AZ-directeur Eenhoorn: ‘Beraden ons deze week op situatie’

By
Updated: april 29, 2020

Sinds een aantal jaren is Eenhoorn algemeen directeur van voetbalclub AZ. En hij heeft dus een chaotische tijd achter de rug, want door de coronacrisis besliste de KNVB vrijdag om een streep door de Eredivisie te zetten.

En AZ is daarvan een slachtoffer. Want de Alkmaarders staan tweede, met evenveel punten als nummer één Ajax. Maar AZ heeft een slechter doelsaldo. En dus krijgt Ajax het directe Champions League-ticket, terwijl AZ in de competitie twee keer won van Ajax.

Toch blijft Eenhoorn op de vlakte. “Je probeert aan de voorkant oog te hebben voor de maatschappij. En aan de achterkant de zakelijke gesprekken voeren. En we kunnen concluderen dat dat niet goed gelukt is.”

Vooruitblikken vindt Eenhoorn lastig, wel kijkt hij met een kritische blik terug op de gang van zaken de afgelopen weken. “Het gaat er om dat iedereen heeft kunnen aanvoelen dat dit een lastige situatie zou zijn. En de tijd die we daarvoor gehad hebben, die hebben we niet volledig benut.”

Of AZ het besluit gaat aanvechten is nog niet duidelijk. “We beraden ons deze week op de situatie. Wanneer we met duidelijkheid komen? Dat weet ik nog niet.” Bron: NPORadio1

5 Comments

 1. Vincent

  29 april 2020 at 13:54

  Belachelijk dat Cambuur niet promoveert!!

 2. Gerrit Vooijs

  29 april 2020 at 15:09

  Eenhoorn is eerlijk: “Het gaat er om dat iedereen heeft kunnen aanvoelen dat dit een lastige situatie zou zijn. En de tijd die we daarvoor gehad hebben, die hebben we niet volledig benut.”
  AZ lijkt zich te moeten neerleggen bij dit besluit en zich dus klaar moet maken voor 2 voorronden CL + 1 playoff ronde om zich te kunnen plaatsen voor de groepsfase van de CL of EL. De ervaring heeft geleerd dat AZ in die periode er nog niet klaar voor was en zich vaker met het nodige geluk ternauwernood wist te plaatsen.
  Dit is een trede hoger…….
  Hopelijk kunnen we de selectie compleet houden anders wordt het sowieso een heel moeilijk verhaal.

  • Vincent

   2 mei 2020 at 12:19

   3 voorrondes spelen is meestal al in Juli beginnen ik denk niet dat het RIVM daar al toestemming voor heeft gegeven. Vraag me af hoe ze dit gaan oplossen

   • Gerrit Vooijs

    2 mei 2020 at 13:26

    Alles wordt opgeschoven en de winterstop wordt overgeslagen of heel sterk ingekort.

 3. Ruud

  6 mei 2020 at 16:47

  Hoelang wordt er nog beraadslaagd alvorens de knoop wordt doorgehakt bij AZ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *