Huiberts: ‘We doen er alles aan Midtsjø voor AZ te behouden’

By
Updated: maart 27, 2020

AZ hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Fredrik Midtsjø. De 26-jarige middenvelder is een sleutelspeler in Alkmaar en heeft aanbieding voor een contractverlenging op zak. Daar is de Noorse international nog niet op ingegaan. De huidige verbintenis van Midtsjø loopt tot medio 2022.

‘De gesprekken lopen nog en ik heb daar best een goed gevoel over’, zegt voetbaldirecteur Max Huiberts tegen Voetbal International. Eventuele plaatsing voor de Champions League of de voorrondes van dat toernooi, kan volgens Huiberts in het voordeel werken van AZ. ‘Fredrik heeft een leeftijd waarop hij misschien een stap zou willen maken. Maar hopelijk hebben wij straks het vooruitzicht op de Champions League als extra troefkaart, als we deze ploeg grotendeels bij elkaar gaan proberen te houden. Dat is een podium waarop iedere ambitieuze voetballer wil spelen. En zeker een speler als Midtsjø zouden we op dat niveau goed kunnen gebruiken. Dus doen we er alles aan hem binnenboord te houden.’

AZ hoopt ook landgenoot Jonas Svensson langer aan de club te binden. De 27-jarige back staat open voor een nieuw avontuur komende zomer, maar heeft zijn contractaanbieding in beraad. De huidige overeenkomst loopt tot medio van 2021. De twee Noren kwamen in 2017 naar Alkmaar: Svensson aan het begin van dat kalenderjaar, Midtsjø in de zomer. Bron: VI

10 Comments

 1. Vincent

  27 maart 2020 at 18:53

  1 jaartje CL en dan zijn ze allebei weg

 2. Gerrit Vooijs

  28 maart 2020 at 16:52

  Tja dromen mag. AZ mag misschien voorronden CL spelen maar dan zal het wel een zware tegenstander treffen. De kans op het behalen van de poulefase is niet zo heel groot.
  Ik hoop voor AZ dat het lukt om Midtsjo vast te leggen maar acht de kans hierop niet zo heel erg groot.
  Midtsjo weet als insider dat de kansen voor AZ klein zijn dus hij zal een aanbod van een Europese subtopper serieus nemen.

  Svensson vind ik een ander verhaal. Als AZ hem goed kan verkopen moet het dat zeker doen. De laatste maanden vond ik wel Svensson de dissonant in het aanvallende spel van AZ. Hij is niet de opkomende back, nee hij staat er vaak al, krijgt de bal in stilstand en weet absoluut niet wat hij daarmee moet doen waardoor zijn voortzetting ronduit matig is.
  Technisch komt Svensson behoorlijk wat te kort. Hij heeft te vaak 3 – 4 handelingen nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor hij telkens weer onder druk komt en de bal te vaak terug moet spelen op het centrum of zelfs Bizot.

  Nee, voor AZ zijn er betere backs te vinden die beter aansluiten op de spelwijze van AZ. Door selecteren dus.

  • brandon

   29 maart 2020 at 11:42

   Gerrit zelf vind ik Svensson aanvallend met ruimte een prima back. Verdedigend wanneer er ruimte is voor hem is hij ook prima alleen in de moeilijkere situaties met weinig ruimte verdedigend is hij gewoon slecht. Dan is hij snel zijn koppie kwijt.

   • Gerrit Vooijs

    29 maart 2020 at 14:27

    Nou ja het is ook maar mijn kijk op Svensson. AZ voetbalt bijna altijd in de kleine ruimte en dan moet je een tegenstander uitspelen door slim lopen op de juiste momenten en een hoog tempo in de balcirculatie.
    En dat zijn niet zijn sterkste punten. Hij is een goede back geweest voor AZ maar vanaf hier heeft AZ iets anders / meer nodig om het volgende stapje omhoog te kunnen gaan maken.

 3. Ruud

  29 maart 2020 at 17:27

  Gerrit,

  Jahanbaksh trok tegenstanders naar zich toe en dat gebeurt bij Stengs minder omdat hij op de vleugel blijft en minder naar binnen trekt als hij rechtsbuiten staat dan Jahanbaksh. Dan heeft Svensson het moeilijker om de ruimte te vinden is mijn mening.

  • Gerrit Vooijs

   30 maart 2020 at 11:58

   Svensson gaat bijna nooit langs de lijn. Hij komt naar binnen en daar lopen Midtsjo, De Wit, Stengs en soms Boadu ook al. Gevolg, voetbal op de vierkante meter. Stengs en Midtsjo komen daar nog wel mee weg, De Wit al minder en Svensson komt er niet mee klaar.
   Maar goed, dit allemaal is het gevolg van het feit dat AZ zo dominant voetbalt en dat is mooi. Alleen worden de eisen die aan de spelers gesteld worden ook steeds wat hoger.
   Ik heb al vaker de suggestie gehoord om eens De Wit ipv Svensson uit te proberen.
   Misschien gewoon eens proberen. Hij heeft meer technische bagage en hij heeft longen als een paard.

   • Vincent

    31 maart 2020 at 12:00

    Goeie suggestie, maar je ziet het niet zitten in Suguwara?

    • Gerrit Vooijs

     1 april 2020 at 19:53

     Sugi doet het prima maar ik vind hem nog wat te licht voor een verdediger. Hij kan rechts midden en rechts op de vleugel prima uit de voeten. Heeft daar de snelheid en de techniek voor. Prima 12e man op dit moment.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *