Zwak AZ door NAC uit de beker geknikkerd

By
Updated: februari 13, 2020

AZ is woensdagavond gestrand in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion was NAC Breda met 1-3 te sterk voor de equipe van Arne Slot. Oussama Idrissi was verantwoordelijk voor de enige Alkmaarse treffer.

Na een voetballoos weekend stuurde Slot voor het grootste gedeelte zijn vertrouwde namen naar de aftrap. Alleen Thomas Ouwejan verving Owen Wijndal, terwijl Jordy Clasie op de plek van de niet fitte Ron Vlaar stond.

Zijnet
Een sterke openingsfase van AZ leverde direct een goede kans op. Na slordig uitverdedigen van NAC stuurde Dani de Wit zijn teamgenoot Myron Boadu de diepte in. De spits was Jan Paul van Hecke te snel af, maar schoot oog in oog met oud-AZ’er Nick Olij in het zijnet.

Paal
Met een kleine twintig minuten op de klok roste Ouwejan de bal snoeihard op de borst van Olij, daarna schoot Fredrik Midtsjø de bal op de buitenkant van de paal.

Schouten
De eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers kwam van Robin Schouten. De voormalig jeugdspeler van de Alkmaarders had de bal voor het intikken, na voorbereidend werk van Finn Stokkers, maar verzuimde tussen de palen te schieten.

NAC 0-1
De volgende poging was wel raak voor NAC. Schouten kwam op over de rechterflank, legde de bal terug op de zestien en bereikte Mounir El Allouchi. De middenvelder probeerde de bal in de linkerhoek te schuiven, maar via Jonas Svensson ging-ie in de rechterbovenhoek: 0-1.

Gevaar
Direct na rust kon Marco Bizot aan de bak. Een terugspeelbal van Stijn Wuytens was zo hard, dat de doelman ‘m met de grootste moeite voor de doellijn kon wegwerken. Niet veel later tikte Stokkers na een scrimmage van dichtbij naast.

Counter
Na een uur verdubbelden de Brabanders alsnog de voorsprong. Waar Svensson van dichtbij op het lichaam van Olij schoot, prikte Schouten na een snelle counter wel raak aan de andere kant. De rechtsback stak het hele veld over en liet Bizot in de verre hoek kansloos: 0-2.

Winkelhaak
Toch kwam AZ snel terug in het duel. Idrissi pikte de bal op aan de zijlijn, trok naar binnen en schoot van een meter of 35 schitterend in de winkelhaak: 1-2.

Van de lijn
De thuisclub ging vol op jacht naar de gelijkmaker, maar moest uitkijken dat NAC niet scoorde. Na een misverstand tussen Bizot en Stijn Wuytens, leek NAC te profiteren. Een handig wippertje van een Bredanaar kon nog nét door Svensson voor de doellijn worden weggewerkt.

Beslissing
De jarige Ferdy Druijf kreeg vervolgens een kans om een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te tikken, maar verzuimde dat. In de slotfase beslisten de gasten het duel. Javier Noblejas speelde twee AZ-spelers uit en schoot de 1-3 achter Bizot.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – NAC Breda 1-3 (0-1)
Kwartfinale TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (82. Zakaria Aboukhlal), Jordy Clasie, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan (76. Ferdy Druijf); Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (67. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten, Jan Paul van Hecke, Nacho Monsalve (58. Colin Rösler), Roger Riera, Pelé van Anholt; Arno Verschueren, Thom Haye (87. Yassine Azzagari), Mounir El Allouchi, Jordan van der Gaag (61. Javier Noblejas); Finn Stokkers.

Scoreverloop: 35. El Allouchi 0-1, 60 Schouten 0-2, 65. Idrissi 1-2, 86. Noblejas 1-3.
Gele kaarten: Idrissi (AZ), Verschueren (NAC Breda).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 7.511

9 Comments

 1. Jay

  13 februari 2020 at 09:35

  Oei, wat was het slecht. Het pijnpunt blijft toch ook de verdediging. Al jaren schreeuwen we om echte versterking en er gebeurt maar niks. Met dit soort wedstrijden als gevolg. Ik hou mijn hart vast voor de rest van het seizoen.

 2. brandon

  13 februari 2020 at 11:39

  Dat is de 1e teleurstelling door Max en dit zal niet de laatste zijn. Dit zal doordreunen als een mokerslag. Max blijft een prima TD voor velen maar door deze halsstarrige houding, om geen mensen voor de achterste linie te kopen is het de slechtste TD die iedereen zich maar kan bedenken. Voor de rest doet hij het prima laat daar geen misverstand over bestaan.

  • Gerrit Vooijs

   13 februari 2020 at 12:33

   Brandon, met deze spelers had AZ de minst gepasseerde verdediging. Met 11man werd er verdedigd en met z’n allen werd er aangevallen.
   Het kostte bakken energie maar AZ leek niet moe te worden.
   Nu laten de aanvallers hun mannen lopen waardoor er op het middenveld een ondertal situatie ontstaat en de tegenstander probleemloos in 1 keer kan doorsteken naar de goal van AZ.
   De verdediging en Bizot krijgen nu veel meer werk te doen en blijken nu zeer kwetsbaar.
   AZ moet of weer compact gaan spelen, hoog of laag maar in ieder geval alles bij elkaar.
   De aanvallers moeten op hun taak worden gewezen.
   Ook Ouwejan liep gisteren bij een counter rustig terug met de gedachte dat het wel goed zou komen. Dus niet.

   Slot heeft de wind meegehad, maar nu komt AZ in zwaar weer en moet hij laten zien de goede kapitein te zijn.

 3. brandon

  13 februari 2020 at 13:55

  Je kan het wel willen verbloemen Gerrit maar de feiten liggen er. Heel veel keer heeft Bizot ons gered, maar nu iedereen weet waar het zwakke punt ligt bij AZ zal het alleen maar erger worden. Ik ben niet de enige die hier al de gehele competitie op hamert, kijk social media maar na. Max heeft hierin gefaald door geen vervangers aan te schaffen die capabel zijn. Het DUBBELTJE OP DE 1E RANG doet weer opgeld. Vlaar kan 1 wedstrijd in de 14 dagen spelen dat is toch van de gekke als je op dit niveau wil presteren? Wuytens de snelheid van een slak en is ook op. Dit is een competitie, beker en Europa League team en daar horen echte wisselspelers te staan en geen halve. Het seizoen duurt 60 werdstrijden en dat kunnen deze spelers niet aan. Vanaf nu is de neerwaartse spiraal ingezet en kom daar maar uit zonder wissels.

  • Gerrit Vooijs

   13 februari 2020 at 18:10

   Eens natuurlijk wat betreft de wissels. Alleen het kan wel met deze groep als het met 11 man de mouwen opstroopt. Samen hard werken en dat was gisteravond absoluut niet het geval. Opnieuw niet. Slot zegt dat AZ niet moe is, maar de spelers leggen niet meer de energie op de mat zoals dat wel gebeurde tot aan de wedstrijd tegen Sparta.
   Daarna is het duidelijk minder.

   • brandon

    13 februari 2020 at 18:32

    Het kan ook met 11 fitte spelers maar helaas hebben we er twee in de midden, die niet de jongste meer zijn. Vlaar zoals gezegd kan het niet meer opbrengen meerdere weken achtereen te spelen en de lucht bij Wuytens is er ook uit. Dan hebben we Clasie die hier helemaal niet hoort te spelen als wissel, Clasie kan hier niets aan doen nee dat is de SCHULD van de TD.Dat kostte ons in t begin nog geen punten maar de desbetreffende spelers zijn nu toe aan vervanging en die hebben we niet. Dit is dus een fout van miljoenen euries die AZ gaat mislopen door een bepalende TD. Elke trainer in de eredivisie weet nu waar het aan schort en die praten ook met elkaar. AZ lokken, dat is niet eens nodig en dan durf tonen met snelle spelers op de buitenkanten en 1:1 komen met de achterste twee. Hopelijk kan het zaterdag nog goed gaan i.v.m. de sores die er heerst bij Twente maar die spelen thuis een spelletje was AZ ook niet ligt. Ik vrees met grote vrezen en hoop dat ik het helemaal mis heb.

 4. Vincent

  13 februari 2020 at 14:49

  Druijf en Evjen erin aub

 5. Vincent

  14 februari 2020 at 12:04

  Millen Baars van United naar AZ

  • woonwagenpower

   14 februari 2020 at 12:59

   En Poku heeft toch bij AZ getekend in plaats van bij de hoofdstedelingen, klasse.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *