AZ zonder problemen langs ADO Den Haag (4-0)

By
Updated: maart 8, 2020

AZ heeft zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt op ADO Den Haag. In het AFAS Stadion werd het 4-0. Owen Wijndal en Ferdy Druijf maakten hun eerste Eredivisie-doelpunt, Teun Koopmeiners nam de andere twee treffers voor zijn rekening.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – ADO Den Haag 4-0 (2-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin, Teun Koopmeiners (86. Kenzo Goudmijn), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (66. Håkon Evjen), Dani de Wit, Jordy Clasie; Calvin Stengs, Myron Boadu (75. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi.
Opstelling ADO Den Haag: Luuk Koopmans; Jordan Spence, Sam Stubbs, Tom Beugelsdijk, Laurens De Bock, Aaron Meijers (75. Mark Duffy); Tudor Baluta, George Thomas, Danny Bakker; Crysencio Summerville (69. Bilal Ould-Chikh), Omar Bogle (69. Thomas Necid).

Scoreverloop: 13. Koopmeiners (pen.) 1-0, 19 Wijndal 2-0, 84. Koopmeiners 3-0, 89. Druijf 4-0.
Gele kaarten: Clasie (AZ), Meijers, Baluta (ADO Den Haag).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 16.117
Amstel Man of the Match: Koopmeiners

24 Comments

 1. woonwagenpower

  8 maart 2020 at 09:58

  Ik er vaarde deze wedstrijd als één die AZ zakelijk uitspeelde. AZ maakte niet de uitglijder, zoals uit bij Sparta, na de thuis overwinning op Ajax. Volgende week hebben we nog zo’n draak van een tegenstander. Het VVV van de sympathieke Hans de Koning, waarbij ik moet zeggen dat VVV een hechtere compactere muur zal optrekken als Ado Den Haag, naar mijn verwachting. Het geeft wel aan dat menig tegenstander bang voor AZ is, bang in de goede zin van het woord om een pak rammel te krijgen. Weer de nul gehouden en zelf er vier ingelegd komt het doelsaldo ten goede. Helaas morste Ajax nog geen punten, dus op naar de volgende ronde en zelf de juiste dingen doen en afwachten wat de overige titelkandidaten doen, of juist niet doen.

 2. az woman

  8 maart 2020 at 10:36

  We blijven op koers, AZ goed gedaan. Al speelde Fredrik weer verdienstelijk en toonde hij zijn werklust maar weer eens, had ik als ik Slot was toch gekozen om Fredrik deze wedstrijd rust te geven. Tegen dit ADO Den Haag had dat toch gekund, lijkt mij en we hebben een prima stand-in achter de hand, weer een Noor. Leuk voor Ferdy dat hij wat minuutjes mocht maken en een doelpuntje mee pikte. Bizot had een eenvoudig/ rustig avondje en kan er weer een wedstrijd bij turven, waarbij hij de nul hield. Nog 9 wedstrijden te gaan, waarbij wat mij betreft het resultaat boven het vermaak gaat. Als we zo doorgaan kan de inhaal thuiswedstrijd tegen Feyenoord na speelronde 29 (dat is thuis tegen Vitesse) wel eens een sleutel wedstrijd worden, in die zin dat Feyenoord dan de genadeklap moet krijgen en definitief afhaakt om het kampioenschap. Maar voorlopig moeten we nog met beide benen op de grond blijven staan en zelf blijven winnen en dat zal af en toe niet gemakkelijk worden om dat de zogenaamde kleinere clubs die onderin vechten voor behoud in de eredivisie meer uit de kast zullen halen, als alleen een bus parkeren. AZ VOORUIT!

 3. brandon

  8 maart 2020 at 10:44

  De penalty kwam op het juiste moment want daarvoor was het erg rommelig. Daarna meteen de 2-0 en de wedstrijd was gelopen. Jammer dat er toen niet meer het heilige vuur was om een monsterscore neer te zetten. Gelukkig scoorden we in de laatste 10 minuten nog 2 goals omdat den Haag bijna niet meer op hun benen konden staan. Wanneer we dus na minuut 18 vol gas waren gegaan hadden we er nog veel meer kunnen scoren. Volgende VVV uit en ook daar moeten we er vanaf minuut 1 opklappen en niet meer loslaten, dan komen de 3 punten weer naar Alkmaar.

 4. az woman

  8 maart 2020 at 10:58

  Bé deize wil ik nog wel kwét, dattik oprech haup dat ADAU De Haag in de eredivisie bléf. ADAU nie zaumaah un club, un warreme club en dat hebbe wé mauge ervarûh. ADAU bedank en sukses met jullie stgéd voâh behâh in de eredivisie. Ik zal ut nie veigeite hoe gasvré jullie naah ons ware, toen wé gein vélag thúis haddûh. ADUA SUCCES !!!!!

  (met dank voor de vertaling aan onze grote vriend en ADO Den Haag supporter)

 5. Gerrit Vooijs

  8 maart 2020 at 12:24

  Punten zijn binnen. Dat is natuurlijk het belangrijkste maar ik vond het wel jammer dat AZ het na de 2-0 wel geloofde en geen drang meer naar voren had. De bal werd eindeloos rond gespeeld om het rondspelen.
  Daarom was ik heel blij met die 3 en 4-0 want het doelsaldo telt op dit moment zeker mee.

 6. Gerrit Vooijs

  8 maart 2020 at 12:51

  Felicitaties aan Arne Slot! Beste start als AZ trainer ooit . Knap gedaan !

  • AZ woman

   8 maart 2020 at 13:00

   Die zijn inderdaad wel op zíjn plaats.

 7. Kaazie1987

  8 maart 2020 at 13:13

  Ik ben aangenaam verrast door arne slot, zegt verstandige dingen op tv, doet geen rare dingen tijdens de wedstrijd. Ook zijn wissels zijn logisch, creëert geen onrust, iedereen krijgt speeltijd. Vooral hoe de ploeg vorige week Ajax pijn deed getuigd van veel klasse van de technische staf. Wel verwacht ik een leegloop aan het eind van het seizoen, zeker als ze 2e worden. Spelers zijn net mensen, en die vinden het echt niet tof om begin juli alweer aan de bak te moeten, maar er loopt genoeg talent in de eredivisie dus max en de scouting kunnen aan de bak

  • Gerrit Vooijs

   8 maart 2020 at 15:54

   Mocht er veel verkocht worden met name voorin dan Ejuke ipv Stengs, Pavlidis ipv Boadu, De Wit ipv Midtsjo, Evjen ipv De Wit, Hamer ipv Svensson.
   Dit zijn zomaar wat voorbeelden.

   • Vincent

    8 maart 2020 at 22:50

    Geen Suguwara ipv Svensson?

 8. Kaazie1987

  9 maart 2020 at 08:10

  Ik zie ejuke graag voor stengs of idrissi, Joey Veerman voor midstjo en zeefuik voor svennson holmen of kik pierie voor wuytens of vlaar. Spelers die az in de gaten moeten houden zijn antonucci van volendam en die 18 jarige voorstopper van volendam.

  • Vincent

   9 maart 2020 at 14:03

   Antonucci is van Monaco toch?

 9. Kaazie1987

  9 maart 2020 at 08:12

  En pavlidis voor boadu

 10. Kaazie1987

  9 maart 2020 at 08:23

  Wat mij al jaren opvalt is dat de club met het beste middenveld vaak ook kampioen wordt, dat is ook de reden dat ajax nu minder is dan vorig jaar en PSV helemaal niks is dit jaar en dat az het nu zo goed doet. Mochten midstjo en koopmeiners vertrekken zie ik graag harroui van Sparta als op volger en Joey Veerman voor koopmeiners en evjen ipv de wit

 11. Gerrit Vooijs

  9 maart 2020 at 09:58

  Nog 9 wedstrijden…..
  Wordt AZ kampioen, het zou prachtig zijn maar er kleven ook nadelen aan.
  AZ zal leeggeroofd worden en flinke pakken slaag krijgen in de CL a la Lyon. Dat niveau kan AZ niet aan.
  Voordeel is er ook natuurlijk. AZ zal een fors bedrag ontvangen uit de CL pot. Niet zo hoog als Ajax omdat het lager op de ladder staat maar meer als in de EL na overwintering.

  2e worden lijkt de minste optie: Voorronde CL tegen een zware tegenstander (ranglijst) en daarna playoffs EL.
  Het zou dus zomaar kunnen betekenen dat AZ in augustus 2020 Europees al klaar is.

  3e worden lijkt sportief gezien de beste keuze. Directe plaatsing voor de groepsfase van de EL.
  Nadeel: financieel staat het in geen verhouding tot de inkomsten uit de CL en niet de eer om landskampioen te zijn wat historisch altijd zal blijven staan.

  Dilemma’s , voortkomend uit een luxe probleem….
  Het kan slechter natuurlijk…….

  • Vincent

   9 maart 2020 at 14:04

   Landskampioen en niks minder!

 12. Kaazie1987

  10 maart 2020 at 09:37

  Antonucci werd voor 2 miljoen overgenomen door Monaco van Ajax op 17 jarige leeftijd, geweldige speler veels te goed voor de jl. Kan op 10 En rechtsbuiten spelen net als stengs

  • Vincent

   10 maart 2020 at 17:06

   Ajax had hem ook overgenomen, komt niet uit hun jeugd oorspronkelijk

 13. az woman

  10 maart 2020 at 11:33

  En onze kweekvijver, de opleiding?
  Welke jongens zijn verhuurd en komen in aanmerking voor een plaats in de AZ selectie?

 14. Kaazie1987

  10 maart 2020 at 15:36

  Taabouni, goudmijn, en p.koopmeiners zijn nog niet van het niveau dat ze dragende spelers van az1 kunnen opvolgen, die gasten zullen moeten gaan concurreren met andere spelers. De echt grote talenten spelen in az onder 19 en zijn nog te jong

  • Gerrit Vooijs

   10 maart 2020 at 18:17

   Eens, deze jongens worden als talentvol gezien maar kunnen in de KKD geen potten breken. Onvoldoende duelkracht en handelingssnelheid moet sneller. Ik verwacht dat deze spelers via een verhuur periode hun ontwikkeling een extra zetje moeten zien te geven. Of ze breken door of ze verdwijnen in de anonimiteit.

 15. az woman

  11 maart 2020 at 10:11

  Volgens voetbalprimeur heeft AZ belangstelling voor een jonge centrale verdediger van NAC. Ook Feyenoord zou achter hem aanzitten.

 16. brandon

  11 maart 2020 at 12:32

  Ook Koopmeiners en Wijndal in voorlopige selectie Nederlands Elftal samen met Bizot, Stengs en Boadu. Wat een weelde 5 AZ spelers.

  • Gerrit Vooijs

   11 maart 2020 at 17:09

   Dat is een mooie blijk van waardering door Koeman. Hij geeft wel aan dat Koopmeiners en Wijndal daardoor niet automatisch bij de definitieve selectie zullen zitten.
   Eerlijk gezegd is alleen Bizot op dit moment vrij zeker van een eindselectie.
   Koeman heeft al aangegeven dat hij blijft werken met de vaste groep dus met een Strootman, Babel, L de Jong.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *