AZ adviseert KNVB: Eredivisie beëindigen

By
Updated: april 3, 2020

AZ heeft de KNVB en de ECV donderdagmiddag mondeling geadviseerd om de Eredivisie per direct te beëindigen. De competitie ligt al vanaf begin maart stil vanwege de coronacrisis.

Dinsdag meldde de overheid dat er tot 1 juni geen profvoetbal mogelijk is en dat er tot minimaal 28 april niet getraind mag worden.

Eenhoorn: ‘Wedstrijden van ondergeschikt belang’
“Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.”

11 Comments

 1. Jay

  3 april 2020 at 09:26

  De competitie uitspelen met publiek lijkt me niet meer mogelijk. Zonder publiek zou alleen kunnen als de aantallen besmettingen binnen 2 weken sterk afnemen.

  Mijn gok is dat het uiteindelijk niet doorgaat en dat de competitie voor dit seizoen klaar is. Jammer, want een kampioenschap behoorde mijn inziens echt tot de mogelijkheden.

  • Vincent

   3 april 2020 at 12:40

   Dan hebben we helaas geen Europees voetbal volgend jaar. De UEFA laat je alleen toe als de competitie is afgemaakt. Zonde van zo’n seizoen… Konden we net zo goed 15e worden

 2. Kaazie1987

  5 april 2020 at 12:21

  Hoe kom je daar nou weer bij? Mijn gevoel zegt dat er een kampioenswedstrijd gespeeld gaat worden op neutraal terrein ergens eind juni begin juli, zou ook terecht zijn aangezien wij 2 keer van ze gewonnen hebben

 3. brandon

  7 april 2020 at 21:00

  Gudde % Co. oftewel Feijenoord wil het seizoen 19 juni hervatten met eerst door de week dus 15 en 16 juni de 2 inhaalduels Utrecht-Ajax en AZ-Feijenoord, terwijl het programma vaststond met eerst nog 3 wedstrijden voordat deze duels gespeeld zouden worden. AZ mag hier nooit mee instemmen want Gudde & Co willen de druk op AZ leggen. Het zijn en blijven Kakkerlakken.

 4. hatse

  8 april 2020 at 00:32

  Andere Tijden Sport

 5. Vak j

  8 april 2020 at 17:42

  In Spanje ben je dan kampioen. Bij gelijk aantal punten telt het onderlinge resultaat. Retteketet AZ

 6. Ruud

  9 april 2020 at 06:05

  De nieuwe spelregels vanaf volgend seizoen (vanaf 1 juni 2020):

  Zie artikel “IFAB presenteert spelregelwijzigingen rond hands, penalty’s en de VAR” op VI.nl – https://www.vi.nl

 7. az woman

  10 april 2020 at 08:53

  Ondanks alle zorgen , maatregelen door het Corona virus en het gesteggel op voetbal site’s over wel of niet uitspelen van de competitie, of wat bepalend is voor een eventuele eindstand na 26 speelronden wens ik iedereen die bij AZ op de loonlijst staat, de vrijwilligers, de sponsors en AZ liefhebbers het beste om deze periode door te komen en een zalig Pasen.

 8. woonwagenpower

  10 april 2020 at 09:01

  Van mijn kant wens ik ook (voor zover als mogelijk) een ieder hele mooie Paasdagen en tevens wens ik het AZ bestuur, de KNVB, de burgervaders en Uefa/Fifa heel veel wijsheid toe.

 9. brandon

  10 april 2020 at 20:16

  Iedereen Prettige Paasdagen en ook alvast Prettige Pinksterdagen. We spreken elkaar waarschijnlijk volgend seizoen weer over het voetbal en AZ in bijzonder. Probeer verstandig te leven voor jezelf en je medemens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *