Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag

By
Updated: maart 6, 2020
Slot2

Hoe staat de ploeg van de gedeelde koploper van de Eredivisie er fysiek voor? En wat verwacht Arne Slot van opponent ADO Den Haag? Lees en bekijk het in de voorbeschouwing.

“Vooral in het veld merken we het”, zei Slot over de status van gedeelte koploper. “Tegenstanders kijken anders naar ons. Het is een enorme drive voor ze om een team te verslaan waar men zo positief over is. Dat zal zaterdag tegen ADO niet anders zijn.”

Vechten
Slot: “Er zijn sowieso geen makkelijke wedstrijden meer. Tijdens de tweede seizoenhelft zie je overal in Europa dat ploegen veel harder vechten voor een resultaat. Daardoor zie je meer verrassende uitslagen dan voor de winterstop. Daar moeten we alert op zijn.”

Standaardsituaties
“AZ – ADO zal een totaal andere wedstrijd worden dan Ajax – AZ”, vervolgde Slot. “ADO gaat teruggetrokken op eigen helft spelen, met lange ballen op hun spitsen. Die speelwijze is niet nieuw voor ons, dat doen veel teams. En wat we ook van ADO weten: ze hebben acht van hun laatste tien goals gemaakt uit standaardsituaties.”

Midtsjø
Tegen Ajax viel Fredrik Midtsjø voortijdig uit. Slot: “Vandaag heeft hij voor het eerst weer met de groep getraind. Ik verwacht hem wel aan de aftrap tegen ADO. Gelukkig maar, want ik vond het de afgelopen twee duels fantastisch spelen. Het is alleen de vraag of hij zaterdag de 90 minuten vol kan maken.”

Supporters
Slot: “De massale steun die we op bezoek bij Ajax hebben ervaren, was geweldig. Zondag, en de rest van het seizoen, zullen we die steun ook goed kunnen gebruiken.”

10 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  6 maart 2020 at 18:49

  Zo, dat is goed nieuws. Alleen… is dit verstandig ?
  Tegen ADO zou met alle respect Midtsjo toch gemist moeten kunnen worden.
  Maar goed, als AZ vol gas geeft kan / nee moet het in de eerste helft al beslist zijn.
  Als natuurlijk. Want gaat AZ omzichtig borduren dan loop je het risico dat het pas ver op het einde beslist wordt.
  Ik hoop dat AZ er net als tegen Ajax vanaf de eerste minuut er vol op klapt alsof het de laatste minuten zijn.

  • AZ’67

   7 maart 2020 at 23:19

   Je wens is uitgekomen Gerrit!

 2. oma

  7 maart 2020 at 07:40

  we zien het vanavond wel.ik hoop dat de kansen er nu eens in gaan.

 3. Gerrit Vooijs

  7 maart 2020 at 08:51

  Leuk feitje uit het AD van Opta: Louis van Gaal boekte 55 punten uit zijn eerste 25 duels als AZ trainer. Arne Slot staat nu op 53 uit 24 duels. Hij kan dus bij winst tegen ADO een record pakken als AZ trainer.
  Kessler 49; Advocaat 48 en vd Brom 44 is hij al voorbij.

 4. woonwagenpower

  7 maart 2020 at 10:30

  Natuurlijk hou ik met één oog in de gaten hoe Ajax zich ploetert door de competitie, nu ze ook uit de beker liggen hoeven ze net als wij zich alleen op de competitie te richten en dat is jammer voor ons competitie belang, maar ik zie het lek niet zo maar boven bij onze zuiderburen. Ten Hag heeft te maken met teveel middelmatige voetballers, die zich konden optrekken aan de vedetten, maar zoals die het nu ook laten afweten, zie ik het daar steeds meer afglijden. Zyech vindt zichzelf al te goed voor Ajax en het ligt nooit aan hem, maar altijd aan anderen, Tadic zet zijn achteruitgang voort en is duidelijk over de top heen, Promes is na zijn opleving ook niet meer als een renpaard , Blind is na de problemen met een hartspier ook zeer onzeker aan het spelen en v/d Beek is terug bij een niveau wat waarschijnlijk bij hem hoort. Dan nog een Argentijn die vieze overtredingen nodig heeft om zijn tekorten te compenseren, tel daarbij op een trainer/coach die zijn spelers niet meer bereikt en in zijn analyses na een wedstrijd probeert recht te praten wat krom is, waardoor zijn ongeloofwaardigheid met de week toeneemt. Feyenoord kon dit weekeinde ook wel eens averij oplopen, net als wij tegen Ajax, PSV en Feyenoord zal Willem II ook 120% geven en dat kan best voor ons gunstig uit pakken. PSV misschien gelijk tegen een elftal wat zich ook niet in thuis wedstrijden schaamt om voor de eigen pot te blijven hangen in en tegen Groningen. Heerenveen heeft gezien van ons en FC Utrecht hoe je dit zwalkend Ajax kan verslaan en zie ik vanavond er met de winst vandoor gaan. Dan kom ik uit bij ons AZ, AZ heeft geleerd van de periode na Ajax thuis en zal zijn leven beteren, daarom ga ik ervan uit dat AZ na het laatste fluitsignaal in deze speelronde ALLEEN aan kop staat en de begeerte naar de kampioenschaal met de week groeit en groter wordt. Met nog 9 wedstrijden voor de boeg, wetende dat het sprookje advocaatje en de grote zeepbel ook eens uit elkaar spat, Ajax nog behoorlijk gaat morsen en PSV nog niet oppermachtig is , maar ook kwetsbaar. AZ dan heus een serieuze gooi kan doen naar de kampioenstitel. AZ VOLLE KRACHT VOORUIT!!!

 5. brandon

  7 maart 2020 at 10:41

  Met een achterliggende gedachte ga ik er weer tegenin WWP ik zie ze allemaal winnen. Wel lekker dat wij als 1e spelen en dan natuurlijk winnen dan wordt de druk weer groter. We laten ons maar verrassen vindt je ook niet?

  • woonwagenpower

   7 maart 2020 at 10:54

   Hoi Brandon bedoel je met allemaal, FC Groningen, Willem II, SC Heerenveen en ons mooie AZ? (grapje)

   • brandon

    7 maart 2020 at 13:07

    Vele mensen hebben bijgeloof zo ook ik dus hou dit maar ff vol.

 6. Vincent

  7 maart 2020 at 19:06

  Idrissi speelt tot nu toe echt dramatisch

 7. Vincent

  7 maart 2020 at 20:02

  Eindelijk Druijf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>