Voorbeschouwing Ajax – AZ

By
Updated: februari 28, 2020
Slot2

AZ is donderdagavond met een flinke kater vertrokken uit Oostenrijk. De Alkmaarders verloren met 2-0 van LASK Linz en zijn daarmee uitgeschakeld in de Europa League. Lang om na te treuren heeft AZ-trainer Arne Slot niet, want zondag wacht alweer de topper tegen Ajax.

“Het is niet moeilijk om de knop om te zetten”, zegt de trainer op het vliegveld van Linz. “Het is een hele belangrijke wedstrijd en een hele mooie wedstrijd. De nummer één tegen de nummer twee in een uitverkochte Arena, daar kijken we enorm naar uit. ”

Ajax en AZ staan beide bekend om het goede voetbal wat de ploegen proberen te laten zien. Maar het is nog maar de vraag wat we daar in de wedstrijd van terug gaan zien. “We staan er ook allebei om bekend dat we hoog druk zetten en het de tegenstander onmogelijk maken om goed te voetballen. Dat heb ik de vorige keer dat we tegen elkaar speelden gezien. Dat was een hele intense wedstrijd waarna we in de slotfase uit een standaardsituatie de winnende maakten.”

Door de uitschakeling in de beker en de Europa League komt het dubbele programma wat de Alkmaarders tot nu toe hebben gedraaid ten einde. Op het eerste gezicht zijn alle spelers fit uit het voorlopig laatste midweekse duel gekomen. “We hebben niet hoeven wisselen vanuit blessures. Wat dat aangaat is er geen aanleiding om te verwachten dat ze met grote blessures uit de wedstrijd zijn gekomen. We weten wel dat het kortdag is richting zondag. Veel spelers van ons zijn dat gewend, maar er zijn er ook één of twee die dat minder gewend zijn.”

33 Comments

 1. Jay

  28 februari 2020 at 16:39

  Beide ploegen zijn niet in vorm, waarbij de vormdip bij AZ nog een tandje erger lijkt te zijn. Ook gezien de resultaten uit het verleden in de Arena geef ik ons weinig kans om te winnen. Ik vrees een 2-0 verlies.

 2. Kaazie1987

  28 februari 2020 at 16:45

  Beginnen met stengs en boadu, leveren die 2 weer niks, dan de 2e helft druijff en evjen een kans geven want die 2 vielen goed in afgelopen donderdag. Slot moet nu niet Gaan doen alsof stengs een soort messi is want sinds dat hij en boadu hun debuut hebben gemaakt voor oranje presteren ze helemaal niks

  • Vincent

   1 maart 2020 at 01:44

   Meteen van 1e helft al!

 3. woonwagenpower

  29 februari 2020 at 10:28

  Ik zeg 1-3 voor AZ komende Zondagavond. Ajax werkt als een rode lap bij een stier en maakt krachten bij ons los, die ook tegen Feyenoord en PSV boven komen drijven. Daarbij hoop ik wel op de juiste en tijdige keuzes van Arne Slot. De plek waar wij het kwetsbaarst zijn weten we allemaal, dus dat zal ergens gecompenseerd moeten worden en daar mag Arne Slot over denken.

 4. az woman

  29 februari 2020 at 10:29

  Tja, als Zondag de winst mee naar Alkmaar gaat geeft dat een enorme boost en geloof ik dat AZ eerste of tweede kan worden. ajax is immers ook niet in goede doen en best kwetsbaar. Mocht het onverhoopt anders verlopen dan glijden we af naar …….

 5. woonwagenpower

  29 februari 2020 at 10:51

  Ajax gaat achterin ruimte weggeven, dat is de zwakke plek van Ajax en daar moet AZ van zien te profiteren. Als AZ het compact houdt en als het van daar uit Stengs, Idrissie en Myron lanceert, kan het best gunstig uit pakken voor ons. Verslappen we met het compact houden en mee verdedigen/storen van iedereen, dan kunnen we wel eens de bietenbrug opgaan. Maar ik ga uit van het goede en heb er vertrouwen in dat iedereen bij AZ heel zijn verstand, voetbalintelligentie en fysieke gesteldheid in de strijd gooit. Natuurlijk heeft ons AZ ook zwakke/mindere linies. De Argentijnen bij Ajax zullen waarschijnlijk fysiek direct hun visitekaartje willen afgeven, maar als de wil er is voor één voor allen en allen voor één en onze Turkse vriend Sedar Gözübüyük de Argentijnen bij Ajax kort houdt en niet onder de (in)druk raakt van het thuispubliek dan moet het lukken en daarom zeg ik 1-3 voor AZ.

  • Oma

   29 februari 2020 at 11:17

   Zei de optimist.

  • brandon

   29 februari 2020 at 21:10

   Ga ik er weer met tegenzin tegen in wwp en zeg 3-0 Ajax. Waarom? Omdat wij Leeuwin hebben.
   Max je huiswerk al gedaan, nou ik wel een je neefje van Zwolle ook genaamd Huiberts nu meteen vastleggen voor 5 jaar en neem dan Hamer er ook meteen bij. Memisevic wilde je niet hebben he Max nee niet luisteren domoor jij had liever Leeuwin nou dat gaan we morgen dan wel zien.

   • woonwagenpower

    1 maart 2020 at 09:31

    Hoi Brandon, ik weet het van de verdediging, daarom benoemde ik ook dat AZ zijn zwakheden heeft en wat betreft het neefje van Max en Gustavo Hamer, daar ben ik ook erg gecharmeerd van. Maar dat geldt ook voor Silvester van de Water van Heracles (als Fredrik niet bijtekent) maar dan moet Max OP TIJD ACTIE ondernemen. Ik denk dat Max voor volgend seizoen beter zijn huiswerk zal/moet doen, want hij ziet ook dat Arne Slot zijn verdediging regelmatig met kunst en vliegwerk in elkaar moet puzzelen. Vraagteken blijft voor mij wel, waarom Joris Kramer geen minuten krijgt van Arne Slot, terwijl het een linksbenige centrale verdediger is, die hij voor handen heeft en wel iedere wedstrijd meeneemt. Niks persoonlijk tegen Jordy Clasie, maar ik zie hem liever voor de verdediging spelen als in het centrum van de verdediging. Max mag van mij alles uit de kast halen om Botman van Ajax over te nemen, die nu nog verhuurd is aan Heerenveen. Misschien aangevuld met een verdediger uit jong AZ (zo niet, dan van elders vandaan halen) , maar daar heb ik geen goed beeld van. We mogen aannemen dat Max ook ziet dat de selectie behoeft heeft aan echte fitte kerels als centrum verdedigers komend seizoen, want dit seizoen is Max daar echt te laat mee. Hoe beter AZ presteert ,hoe hoger AZ eindigt op de ranglijst des te meer tv gelden in het huidige systeem , in Europa steeds verder willen komen, misschien wel op het hoofdtournooi brengen ook meer inkomsten binnen, wat meneer Neelissen zal plezieren en de uitstraling van heel AZ alleen maar goed zal doen, bijvoorbeeld bij sponsoren. Max heeft hier een hele grote verantwoording in en fouten maken is niet erg, als men er maar van leert. Toch zoals ik eerder benoemd heb, heb ik vertrouwen in een goede afloop vanavond, als AZ het compact houdt en iedereen met en voor elkaar werkt, tegen een wankel Ajax.

    • brandon

     1 maart 2020 at 14:03

     WWP goed verwoord en ik hoop natuurlijk ook dat je met je uitslag helemaal goed zit. Alleen heb ik het gevoel dat hij geen Leeuwin zal opstellen gezien zijn uitlatingen (Slot) dat er misschien spelers zijn die geen 2 wedstrijden in 3 dagen kunnen spelen. Het is te hopen want echt die kan er helemaal niets van, uitgaande AZ niveau. v d Water vind ik persoonlijk nog te wisselvallig maar heeft inderdaad wel potentie.

    • brandon

     1 maart 2020 at 23:47

     Alles wat je voorspelde was goed WWP. Proficiat.

 6. az woman

  29 februari 2020 at 11:21

  En gelukkig hebben wij als pinchhitter Ferdy Druijf en geen Klaas-Jan Huntelaar. Tadic hopeloos uit vorm, Daley blind speelt de bal tegenwoordig ook regelmatig naar de verkeerde kleur, of maakt domme keuzes en is niet meer zo scherp en attent als voorheen. Babel rent en vliegt zonder al teveel rendement, Per Schuurs is geen Mathijs de Ligt,Promes is veel afhankelijk van Zyech maar die zit met zijn gedachte al in London, bij Mazraoui en Dest is de hype voorbij en blijken ook maar middelmatige voetballers te zijn, v/d Beek tikt het niveau van vorig seizoen ook niet aan. Kortom er is morgen veel mogelijk. KOM OP AZ, AZ VOORUIT!

 7. Kaazie1987

  29 februari 2020 at 12:02

  Ziyech scoort nagenoeg altijd tegen az, en ziyech speelt en promes ook en die 2 hebben een klik met elkaar. Ik hoop 1-2, ik denk 3-1. En evjen ipv die de wit graag

 8. Gerrit Vooijs

  1 maart 2020 at 08:56

  AZ bedoeld het allemaal wel goed maar de eindpass is zo slecht dat er niet gescoord kan worden.dat is het probleem sinds de winterstop.
  De minst gepasseerde defensie – nog altijd – is nu ontzettend kwetsbaar. Bizot verricht heldendaden wat de problemen nog iets heeft gecamoufleerd.
  WillemII en beide wedstrijden tegen Lask hebben aangetoond dat AZ in topwedstrijden niet presteert omdat het zelf niet of moeizaam scoort en verdedigend te kwetsbaar is.
  Ik hoop op een puntje maar kijk niet op als het 3 of 4-0 wordt.

  • woonwagenpower

   1 maart 2020 at 09:51

   Hoi Gerrit, goede bedoelingen zijn niet voldoende om een prestatie neer te leggen. Het mag een keer in de wedstrijd mislukken, wel een paar keer, maar daarna moet men toch denken “ik ga het anders doen, uit een ander vaatje tappen” en dat ontbreekt er mijn inziens nog wel eens aan. We blijven herhalen waar we eerder in faalden en dat moet eruit. Lukt het niet om het favorieten spel op de mat te leggen, dan kan AZ ook er voor kiezen om de bus te parkeren voor het eigen doel en ervan uit gaande dat er altijd nog wel een paar kansen komen. Misschien niet mooi, maar wel zakelijk een resultaat behalen. De kans om er zelf één of twee in te prikken wordt daarmee misschien wel groter, als blijven herhalen in foute eindpasses.

   • Gerrit Vooijs

    1 maart 2020 at 10:07

    Eens, maar AZ is er de ploeg niet naar om de bus te parkeren en loeren op een uitbraak.
    Stapt Slot wel af van het voetballend uitverdedigen door het centrum, wordt het voetbal er niet mooier van maar komt een puntje in zicht op de horizon…..

    • brandon

     1 maart 2020 at 14:06

     Klopt Gerrit met deze laatste linie kan je helemaal niet opbouwen vanuit je eigen strafschopgebied. Hopelijk gaan we weer normaal spelen en dat zal toch wel want anders heeft Slot weinig geleerd van donderdag.

 9. woonwagenpower

  1 maart 2020 at 10:14

  Ajax met een begroting van 110 miljoen, AZ met een begroting van 25,5 miljoen volgens soccernews.nl .
  Het lijkt wel David tegen Goliath. Wie het verhaal kent weet dat de reus verslagen werd. Niets is onmogelijk, als de wil er is, ook vanavond. Verliezen in één van de lelijkste stadions van ons land is geen schande, maar het hoeft niet!
  Lelijk de wedstrijd winnen mag ook, resultaat gericht te werk gaan vanavond, is mijn advies. AZ VOLLE KRACHT VOORUIT!!!

 10. Kaazie1987

  1 maart 2020 at 12:34

  Begrotingen zeggen niet mij niet zo heel veel als je een eigen vermogen hebt van ruim 50 miljoen momenteel en een stadion die in eigen bezit is, az zal geen spelers kunnen halen met een salaris van 1 miljoen of meer omdat de begroting dat niet toelaat, maar az kan wel spelers van 5 6 7 miljoen halen omdat dat geld er gewoon is. Az is wat eigen vermogen betreft gewoon de 2e club van nederland

 11. Kaazie1987

  1 maart 2020 at 12:39

  Ik denk dat az het net zo gaat doen zoals Marc Overmars en Edwin van der sar het gedaan hebben, eerst de kas spekken, zorgen dat je 100 miljoen eigen vermogen heb om vervolgens de begroting op te schroeven zodat je meer salarissen kan betalen en duurdere spelers kunt halen. Dat is ook de enige manier om in het spoor te blijven van Ajax PSV en Mischien ook Feyenoord, want zij hebben momenteel ook kapitaal op het veld staan met bijlow kokcu sinistera en die talentvolle backs van hun

 12. Kaazie1987

  1 maart 2020 at 12:43

  En de talentenfabriek draait ook nog steeds op volle toeren, de onder 19 staat momenteel 1e en hebben alles gewonnen met 5 spelers die nog maar 16 jaar zijn, barrasi griffith en fedde de jong Tijs veldhuis zullen spelers zijn die we vroeg of laat in het 1e zullen zien schitteren..

 13. Kaazie1987

  1 maart 2020 at 12:46

  Als de onder 19 kampioen wordt zal voor het eerst de youth leagüe te bewonderen zijn in alkmaar, oftewel de cl voor spelers onder de 19 jaar

 14. KeesK in Paraguay

  1 maart 2020 at 17:19

  Degradatiekraker van dit seizoen. Wie keldert er naar de KKD? Als AZ verliest is er weer een week een gitzwarte wolk boven Alkmaar te zien als Slot, Huiberts, Stengs, Boadu en Leeuwin tot aan de grond worden afgebrand.
  Ik hoop daarom op een gelijkspel al kunnen sommigen daar ook al depressies van krijgen.

 15. Vincent

  1 maart 2020 at 18:00

  Evjen hopelijk in de basis

 16. Kaazie1987

  1 maart 2020 at 18:41

  Geen evjen maar de wit jammer genoeg, maar Ajax schijnt zonder ziyech te spelen, wel spelen tagliofico en promes weer mee

  • Vincent

   1 maart 2020 at 19:36

   Leuk Ajax in de sterkste opstelling

 17. brandon

  1 maart 2020 at 21:00

  Stengs en Boadu maar wisselen ze kunnen er niets van he? Wie dit nu durven volhouden moeten stoppen ooit nog 1 woord over voetbal te schrijven. Dit zijn jongens die vanaf een zware blessure komen een terugval krijgen en laten zien hoe verschrikkelijk goed ze kunnen voetballen. Jammer dat Boadu zijn 2e niet maakt maar ook dat is een kwestie van tijd (routine). Dit worden spelers van WERELDKLASSE.

 18. Urdal

  1 maart 2020 at 21:27

  Video Ajax Referee

 19. brandon

  1 maart 2020 at 21:56

  WWP gefeliciteerd je bent een kanjer.

  • hatse

   1 maart 2020 at 23:47

   Maar Leeuwin was ook uitstekend vanavond.
   Dit werd tevens bevestigd door NOS Studio Voetbal.

   • hatse

    1 maart 2020 at 23:49

    AZ Woman jij had ook een vooruitziende ‘blik’. Jij geloofde er ook in. Top!

   • hatse

    1 maart 2020 at 23:50

    AZ-Woman jij had ook een ‘vooruitziende blik’ topppie!!!

 20. Urdal

  1 maart 2020 at 22:01

  Lekker dit zeg. Nu doorpakken tegen ado.
  Ajax heeft heerenveen uit, dus zou zo maar heel mooi kunnen worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>