Stijn Wuytens vertrekt bij AZ

By
Updated: mei 25, 2020

Verrassend nieuws uit België: Stijn Wuytens verlaat AZ. De dertigjarige verdediger heeft afgelopen weekend een Alkmaars voorstel om zijn aflopende contract met twee jaar te verlengen definitief afgeslagen.

Met dat nieuws pakt Het Belang van Limburg maandagochtend uit. Wuytens speelde de laatste vijf seizoenen bij AZ en was een vaste waarde. Dit seizoen stokte de teller bij 21 competitiewedstrijden. Wuytens kon zijn aflopende contract met twee jaar verlengen, maar heeft het voorstel definitief naast zich neergelegd en is vanaf 1 juli transfervrij.

Het besluit van Wuytens is een mokerslag voor AZ. Arne Slot, trainer van de Alkmaarse club, sprak vorige week nog de hoop uit dat de ervaren Belg zou blijven. “We hebben bijna geen aflopende contracten, alleen Ron Vlaar en Stijn Wuytens. Die wil ik er graag bij houden, zij zijn in gesprek met de clubleiding”, zei hij tegen Voetbal International.

Wuytens werd opgeleid door PSV en kwam na omzwervingen bij De Graafschap en Beerschot in 2013 terecht bij Willem II. Sinds januari 2016 is hij AZ’er. Bron: Voetbalprimeur

9 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  25 mei 2020 at 09:53

  Een mokerslag noemt de journalist dat. Mwah, Gewaardeerde speler, dat zeker, maar vervangbaar en dat heeft hij zelf goed aangevoeld.
  Van Hecke van NAC dan toch maar halen?
  Of Teun definitief naar achteren ?

 2. Ruud

  25 mei 2020 at 14:06

  Toch zeker een zeer nuttige speler geweest. Hoeveel problemen loste hij op voor Gouweleeuw en Vlaar. Niemand is onvervangbaar, maar ik vind het jammer dat hij vertrekt. Voor Europese ambities in de CL hebben we niet iemand nodig uit de KKD. Kortom, Max mag aan het werk en dan graag iemand die er meteen staat.

  • Ruud

   25 mei 2020 at 21:29

   Nu wel de goede Wuytens 🙂

 3. Ruud

  25 mei 2020 at 14:11

  @Jay: Graag de foto van Stijn Wuytens, want dit is Jan Wuytens

 4. brandon

  25 mei 2020 at 14:28

  Daar is Max de op zijn geld zitter weer. Vlaar speelt nog geen 10% van de wedstrijden meer en Kramer werd verleden jaar te ligt bevonden. Koopmeiners terughalen naar achteren verzwak je AZ mee. Andere opties zijn er niet voor deze zeer gewichtige plek. Dan een corona crisis er bij halen je blijft een voor een dubbeltje op de 1e rang mannetje. Geen centrale verdediger(s) halen en 1 blessure en het kampioen spelen is al voorbij.

  • Gerrit Vooijs

   25 mei 2020 at 22:46

   Ach Brandon, het is nog lang voordat het transferwindow gesloten wordt. Sterker het is nog niet eens open.
   AZ is wel degelijk bezig maar roept dat niet van de daken. Ze zijn bezig met Van Hecke en er zijn al meer namen de revue gepasseerd. AZ probeert gewoon de onderhandelingspositie niet weg te geven.

   Koopmeiners kan naar achter en Clasie naar het midden naast Evjen en Midtsjo. Dat is echt geen slecht middenveld hoor.

   De spoeling is echter te dun om daar een seizoen op te vertrouwen. Dus er komt wel iemand bij.

  • Vincent

   27 mei 2020 at 14:29

   Ach we hebben onze held Leeuwin nog

   • Gerrit Vooijs

    29 mei 2020 at 19:32

    En daar komt Pinas nog bij als de geruchten waar worden.
    Overigens heeft Leeuwin het niet onverdienstelijk gedaan. Had ik niet verwacht eerlijk gezegd.

    • Vincent

     5 juni 2020 at 15:59

     Eens de laatste paar wedstrijden heeft hij naar zijn kunnen perfect gespeeld

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *