AZ met moeite langs sc Heerenveen (1-2)

By
Updated: januari 25, 2020
Boadu

AZ heeft de bekerzege op TOP Oss zaterdag een vervolg gegeven in de Eredivisie. In het Abe Lenstra Stadion werd sc Heerenveen met 1-2 verslagen door goals van Dani de Wit en Myron Boadu.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen – AZ 1-2 (0-1)

Eredivisie

Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Sven Botman, Ibrahim Dresevic, Ricardo van Rhijn; Joey Veerman, Hicham Faik (70. Jordy Bruijn), Rodney Kongolo (83. Alen Halilovic); Chidera Ejuke, Jens Odgaard (63. Runar Espejord), Mitchell van Bergen.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi (86. Ramon Leeuwin).

Scoreverloop: 35. De Wit 0-1, 69. Ejuke 1-1, 71. Boadu 1-2.
Gele kaarten: Veerman (sc Heerenveen), Koopmeiners (AZ)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Kevin Blom

29 Comments

 1. brandon

  25 januari 2020 at 22:54

  Tactisch heel sterk gespeeld om de counter er uit te halen door de twee angels van Heerenveen Veerman en Ejuke geen meter speelruimte te geven. Wat opviel was dat het hele team keihard gewerkt heeft. Wat een verschrikkelijk veld om op te voetballen. Het doelpunt tegen was eigen schuld door weer, wat nog meer keren fout ging, voetballend uit te willen verdedigen en op snelheid weer geklopt. Waarom? Urdal Stengs was vandaag heel erg goed hard gewerkt en heel veel intercepties waarna hij de bal goed afspeelde. Over Boadu zullen we het maar niet meer hebben over wie de beste spits is dat is iedereen nu toch wel eens duidelijk. Werklust, ijver en scoren, wat een handenbinder. Svensson was vandaag de minste van het stel met Idrissi op de 2e plaats. Heerenveen viel me zwaar tegen, ook verdienste AZ, maar leken ook nog erg vermoeid van de beker tegen W II met verlenging. Al met al een flinke opsteker nu volgende RKC en de week er op Feijenoord winnen dan is de 2e plek zo goed als beslist.

 2. az woman

  26 januari 2020 at 08:13

  Het elkaar blind kunnen vinden, zoals in menig wedstrijd in de eerste competitie helft, gaat niet meer zo makkelijk, noem het een vormdipje van een aantal spelers. Heerenveen met regelmaat ook zeer slordig en een veld wat ook niet in allerbeste staat verkeerde, zijn drie elementen om een wedstrijd te krijgen zoals gisteren. De slechtste actie van AZ zijde vond ik het soort te met natrappen van Idrissi, Oussama ontsnapte aan de scheidsrechter en de var. Het eerste wat ik dacht was waar komt die frustratie vandaan? Ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken dat ik de indruk heb, dat het voor de kerst allemaal met meer plezier en ontspannender verliep, dan de laatste wedstrijden. Ik hoorde in het geruchten circuit dat Everton Oussama zou willen overnemen, maar in hoeverre dat op waarheid berust weet ik niet. zou dat in zijn hoofd de boventoon voeren? Jonas en Fredrik willen (nog) niet bijtekenen, zoals ik het begreep. Ik denk dat een flink aantal spelers denkt dat nog zo’n seizoen als deze, voorlopig weer even op zich kan wachten bij AZ en als er een trein voorbij komt, die je naar een nieuwe (verbeterde) bestemming kan voeren, dat je de trein niet wilt missen, tijdens of na dit seizoen. Waar spelen Calvin, Myron, Jonas, Fredrik, Owen, Thomas, Teun en Oussama volgend seizoen, gaat Marco Bizot bijtekenen? En wat komt er eventueel voor terug? Ik kan mij voorstellen dat, dat soort vragen speelt en misschien onderling besproken wordt. Met een stevige tweede plaats op de ranglijst, met zeer talentvolle spelers, overwintering in Europa, bijt de media zich vast in de club, maar ook in spelers individueel. Dat geeft geen rust binnen en rondom de selectie in combinatie met een aantal die de trein niet willen missen en de onzekerheid over de kracht van de selectie volgend seizoen. Het is misschien een verklaring dat het lijkt of de concentratie iets minder is als voor de kerst.

 3. woonwagenpower

  26 januari 2020 at 09:20

  Slot leek ook opgelucht met de overwinning gisteren. het is ook aan slot om dit te managen. Niets gaat vanzelf, ook niet het voetbal en zeker niet goed voetbal. We doen het als provincieclub uitstekend en zijn de grootste uitdager van Ajax die met een begroting werkt van minimaal 4 X zo groot.
  Onze prestatie is vele malen groter. Misschien zijn we de eerste competitie helft wel erg verwend en viel alles op de juiste plek, als nu één of twee, drie schakeltjes minder soepel lopen werkt dat door de hele keten op het veld en moet dat gecompenseerd worden met de mouwen hoger opstropen en wordt er nog meer collegialiteit verwacht, door het vuile werk vaker voor elkaar op te knappen. wat misschien niet altijd resulteert in oogstrelend voetbal, maar de punten zijn het belangrijkst, in deze fase. Ik zet het kampioenschap nog niet uit mijn hoofd, al weet ik dat de kans dat de hoofdstedelingen hem pakken groter is, maar die hebben ook het probleem dat het voor de winter allemaal vanzelfsprekender ging, ik heb de wedstrijd Ajax-Sparta gezien , Ajax kwam gewoon goed weg en weten met kunst en vliegwerk toch de overwinning te halen, terwijl menig andere club dan punten laat liggen en het oploopt, heeft dat Ajax die mazzel weer. een tweede plaats is ook heel knap van AZ en eigenlijk knapper dan als Ajax kampioen wordt. Mochten er AZ spelers zijn die al met hun gedachten ergens anders vertoeven, (al dan niet veroorzaakt door de media) wat concentratieverlies kan veroorzaken, zou ik zeggen. wat is er mooier om dit seizoen dan af te sluiten met een prijs. Dat deze selectie waarschijnlijk niet bij elkaar blijft kan je op een houten klomp nog aanvoelen, maar ga dit seizoen voor het hoogst haalbare, pers alles eruit aan energie wat er in het lichaam zit en hou je hoofd erbij, samen sta je sterk. Dan kan elke speler die na het seizoen zijn geluk elders gaat beproeven met opgeheven de club gedag zeggen en zich altijd welkom voelen bij een bezoek of terugkeer bij AZ. Leve AZ.

 4. Kaazie1987

  26 januari 2020 at 10:13

  Stengs en met name boadu halen niet meer het niveau van voor de winterstop, dat is heel normaal bij deze leeftijd dat ze een toppie krijgen. Het vervelende is dat az dit niet op kan vullen, en Willem 2 en Feyenoord aardig op stoom beginnen te raken, ik verwacht een super spannende slotfase, maar zoals wel vaker de laatste jaren zal az in de slotfase de strijd 9m plek 2 gaan verliezen

 5. Kaazie1987

  26 januari 2020 at 10:16

  Ik vindt het wel mooi dat er evengoed nog mensen over een kampioenschap beginnen, terwijl we gister met de hakken over de sloot winnen van Heerenveen en daarvoor 2 keer kansloos hebben verloren van een beter Sparta en willem2

  • woonwagenpower

   26 januari 2020 at 10:36

   Dat komt mede omdat Feyenoord en Ajax ook hun wedstrijden wel eens met de hak over de sloot winnen. Groningen zal de huid vanmiddag ook duur verkopen, als ze hem al verkopen. Ik zeg FC Groningen-Ajax 2-1. FC Twente acht ik ook niet kansloos tegen dit PSV. Feyenoord zal ook nog punten gaan morsen en wij iets minder denk ik.

   • brandon

    26 januari 2020 at 16:30

    Grun 2-1 je had je zakken kunnen vullen. Proficiat met de voorspelling.
    WII ook lekker 0-0.

   • Vincent

    27 januari 2020 at 13:04

    Jij kon nu paar duizend winnen hahaha

 6. Kaazie1987

  26 januari 2020 at 10:29

  Bij stengs zat ik er behoorlijk naast, ik had niet verwacht dat zijn niveau van voor zijn blessure weer zal halen maar dat laat hij bij vlagen wel zien, ik vindt stengs samen met koopmeiners en wijndal de meest getalenteerde van het stel, en ik zie hem als Amsterdammer volgend jaar de opvolger worden van ziyech, daar spelen ze cl en daar dromen die gasten van. Daarnaast is het ook nog is de schoonzoon van f de boer. Maar boadu blijf ik mijn twijfels bij houden, het is op snelheid een geweldige afmaker, maar een bal vast houden, zijn tegenstander opjagen, een bal vast houden, en koppen daar is hij gewoon niet goed genoeg in. Boadu doet alles op snelheid maar er is meer nodig dan dat, naar Ajax zie ik hem sowieso niet Gaan want traore en brobbey zijn in meer getalenteerde, ik blijf zeggen zet boadu op een vrije rol op linksbuiten en je heb er veel meer aan..

  • woonwagenpower

   26 januari 2020 at 10:44

   Ik denk dat Ajax niet aan de prijs wil voldoen, die Max wil ontvangen voor Calvin en de familie de Boer weet ook wel dat Ajax niet de hemel op aarde is, maar dat het buiten de eredivisie ook goed vertoeven is en waar als het mee zit, je pensioen al verzekerd is en financieel onafhankelijk kunt worden met een paar jaar voetbal. Ze hebben niet voor niets de status van geld beluste mensen, waar satire wel bij vaart.

  • Vincent

   27 januari 2020 at 13:23

   Boadu debuteerde ook op linksbuiten en in EL ook linksbuiten met Friday in de spits helaas werden we toen uitgeschakeld en kwam Boadu in de spits te staan

 7. az woman

  26 januari 2020 at 10:58

  Een zeer sterke eigenschap van Max is, is dat hij het niet zo voorzien heeft op alles wat Ajax is. Dat doet me goed. Verder denk ik dat Owen, Myron en Calvin nog lang niet aan hun plafond zijn, ook gezien hun leeftijd. In het buitenland zullen ze ook hun huiswerk doen en uitzonderlijke talenten zoals bovengenoemde graag in hun club opnemen. Gelukkig ziet het er naar uit dat in deze winterse transferperiode deze jongens nog bij AZ blijven.

 8. Gerrit Vooijs

  26 januari 2020 at 15:34

  AZ gewonnen en 3 punten rijker, dat is het belangrijkste. Boadu was gisteravond al weer een stuk beter als tegen WillemII en Top Oss waar hij over het veld slenterde zoals je dat ook op straat zag. Ballen afwachten.
  Gisteren stopte hij er in ieder geval energie in. Hij blunderde natuurlijk nog wel bij 1-0 stand. 100% vrije doelkans op 5m van de goal mag je niet zo laconiek verprutsen.
  Idrissi en Svensson ga ik niets meer over zeggen behalve dat Idrissi een prachtige assist gaf aan Heerenveen. Tja als je die niet maakt verdien je als Heerenveen niet om te winnen.
  AZ had dus opnieuw teveel kansen nodig om te scoren.

  Maar als AZ niet draait is daar opeens Dani de Wit.
  Hij verdient sowieso een standbeeld voor zijn werklust maar binnen 4 dagen 2 openingsgoals en 1 assist is heel erg goed. Voor mij de Man of the Week :-)

 9. VakJ

  26 januari 2020 at 16:56

  Fijne uitslagen dit weekend!!!!!!!!!!!!!!!

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2020 at 20:15

   Zeker :-)
   Gaatje vergroot van 5 naar 7 punten en PSV van 6 naar 8.
   Prima zaken gedaan !

 10. Kaazie1987

  26 januari 2020 at 17:47

  Ik hoop het oprecht van niet, maar ik zie stengs en wijndal alle bij richting Amsterdam verkassen zeker als ziyech en die Argentijn verkassen naar een andere club gaan. Aan geld geen gebrek in amsterdam en 25 a 30 miljoen tikken ze echt wel af voor stengs

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2020 at 20:18

   Laten we eens afwachten hoe het zich allemaal ontwikkeld. Mocht AZ voorronden CL mogen spelen en daarna altijd nog EL zou dat spelers nog een jaartje binden, zei Koopmeiners eerder deze week.

 11. Kaazie1987

  26 januari 2020 at 17:49

  Max kan van alles willen, maar een verbetering mag je in Nederland niet tegen houden, aangezien zij hogere salarissen betalen en zeer waarschijnlijk cl spelen is het gewoon een verbetering

 12. NHN

  26 januari 2020 at 22:31

  Moeilijke uitwedstrijd gewonnen.
  Ajax minnend Nederland zat al handenwrijvend uit te zien naar een verlies van AZ bij Heerenveen.
  Maar Ajax kreeg zelf klop.

  Feyenoord kruipt wel dichterbij.
  En dat is iets om in de gaten te houden. Kunnen we mee afrekenen in Februari.

  AZ is niet meer het swingende AZ van voor de winterstop.
  En de weg is nog lang.
  Maar deze drie punten zijn binnen.
  Moeizaam, maar OK. Veel ging fout. Maar Heerenveen werd ook redelijk geneutraliseerd.

  Op naar RKC.
  Maar ben wel redelijk opgelucht.
  En PSV stort volledig in elkaar.

  • Gerrit Vooijs

   27 januari 2020 at 13:11

   PSV naar Ajax En daarna thuis tegen WillemII.
   Ajax-PSV en daarna uit naar Utrecht
   AZ – RKC en daarna thuis tegen Feyenoord.

   Interessant programma !

 13. woonwagenpower

  27 januari 2020 at 14:05

  Heel interessant programma, waarvan ik niet ga zeggen dat er één club tussen zit met een makkelijk programma. Ook het RKC van Fred Grim voetbalt niet onverdienstelijk en is het aankijken waard, alleen krijgen ze toch vaak de deksel op de neus. AZ heeft dat ook niet zomaar gewonnen en niemand mag er te licht over denken. Het verleden heeft ook geleerd dat waar Dick Bitterbal werkt er altijd een serie tussen zit van 3 tot 5 wedstrijden waarbij Dick zijn elftal punten morst, op zo’n moment mag AZ het niet laten liggen om een voorsprong uitbouwen, die dan door Feyenoord niet meer in te halen is. wanneer die serie dit seizoen start weet ik niet precies. Er moeten nog 14 wedstrijden in competitieverband gespeeld worden, het is zaak dat Arne dit in goede banen gaat leiden. Alles is nog mogelijk. Mede omdat Ajax, Feyenoord, Willem II, PSV ook nog punten gaan morsen. Het is zaak dat AZ de minste punten morst.

 14. az woman

  27 januari 2020 at 17:44

  Net even alles op Swart gekeken. Het commentaar door een Ajaxbril gezien, ik kan hem niet meer serieus nemen die man, in ieder geval verre van objectief. De scheidsrechter Manschot bij FC Groningen-Ajax heeft zelf regels gemaakt, te Wierik heeft alles geraakt behalve de bal, winterstoppie levert blessures op, bij Ajax ontbrak het aan echte Amsterdammers, de jongens die er nu spelen komen niet uit Amsterdam, anders had Ajax gewonnen, Groningen heeft geen voetballers, alleen die een Ajax achtergrond hebben konden op enige krediet van Sjaakie rekenen. en AZ heeft gewonnen door middel van scheidsrechter Blom. Sjaakie is een slecht verliezer. Ik zou het wel wat vinden als een AZ icoon elke week door zijn AZ bril de week en wedstrijden analyseert bij AZ tv of op een You tube kanaal.. Ik zit dan te denken aan Kees Kist, Hugo Hovenkamp, Martin Haar, Henk van Rijnsoever of Barry van Galen.

  • woonwagenpower

   27 januari 2020 at 17:48

   Piet Buis is een generatie genoot van Sjaakie. Als hij er tijd en zin in heeft , mooi toch.

 15. woonwagenpower

  29 januari 2020 at 14:24

  er wordt weer gesproken over een gezamenlijke competitie met de Belgen. Naar het schijnt wordt het nu verder onderzocht omdat van beide kanten er hier en daar toch behoefte lijkt te zijn. Wat vinden jullie van dat Plan? Ruud, Oma, Silver, Vincent, Jeroen, Jay, Brandon, Gerrit en alle anderen, hoe staan jullie hierin?

 16. brandon

  29 januari 2020 at 21:51

  Het scheelt er veel aan welke ploegen er mee gaan/mogen doen. Als het bv de 1e9 of 10 van de eredivisie en 1e divisie Belgie zijn kan het een aantrekkelijke competitie worden met ook wedstrijden die geheel niet tot de verbeelding spreken. Er blijven haken en ogen aan zitten. AZ tegen Club Brugge of Anderlecht is een prachtig affiche maar bv Eupen of Kortrijk spreekt weinig mensen aan. Denk ook niet dat Ajax, Psv en Feijenoord hier op zitten te wachten en AZ denk ik ook niet. Hoe gaat het met de Europese plaatsen? Bv wie wordt er kampioen stel de 1e vier zijn Nederlands of Belgisch wordt de nr 5 kampioen? Denk dat het heel moeilijk gaat worden dit van de grond te krijgen en als er 2 clubs niet meedoen is het eigenlijk onmogelijk om van een kampioen te spreken. Ben bang dat het niet de competitie gaat worden waar de grotere clubs (ook AZ) hierop zitten te wachten.

  • Vincent

   30 januari 2020 at 14:00

   De eerste 10 van de eredivisie en de eerste 8 van de Belgen. Europese plekken is wel een probleem want zoals het er nu voor staat krijgen we geen extra plekken die 1 en 2 CL en daaronder EL. We moeten nog veel punten gaan verdienen om de 1e 3 naar CL te kunnen sturen.

 17. Vincent

  30 januari 2020 at 14:02

  Als aanvulling: Daarom denk ik dat de competitie er niet gaat komen. Maar een Belgisch Nederlands bekertoernooi lijkt mij wel echt een heel leuk idee! De hoogst geplaatste NL en BE team krijgen een ticket en de winnaar krijgt natuurlijk ook de beker erbij. Dit soort toch voor nieuwe affiches en behoud van de Europese plaatsen.

 18. az woman

  31 januari 2020 at 07:53

  Ik ben er voor dat we de eredivisie houden als nationaal hoogste competitie. Het lijkt mij niet te verkroppen voor clubs die meestal meedoen om plaats 12 tot en met 18 en daarin sta ik met hun. Ik had er niet aan moeten denken toen ons AZ eerste divisie speelden of eerder degradatie voetbal moest spelen en er een Beneliga zou komen. Dat had ik zeer onrechtvaardig en ongunstig gevonden en daarom kan je het niet maken tegenover de clubs die nu in het schuitje zitten, waar AZ ooit in zat. Ook vind ik het op zijn minst heel bijzonder dat er jong teams (ook AZ) meedoen in de Keukenkampioen divisie. Ik weet dat het voor de vorming en ontwikkeling van jonge spelers goed is om onder die omstandigheden te voetballen, maar het is meedoen om het meedoen ten op zichte van andere clubs met eerste elftallen in de KKD. Promoveren kan en mag niet, wat logisch is met deze opzet. Maar dan kom ik toch er weer bij, dat ik onze geschiedenis niet vergeten ben en als ze toen der tijd, toen wij eerste divisie voetbal moesten spelen, elftallen hadden toegelaten, zoals jong AZ, jong Ajax, jong PSV en jong Utrecht, had het mij zeer gestoord. Net zoals menig club met hun eerste elftal dat nu ook doet. Ons Vaderlandse voetbal heeft een geschiedenis en mogen we trots op zijn en dat is mede mogelijk gemaakt door ook de kleinere clubs en die mogen we niet vergeten, ook hun belangen tellen mee in mijn ogen. Hoe de KNVB daar over denkt weet ik niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>