AZ houdt zicht op volgende ronde door late gelijkmaker (1-1)

By
Updated: februari 20, 2020

AZ heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Oostenrijkse LASK. In de heenwedstrijd van the round of 32 van de Europa League maakte Teun Koopmeiners vlak voor de tijd de gelijkmaker vanaf de penaltystip. Håkon Evjen maakte zijn basisdebuut voor AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – LASK 1-1 (0-1)

Round of 32 Europa League, 1st leg

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Jordy Clasie, Dani de Wit (73. Yukinari Sugawara), Håkon Evjen; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi (80. Ferdy Druijf).
Opstelling LASK: Alexander Schlager; Philip Wiesinger, Gernot Trauner, Petar Filipovic; Reinhold Ranftl, Peter Michorl, James Holland, Rene Renner (56. Marvin Potzmann); Thomas Goiginger, Marko Raguz (56. João Klauss de Mello), Dominik Frieser (76. Husein Balic).

Scoreverloop: 26. Raguz 0-1, 86. Koopmeiners (pen.) 1-1.
Gele kaarten: Stengs, Boadu, De Wit (AZ), Renner, Filipovic, Holland (LASK)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Mattias Gestranius (Fin)
Toeschouwers: 12.526

3 Comments

 1. Jay

  20 februari 2020 at 23:18

  Het was weer niet best, maar wonder boven wonder leven we nog door dit late gelijkspel. Nu hopen dat dit late doelpunt een ommekeer teweeg zal brengen. Het zal namelijk snel beter moeten willen we nog wat van dit seizoen maken.

 2. brandon

  20 februari 2020 at 23:40

  Hard werken beloond. Het kon met deze wind ook niet goed zijn en dan heeft de werklust dat punt opgeleverd. Het 1e uur was Lask de bovenliggende zonder veel kansen te krijgen maar na een uur namen wij het over. De 1-1 was een terechte uitslag. De mooiste aanval wist de keeper bv niet eens dat hij de bal van Boadu tegenhield maar achteraf was dat teveel geweest evenals de kans van Lask in blessuretijd. Zondag tegen Pec Zwolle 3 punten pakken en de wereld ziet er weer heel anders uit. We zijn nog niet uitgeschakeld. Moet het nog even kwijt Leeuwin is de zwakste schakel, het doelpunt staat hij lucht te dekken en springt dan voor de bal waar hij moet blijven staan om de bal te blokken.

 3. Gerrit Vooijs

  21 februari 2020 at 13:36

  Het was niet best. Tot de 0-1 zag het er nog wel redelijk uit. De bal bleef in de ploeg, er werd niet veel mee gedaan, maar AZ leek de controle te hebben. Na de 0-1 was AZ het helemaal kwijt. De mentale weerstand is op dit moment niet erg hoog. Na rust mocht AZ de bal hebben maar tot op het middenveld. Daarna was AZ de bal snel kwijt zodat AZ zich beperkte tot het achterin rondspelen en terug op de keeper ( vooral Svensson).
  1-1, AZ is niet volledig kansloos maar het kan daar, net als eerder PSV overkwam, volledig geslacht worden wanneer LASK meer aanvallende intenties laat zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *