AZ zonder Wijndal en Vlaar tegen NAC

By
Updated: februari 11, 2020
knvbbeker

AZ maakt zich na het stormachtige weekend klaar voor het bekerduel met NAC, dat woensdag wordt gespeeld in het AFAS Stadion. Arne Slot blikte dinsdagmiddag vooruit.

“We hadden vooraf ontzetten veel zin om tegen Feyenoord te spelen”, opende Slot desgevraagd over het afgelaste duel met Feyenoord. “Twee ploegen in vorm, dat zou een mooie krachtmeting worden. Maar met die wind was het een loterij geworden wie er zou winnen. Dat past niet bij een belangrijke wedstrijd als deze.”

Inhaaldatum
Slot: “Ik hoop dat het moeilijk wordt om een inhaaldatum voor AZ – Feyenoord te vinden. Dat betekent namelijk dat wij nog lang actief zijn in Europa en het bekertoernooi. Maar uiteindelijk zal het zeker lukken om een geschikte dag te vinden.”

Vervangers
Tegen NAC kan Slot nog geen beroep doen op Owen Wijndal en Ron Vlaar. “In het weekend verwacht in Owen weer terug te hebben. Over Ron durf ik dat nog niet te zeggen. Woensdag is Thomas Ouwejan de logische vervanger van Owen. En centraal achterin komen Ramon Leeuwin en Jordy Clasie in aanmerking voor een basisplaats.”

Strafschoppen
Als het bekerduel met de Brabanders op strafschoppen uitdraait, is AZ daar op voorbereid. “Ja, we hebben er op getraind. Je probeert de penaltynemers dan gek te maken door wat op ze in te praten en kijkt hoe ze daarop reageren. Maar het is vooral een goede oefening voor Marco Bizot. Hij krijgt veel penalty’s op zich af en kan ook trainen op de nieuwe regel waarbij je niet op de doellijn moet blijven staan.”

NAC
Slot: “In de vorige bekerronde was ik onder de indruk van hoe NAC PSV uitschakelde. Dat was onder interim-trainer Willem Weijs. Nu hebben ze sinds een week Peter Hyballa voor de groep staan. Het is nog te vroeg om al te concluderen dat hij het anders doet dan zijn voorganger. Zo snel kan een trainer een ploeg niet naar zijn hand zetten.”

Serieus
AZ presteert al jaren goed in het bekertoernooi, waarin vrijwel elk seizoen minimala de halve finale wordt bereikt. “Dat is geen toeval”, weet Slot. “We stellen altijd de best mogelijke elf spelers op omdat we dit toernooi heel serieus nemen. Dat zullen we dus ook tegen NAC doen.”

Tickets
Bekijk hier de kaartverkoop-info.

17 Comments

 1. Vak j

  11 februari 2020 at 18:31

  Bizot bijgetekend, dat is geweldig! Verder ben ik het met Slot eens zoals hij aangeeft op fcupdate namelijk maar 8000 kaarten verkocht voor een kwartfinale. Erg mager. Zeker omdat als AZ verder bekert ze niet meer thuis spelen. Maar ik ben er!!

 2. Gerrit Vooijs

  11 februari 2020 at 19:07

  Ik ben een voorstander van Clasie in dit soort duels. AZ heeft heel veel de bal en dan is het prettig als je een voetballer hebt staan.
  Niet eindeloos die bal heen en weer schuiven maar direct inspelen. Clasie kan dit omdat hij het ziet en zijn handelingssnelheid hoger is.

 3. brandon

  11 februari 2020 at 21:28

  Vlaar en Wijndal spelen zaterdag tegen Twente. Koude oorlog. Tevreden stellen Ouwejan is slim van de trainer. Zonder Nac tekort te doen hoef je geen tweede man achterin neer te zetten en kan je met een vierde middenvelder met de punt naar achter Nac prima de wil opleggen. Clasie kan dat dus ook zijn en ben je meteen van dat oeverloze getik achterin af Gerrit.

 4. Gerrit Vooijs

  12 februari 2020 at 17:01

  Deze zomer vertrekt Ziyech, grote kans dat Stengs zijn opvolger zou kunnen worden. We kunnen er dus rekening mee houden dat de komende weken de geruchten / gesprekken op gang gaan komen.

  • VakJ

   12 februari 2020 at 21:49

   Na vanavond, en voorgaande wedstrijden na de winterstop, mag Stengs weg

 5. AZ’67

  12 februari 2020 at 20:06

  Haal die Stengs er maar uit, wat speelt die slecht!

 6. Urdal

  12 februari 2020 at 20:19

  Stengs, boadu, ouwejan, wuytens, dramatisch.

  • AZ’67

   12 februari 2020 at 20:26

   Idd Boadu ook compleet waardeloos, Ouwejan 100% terechte bankzitter,

   Gelukkig hebben we nog Svenson, Idrissi en onze Japanner.

   Wat de toegevoegde waarde van die PSV Marokkaan is van 2 miljoen is mij ook een groot raadsel.

   • NHN

    12 februari 2020 at 20:46

    Toen die Abouchlal moest invallen, kreeg ik het idee, dat het niet meer recht te zetten viel.

    Nee, die bakt er weinig van, ik zie ook niet in waarom daar 2 miljoen voor is neergelegd.

 7. Urdal

  12 februari 2020 at 20:25

  En de 2de en 3de goal beide schandalig slecht verdedigd.

 8. brandon

  12 februari 2020 at 20:42

  Schande en dit werkt door.

 9. VakJ

  12 februari 2020 at 21:24

  Aanstaande Zaterdag Boadu en Stengs op de bank. Even laten voelen dat ze zich moeten inzetten voor een club. Echt waardeloos!!!. Jammer dat de basisopstelling toch niet met Leeuwin begon. Ook Clasie (op de redding na) komt als verdediger hopeloos tekort. Het leek wel of het afgesproken was om deze wedstrijd te verliezen.Hulde voor NAC zij hebben verdiend gewonnen.

  • AZ’67

   12 februari 2020 at 21:44

   Idd starten met Leeuwin maar ook starten met Druijf die heeft ten minste inzet en vechtlust.

  • VakJ

   12 februari 2020 at 21:48

   Clasie (op de redding na) was Svenson die van de lijn redde. sorry.

 10. Vincent

  12 februari 2020 at 22:10

  Druijf Wijndal en evjen in de basis aub

 11. woonwagenpower

  13 februari 2020 at 08:32

  Ik heb alleen de samenvatting kunnen zien, maar ik begrijp van bovenstaande teksten dat menig AZ speler , te makkelijk dacht of de boel behoorlijk heeft onderschat. zo zonde dit.

 12. Gerrit Vooijs

  13 februari 2020 at 09:07

  Voor de winterstop kreeg AZ bijna geen goal tegen. De linies kort op elkaar en grote inzet. De bal werd heel snel heroverd. Na de winterstop, linies ver uit elkaar en minder inzet.
  Gevolg, elke counter steekt moeiteloos het hele veld over. AZ spelers zijn overal te laat en verliezen de persoonlijke duels. Zo spelend mag je Clasie niet opstellen maar moet er een houthakker staan zoals Leeuwin.

  Mijn voorgevoel: AZ is uit de flow. Slot greep veel te laat in en AZ heeft geen plan B. Zo spelend verspeeld AZ in februari bijna alles.
  Geen Beker, geen EL en veel puntenverlies in de competitie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>