Voorbeschouwing AZ – RKC

By
Updated: januari 31, 2020

AZ trapt vrijdagavond Eredivisie-speelronde 21 af. In het AFAS Stadion ontvangt de ploeg van Arne Slot RKC Waalwijk. Na de afsluitende training op donderdag schoof de trainer aan bij de pers om vooruit te blikken. “Getergde ploeg.”

Na de zege in en op Heerenveen wacht vrijdag het RKC van Fred Grim. Slot: “Zij zitten in een periode waarin ze resultaten moeten gaan halen. Ik verwacht een fanatieke en zeer getergde ploeg tegenover ons. Als ik RKC analyseer, de kansverhoudingen zie en de manier waarop ze voetballen, dan verbaast het me dat ze laatste staan.”

Resultaten
“Zoals ik ernaar kijk, hadden ze in veel wedstrijden recht op meer dan dat ze kregen. Alleen: voetbal is geen jurysport. Uiteindelijk gaat het om scoren en geen goals tegen krijgen. Ze zitten elke keer in de buurt van een resultaat. Ik zou denken, op basis van hun huidige spel, dat dat resultaat niet ver weg is. De komende weken zullen ze verrassende uitslagen gaan neerzetten, als ze hun niveau vasthouden. Wij moeten ervoor zorgen dat het niet tegen ons gebeurt. Als wij denken dat RKC de ploeg is zoals de ranglijst weergeeft, dan zitten we ernaast.”

Analyse
Ondanks een aantal nieuwe spelers heeft Slot een goed beeld van de Waalwijkers. “Eén van de jongens kennen we heel goed”, doelt hij op de door AZ verhuurde Tijjani Reijnders. “Emil Hansson speelde vorig seizoen al op huurbasis bij RKC en ook zijn kwaliteiten kennen we. Net als die van Richard van der Venne, want we volgen ook de Keuken Kampioen Divisie.”

Fitheid
“Behalve Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundsson is iedereen fit”, zei Slot. “Dat moet ook, want er komt best een drukke periode aan met de Europa League en de KNVB Beker. We zijn heel blij met de selectie die we hebben en het is cliché, maar we hebben alle jongens nodig. Afgelopen weekend met Thomas Ouwejan is een mooi voorbeeld en Jordy Clasie ook in de periode daarvoor.”

4 Comments

 1. VakJ

  31 januari 2020 at 11:28

  Ok Boys, alles uit de kast. Graag na vanavond bovenaan. Ik zal er zijn!!

 2. az woman

  31 januari 2020 at 13:52

  Ik wil van geen excuses weten.
  Dit MOETEN 3 punten vanavond opleveren.

 3. woonwagenpower

  31 januari 2020 at 17:29

  Een driepunter is het belangrijkst, daarbij heeft RKC de meest gepasseerde verdediging tot nu toe in het seizoen met 47 tegendoelpunten. Ik hoop dat Arne ze ook de wei in stuurt om aan het doelsaldo te werken. Maar tegelijkertijd moeten we ons niet laten verrassen. Rustig aan ieder kwartier 1 doelpunt voor AZ, dan ben ik dik in het zin, al is dat misschien een beetje ruim, daarom zeg ik 4-0 voor AZ.

 4. Gerrit Vooijs

  31 januari 2020 at 18:48

  Kan Boadu de stijgende lijn die hij tegen Heerenveen liet zien tegen RKC doortrekken? Trekt De Wit zijn goede spel door? Heel belangrijk voor AZ dat de effectiviteit beter wordt als tegen Sparta en WillemII.
  RKC zal de bus parkeren ook gedwongen door AZ natuurlijk, maar AZ moet het duel snel openbreken anders wordt dit een vervelend avondje.
  Al met al verwacht sowieso de winst maar ben ik benieuwd of AZ het zich onnodig moeilijk maakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *