AZ heeft geen kind aan RKC (4-0)

By
Updated: januari 31, 2020

AZ heeft vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen van RKC Waalwijk. In het AFAS Stadion werd het liefst 4-0. Oussama Idrissi (2x), Myron Boadu en Calvin Stengs verzorgden de Alkmaarse productie.

Owen Wijndal keerde tegen de Brabanders terug in de basis. Een week eerder zat de linksachter nog een schorsing uit. Thomas Ouwejan begon daardoor weer op de bank.

Leeg doel
De eerste goede kans kwam op naam van Oussama Idrissi. Een slechte uittrap van Etienne Vaessen werd opgepikt door de linksbuiten, maar van 25 meter schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal.

RKC-gevaar
Na een klein kwartier dook RKC voor het eerst op voor het doel van Marco Bizot. Na een corner van AZ stuurde Emil Hansson zijn ploeggenoot Richard van der Venne in de diepte voor een snelle counter. Oog in oog met Bizot schoot ook hij net naast. Schoten van Tijjani Reijnders en Hansson waren een prooi voor de AZ-keeper.

Voorsprong
In de 29e minuut waren het echter de Alkmaarders die op voorsprong kwamen. Wijndal fungeerde als bliksemafleider op de linkerkant, waarna Idrissi naar binnen trok en in de korte hoek de bal tegen de touwen werkte: 1-0.

Topscorer
Niet veel later verdubbelde AZ de voorsprong. Stengs stuurde Jonas Svensson in de diepte, waarna de Noor de bal laag en hard voorgaf. Die voorzet was precies goed voor Boadu, die met links hard raak tikte. Voor de jonge spits was het zijn 13e doelpunt van het Eredivisie-seizoen, waardoor hij nu alleen het topscorersklassement aanvoert.

Kruising
De ploeg van Slot greep ook na rust direct het initiatief en binnen tien minuten liep het uit naar 3-0. Idrissi trok opnieuw vanaf links naar binnen, maar haalde nu verwoestend uit en roste de bal in de winkelhaak. Het was competitiedoelpunt nummer twaalf voor de Marokkaans international.

Stengs
Diezelfde Idrissi kreeg al snel de kans op een hattrick. Idrissi kapte een man teveel uit, waarna zijn schot op de doellijn werd gekeerd. Toch werd het in de 65e minuut alsnog 4-0. Stengs stuurde twee RKC-spelers het bos in en schoot de bal via het been van Stefan Velkov achter Vaessen.

Lat
In de slotfase probeerde Midtsjø het nog met een pegel van een meter of 30, maar die inzet spatte uiteen op de lat. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor AZ met een wedstrijd meer gedeeld koploper is van de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – RKC Waalwijk 4-0 (2-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners (61. Jordy Clasie); Calvin Stengs (71. Håkon Evjen), Myron Boadu, Oussama Idrissi (71. Zakaria Aboukhlal).
Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Fabian Sporkslede, Hans Mulder (46. Paul Quasten), Stefan Velkov, Hannes Delcroix; Richard van der Venne 80. Anas Tahiri), Tijjani Reijnders, Clint Leemans (75. Daan Rienstra); Darren Maatsen, Mario Bilate, Emil Hansson.

Scoreverloop: 29. Idrissi 1-0, 36. Boadu 2-0, 52. Idrissi 3-0, 65. Stengs 4-0.
Gele kaarten: Mulder (RKC Waalwijk)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Serdar Güzübüyük
Toeschouwers: 14.712
Pepsi Max Man of the Match: Idrissi

11 Comments

 1. AZ woman

  31 januari 2020 at 22:02

  Mooi uitslag, mooi drie punten.

 2. woonwagenpower

  1 februari 2020 at 07:48

  Het moedige RKC tegen het strijdbare AZ. De uitslag is wel duidelijk, al prikte RKC soms toch wel door ons spel heen en hadden ze als het wat meer mee zat voor ze, voor rust ook al twee tot drie keer kunnen scoren. Ik genoot ook van de ijver die elke AZ speler in de wedstrijd legde en de nieuwe Evjen laat zien dat hij ook over spelintelligentie beschikt. Al is het met alle respect tegen RKC, denk ik dat hij ook tegen bijvoorbeeld Ajax zijn slimheid kan etaleren. Oussama maakte een heel mooi doelpunt en was niet zelfzuchtig, maar voetbalde in het belang van het hele elftal, zoals iedereen. Ook kon gisterenavond Dani de Wit mij wel boeien, steeds beter groeit hij in zijn rol, die bij AZ voor hem is weggelegd. Fredrik lijkt soms wel over drie longen te beschikken, wat een energie legt hij in een wedstrijd, daarbij zijn, zijn kwaliteiten heel belangrijk in het huidige AZ. Bizot was er weer wanneer het moest. Al was het tegen de nummer 18 van de eredivisie, ik heb genoten. Nu rustig afwachten wat de anderen gaan doen, maar het meest benieuwd ben ik naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV, wat geen verrassing is. Nou gun ik niemand blessures, maar ik denk dat Ajax die wedstrijd niet blessurevrij door komt. PSV zal uit een ander vaatje moeten tappen als leuk mee voetballen, wil het een resultaat halen en ze ons in het vizier willen houden. Ik denk dat PSV bij wijze van spreken 3 tot 4 spelers met een rol als houthakker en een slager het veld in zal sturen. Puur voor het resultaat, want om het lachertje van de zogenaamde top 3 te worden en voor schut te staan in het huis van de normale concurrent, is wat geen enkele PSV-er wilt. Al is Bergwijn een gemis voor PSV, zeg ik tussen Ajax en PSV een gelijkspel.

  • woonwagenpower

   1 februari 2020 at 07:57

   Bas Nijhuis volgt de wedstrijd achter de schermen tussen Ajax en PSV, dus als het aan de VAR ligt, zal er veel doorgespeeld worden voor wat betreft het fysieke gebeuren. Bjön Kuipers is de scheidsrechter en mag zijn kaarten wel op tijd klaar leggen, zodat hij ze niet vergeet.

  • brandon

   1 februari 2020 at 13:55

   Deze keer denk ik dat je er naast zit WWP en dat de winst naar Ajax zal gaan. De malaise van Psv is dermate groot en de verliespartij van Ajax tegen Groningen helpt ook al niet mee. Mijn voorspelling is een vaste 1 en nu maar hopen op een verrassinkje.

   • Woonwagenpower

    2 februari 2020 at 18:45

    Brandon je hebt het gelijk aan je zijde.

    • brandon

     2 februari 2020 at 21:40

     Psv is echt slecht maar Ajax is ook de te kloppen ploeg als je afgaat op vandaag. Wanneer we zondag winnen van Feijenoord staan we weer gelijk bovenaan want winst voor Utrecht is niet geheel ondenkbaar en daarom tip ik ook 2x een 1.

 3. brandon

  1 februari 2020 at 13:52

  Prima opwarmer voor zondag a.s. tegen Feijenoord. Dat is de wedstrijd waarin winst deelname aan de CL of voorronde CL bepaald gaat worden.

 4. Gerrit Vooijs

  1 februari 2020 at 16:33

  Lekkere driepunter ! Bizot moest attent zijn, maar in deze vorm zijn doelpogingen van buiten de 16 bijna kansloos. Dat is wel lekker want als Bizot niet op het doel staat vliegen ze er allemaal in…….
  Vanavond Feyenoord -Emmen en morgen Ajax – PSV. Benieuwd welke ploegen punten laten liggen.

 5. NHN

  1 februari 2020 at 17:56

  Toch kwam RKC er bij de stand 0-0 er nog zeker 2x alleen voor Bizot.
  Dat moet je tegen Feyenoord niet laten gebeuren…
  Verder zakelijk uitgespeeld.
  Maar ik vond het later slordig.
  Al was het met die harde windvlagen ook niet mogelijk om secuur te passen.
  Die Abouchlal kan me niet bekoren.
  Ik weet dat hij het goed doet in jong AZ , maar in AZ1 heb ik ‘m nog weinig zinvols zien doen.
  Had liever Druijff zien invallen voor Boadu. (Die liep aardig te hinken)

  Maar verder gwn blij met de punten.

  En nu maar hopen op een PSV stunt…

  • Vincent

   1 februari 2020 at 23:29

   Idd ik had idrrissi gewoon laten staan zodat hij een hattrick kon maken en Boadu rust gegeven die loopt op z’n tenen

 6. Jeroen

  3 februari 2020 at 22:05

  Leuke wedstrijd gezien! AZ speelde goed, maar kwam ook enkele keren erg goed weg. Ben alleen wel wat bezorgd over Stengs en Boadu; lijken wat uit vorm.

  Competitie kan nog alle kanten op. Jammer dat Advocaat de boel op de rails lijkt te hebben bij Feyenooit… wordt nog spannend komend weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *