AZ begint aan bouw stadiondak na akkoord met bouwbedrijf

By
Updated: mei 22, 2020

AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek over de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Halverwege komend Eredivisie-seizoen moet het dak klaar zijn en onder tussen kan AZ gewoon in het in 2006 geopende stadion blijven spelen.

Afgelopen seizoen week de Alkmaarse club voor de winterstop nog uit naar het CARS Jeans Stadion van ADO Den Haag, nadat een deel van het dak in augustus 2019 instortte. In december keerde AZ terug in eigen stadion, waar inmiddels het gehele dak was verwijderd.

Het nieuwe dak ziet er anders uit dan het vorige. Het loopt aan alle zijden vier meter langer door richting het veld, waadoor meer supporters droog zitten. Bovendien verdwijnen de lichtmasten, omdat duurzame LED-verlichting wordt ingebouwd in de dakrand. Bron: NU

6 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  23 mei 2020 at 16:46

  Ongeveer €20 miljoen gaat deze verbouwing/upgrade kosten volgens Eenhoorn.
  Dat wordt mogelijk gemaakt door de eigen gekweekte buffer van AZ, de trouwe sponsor AFAS en “ de Vrienden van AZ” die AZ in 2009 ook te hulp zijn geschoten.

  De ondersteuning van AFAS en de VVAZ verdiend alle hulde want in deze economische zware tijden is dat geen appeltje eitje !

 2. az woman

  23 mei 2020 at 17:45

  Zo is het Gerrit, maar hoe zou het met de verzekering zitten, waar ik eerder van begreep in de media dat de club overal en zelfs voor gevolgschade goed verzekerd was/is ?

  • Gerrit Vooijs

   23 mei 2020 at 22:26

   De verzekering dekt de kosten die nodig zijn om het dak te repareren.
   AZ wil nu van de nood een deugd maken en doorpakken met een upgrade van het stadion.
   Een nieuwe kapconstructie voor het hele stadion, LED verlichting in de nieuwe dakrand ipv de oude lichtmasten, meer stoeltjes.
   Dat kost natuurlijk een smak geld en daar heeft AZ betrouwbare partners voor nodig. Die heeft AZ gelukkig en nu kan de opknapbeurt van start.

   • Vincent

    24 mei 2020 at 16:10

    Wordt nu neergezet alsof die 20 miljoen voor alleen het dak is maar dat is dus voor alle stoeltjes en grachten etc

    • Gerrit Vooijs

     24 mei 2020 at 16:57

     Precies, voor de hele upgrade van het stadion. Zie het maar als stormschade aan je eigen dak. Jij gaat dat dak niet alleen repareren ( is voor de verzekering ) maar gaat alle dakpannen vervangen, gelijk laten bekleden met zonnepanelen en met 2 nieuwe dakkapellen. Tja, dan zal je toch een flink bedrag moeten bijleggen.

 3. Gerrit Vooijs

  29 mei 2020 at 19:45

  Heel onverwachte steun en dus goed nieuws wat mij betreft:

  De gemeente Alkmaar steekt AZ een helpende hand toe. De nummer 2 van het afgebroken seizoen in de eredivisie krijgt 10 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe dak van het stadion. Dat gebeurt in de vorm van een lening of garantie, laat AZ weten.

  Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar zegt veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. De gemeente erkent ook de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen.

  ,,Met het instorten van het dak en de coronacrisis krijgt AZ nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan”, aldus Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *