenkampioen divisie en natuurlijk in de eigen jeugd en de spelers die mogelijk vertrekken wat we natuurlijk niet hopen
  Gaan niet voor weinig vertrekken

 2. az woman

  3 juni 2020 at 06:27

  Heeft Fredrik al bijgetekend?
  Ik mag hopen dat hij en AZ er samen uitkomen, want als hij ooit vertrekt en dat moment komt een keer, lijkt het me niet gemakkelijk om een gelijkwaardige, laat staan betere versie van hem, op die positie neer te zetten.

  • Ruud

   3 juni 2020 at 11:59

   Als die goed in zijn vel zet, dan is hij zo enorm nuttig voor het team!

  • Vincent

   5 juni 2020 at 15:57

   Hij is al wat ouder dus waarschijnlijk wil hij aankomend seizoen in de CL schitteren en vertrekken

  • Jeroen

   15 juni 2020 at 20:31

   Volgens mij wilt hij niet bijtekenen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *