Europees avontuur voorbij voor machteloos AZ

By
Updated: februari 28, 2020

Twee cruciale momenten nekten AZ in de Europa League-return bij het Oostenrijkse Lask Linz (2-0). “Die komen heel hard aan”, vertelt aanvoerder Teun Koopmeiners dan ook na afloop.

Vlak voor rust kregen de Alkmaarders een strafschop tegen na een overtreding van Oussama Idrissi en kort na de onderbreking kreeg de ploeg van Arne Slot een goal te verwerken vanuit een verre ingooi. “Onwijs klote. En dat kunnen we onszelf verwijten.”

Koopmeiners’ maatje op het middenveld Dani de Wit noemt de uitschakeling dan ook “heel zuur”. “Dit had niet gehoeven. Daar zijn wij ons ook wel van bewust”, aldus De Wit.

Captain Koopmeiners kijkt wel met een goed gevoel terug op het Europese seizoen. We hebben een hoop fantastische wedstrijden gespeeld. Met een vrije jonge ploeg AZ gepresenteerd met voetbal dat wij willen spelen. Met veel bravoure het publiek iets moois laten zien. Maar we zijn ook met de neus op de feiten gedrukt.”

Topper tegen Ajax

De Wit: “Ik vond dat we goed voetbal lieten zien. We hebben geprobeerd op te bouwen en dat is een aantal keren goed gelukt. Daaruit hebben we vertrouwen geput richting zondag.”

Want dan staat de topper in de eredivisie op het programma: Ajax-AZ, de koploper uit Amsterdam tegen de nummer twee uit Alkmaar. Koopmeiners: “We stappen nu met een klotegevoel het vliegtuig in, maar daarna moet de knop om.”

7 Comments

 1. Vincent

  28 februari 2020 at 11:38

  Heb zo’n Dos Santos met VD Brom gevoel nu….

  • az woman

   28 februari 2020 at 13:20

   Tja, als Zondag de winst mee naar Alkmaar gaat geeft dat een enorme boost en geloof ik dat AZ eerste of tweede kan worden. ajax is immers ook niet in goede doen en best kwetsbaar. Mocht het onverhoopt anders verlopen dan glijden we af naar …….

 2. woonwagenpower

  28 februari 2020 at 13:31

  Ik zeg 1-3 voor AZ komende Zondagavond. Ajax werkt als een rode lap bij een stier en maakt krachten bij ons los, die ook tegen Feyenoord en PSV boven komen drijven. Daarbij hoop ik wel op de juiste en tijdige keuzes van Arne Slot. De plek waar wij het kwetsbaarst zijn weten we allemaal, dus dat zal ergens gecompenseerd moeten worden en daar mag Arne Slot over denken.

 3. KeesK in Paraguay

  28 februari 2020 at 14:44

  Ik geef dit huidige AZ weinig kans tegen Ajax. Het lekt nog steeds aan alle kanten.
  Maar over de EL reeks mogen we niet ontevreden zijn want saai was het zeker niet en ze zijn ver gekomen voor een redelijk onervaren en jonge ploeg.

 4. Kaazie1987

  28 februari 2020 at 15:14

  Na NAC geen velddoelpunt meer gemaakt, alleen idrissi is nog een beetje de idrissi die we herkennen. Boadu en stengs grandioos uit vorm en de wit is geen doelpuntenmaker gebleken, wordt helemaal niets zondag in amsterdam, ik hoop alleen wel dat evjen gaat starten, die gozer kan mij wel bekoren.

 5. Kaazie1987

  28 februari 2020 at 15:16

  Elke club weet inmiddels wel dat stengs gelijk kijkt waar boadu is en elke club weet 8nmiddels dat idrissi een klik heeft wijndal, maar iedere club weet inmiddels ook wel hoe ze hiermee moeten omgaan, ik verwacht dat az nog wel een paar plaatsen gaat zakken, zeker als Feyenoord en PSV zo doorgaan

 6. Kaazie1987

  28 februari 2020 at 15:23

  Ik blijf zeggen, boadu is op snelheid en 1 op 1 een goeie spits, maar voor de rest is hij zeer beperkt. Geen club in engeland legt 20 a 25 miljoen neer voor een spits die niet kan koppen en geen bal vast kan houden. koopmeiners wijndal en stengs gaan een grotere carriere krijgen dan boadu en midstjo is de beste van allemaal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *