Voorbeschouwing sc Heerenveen – AZ

By
Updated: januari 24, 2020
Slot2

Na het bereiken van de kwartfinales van het bekertoernooi is de focus deze week weer verlegd naar de Eredivisie. Wat verwacht Arne Slot van het uitduel met sc Heerenveen? 

“sc Heerenveen heeft een veel beter seizoen dan vorig jaar. Ze hebben thuis geloof ik maar één keer verloren”, zei Slot over de aanstaande opponent. “Een goede ploeg, maar die hebben we zelf ook.”

Kansen
Slot: “Eerder dit seizoen won Heerenveen bij ons, mede dankzij drie dode spelmomenten. Het gekke was dat ik na die wedstrijd te horen kreeg dat zij al maanden niet uit dode spelmomenten gescoord hadden… Wij hadden toen ook genoeg kansen om te scoren, net als afgelopen weekend tegen Willem II. Het achtervolgt ons dat we dit seizoen best wat kansen nodig hebben om tot goals te komen. Dat geldt ook voor wedstrijden die we met 3-0 winnen.”

Ouwejan
“We hebben nu twee keer op rij verloren in de Eredivisie. Er is dus alleszins een aanleiding om zaterdag een goed resultaat te halen”, vervolgde Slot, die Thomas Ouwejan opstelt als vervanger van de geschorste Owen Wijndal. “Qua ritme is het jammer dat Thomas te oud is om mee te spelen bij Jong AZ. Maar fysiek gezien is hij er zeker klaar voor. Hij heeft een goed trainingsniveau. Thomas is kwalitatief een heel goede speler. Het is een luxe dat wij zo’n goede linksback achter de hand hebben.”

NAC
Slot reageerde ook op de bekerwinst van NAC op PSV, waardoor hij met AZ in de kwartfinales tegen zijn voormalige club speelt. “Ik heb mijn mooiste tijd als speler beleeft bij NAC. Dat publiek is fenomenaal, ook gisteren weer tegen PSV. Ik zou ooit graag nog een keer trainer worden bij NAC. Leuk om weer een keer tegen ze te spelen; en mooi dat wij de thuisploeg zijn.” Bron: AZ

9 Comments

 1. woonwagenpower

  25 januari 2020 at 08:10

  De cijfers van dit seizoen tot nu toe van AZ en sc Heerenveen.
  Allebei 19 wedstrijden gespeeld.
  sc Heerenveen heeft 7 wedstrijden gewonnen, AZ 13 stuks.
  sc Heerenveen heeft 7 wedstrijden gelijk gespeeld, AZ 2.
  sc Heerenveen heeft 5 wedstrijden verloren, AZ 4 verloren.
  sc Heerenveen heeft 30 doelpunten gemaakt, AZ 40 goals.
  sc Heerenveen heeft 25 tegen doelpunten ontvangen, AZ 14.
  sc Heerenveen heeft een doelsaldo van +5, AZ beter nl +26.
  sc Heerenveen heeft in totaal 28 punten verzamelt, AZ 41.
  Az kan duidelijk betere cijfers overleggen als sc Heerenveen, maar daarmee is de wedstrijd nog niet gewonnen. Op het veld bij onze vrienden uit Den Haag, kregen wij er 4 om onze oren en wisten we daar 2 doelpunten tegenover te zetten, dat zijn ook cijfers. Toch zeg ik een overwinning voor AZ, zeker na twee verliespartijen op rij, zal de honger naar winst enorm groot zijn mag ik aannemen en AZ zal zich toch niet twee keer in één seizoen door sc Heerenveen voor schut willen laten zetten in de competitie. Motivatie genoeg zou ik denken. Maar ik heb ook een zorgenkindje en dat is ons centrum van de verdediging, als we de wedstrijd onverhoopt toch verliezen, verliezen we hem daar, denk ik. Bergsma reken ik niet meer op, Hatzidiakos geblesseerd, Leeuwin vind ik zeer twijfelachtig, Vlaar en Wuytens kunnen met het spel voor zich nog enig zins mee, maar komt de bal achter onze verdediging dan zijn deze twee meestal gezien en met name Wuytens wil nog wel eens behoorlijke risico’s nemen met uit verdedigen, zeker als sc Heerenveen druk gaat zetten en houden op het doel van Bizot. Geef Joris Kramer eens de kans, al is Joris linksbenig, ik kan mij niet voorstellen dat hij verdedigend slechter is als Vlaar en Wuytens. Dan kan Teun op zijn geliefde middenveld blijven. Ook zou ik de mogelijkheid gaan bekijken of Dani de Wit omgeschoold kan worden tot centrale verdediger. Dani werkt als een paard, is bereidt om veel vuile meters te maken, maar als verbindingsspeler tussen middenveld en aanval is zijn rendement nog niet als die van zijn voorganger, onze Guus.

  • az woman

   25 januari 2020 at 08:51

   Arne Slot schuift liever met Koopmeiners , wat ten koste van het middenveld gaat, als het om een linksbenige centrale verdediger gaat, in plaats van linksbenige verdediger Kramer. Gaat het om een rechtsbenige verdediger, dan brengt hij liever Clasie erin met zijn lengte van 1,69 meter, in plaats van Kramer met zijn lengte van 1,87 meter. Dit komt Joris Kramer zijn ontwikkeling ook niet ten goede. Zoals Slot wisselt en schuift, kan ik mij voorstellen dat wanneer Joris Kramer een kans krijgt (basis) dat hij die met beide handen aangrijpt, want hij zal tot op het bot gemotiveerd zijn, want nu wordt, of het middenveld ontwricht, of een hele kleine middenvelder vult de vacature in. Frustrerend moet het voor Joris Kramer zijn, maar ik hoop ook dat hij zijn kans gaat krijgen, want zijn Ron ( wordt volgende maand 35), Stijn ( 30 jaar) en Ramon (32 jaar en rechtsbenig) nou echt zoveel beter als Joris (23 jaar)? En over vanavond, Als van Bergen en of Ejuke Vlaar en Wuytens ,als die bij AZ meedoen, steeds gaan opzoeken, kan het een vervelende avond voor ons worden, maar ik hoop het beste.

 2. az woman

  25 januari 2020 at 10:16

  En wat Heerenveen slim heeft aangepakt is dat het voor elke thuiswedstrijd het Frysk Folksliet ten gehore wordt gebracht, dat creëert een ontzettend wij-gevoel bij alles wat bij Heerenveen speelt, werkt en aanhangt. Ik hoop dat het wij-gevoel bij AZ vele malen groter is, maar als er pak ‘m beet, 15000 fans het Frysk Folksliet meezingen bij aanvang zorgt dat bij Heerenveen voor een gevoel van strijdbaar en prikkelt tot verzet tegen alles wat geen Heerenveen is, een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Het is in ieder geval nooit in het voordeel van de tegenstander. Hup AZ.

  • az woman

   25 januari 2020 at 10:28

   Er is een Noord-Hollands Volkslied van Loeks band. Het is gebaseerd op een oud lied uit 1950, wat vanaf het jaar 2000 officieel als Noord-Hollands volkslied door mag gaan. Ook heeft Noord-Holland een eigen vlag en wapen. AZ is immers groter dan alleen Alkmaar en de Zaanstreek en heeft een groot deel van de AZ volgers in heel de provincie Noord-Holland wonen. Maar Of AZ op zo’n manier het wij-gevoel wil vergroten, blijft voorlopig nog een vraag.

 3. az woman

  25 januari 2020 at 10:42

  Net als de AZ vlag, kan AZ ook iets doen met de vlag van Alkmaar, Zaanstad (want daar valt de Zaanstreek onder) en Noord-Holland, meer zichtbaar. Maar ook de Nederlandse vlag mag gezien worden bij ons, we zijn immers de mooiste club van het hele land.

 4. Gerrit Vooijs

  25 januari 2020 at 16:24

  Moeilijke wedstrijd, bij AZ zijn Midtsjo en Boadu niet in grote vorm. Midtsjo leidt te vaak onnodig balverlies en Boadu lijkt onder stroom te staan als hij een bal in de 16m krijgt aangespeeld. Alles springt van zijn voeten.

  Ik hoop echt voor Boadu dat hij snel een goal maakt want dat kan hem erover heen helpen. Spitsen leven van goals en AZ van een Boadu die goals maakt. Want in deze vormcrisis heeft hij in het veld geen toegevoegde waarde voor AZ. Dan verdiend Druijff een kans. Een mindere spits maar zeer gemotiveerd en met een grote werklust.

  AZ heeft na de zeperds tegen Sparta en WillemII dringend de 3 punten nodig om de florissante uitgangspositie na 17 wedstrijden niet te verspelen.

 5. brandon

  25 januari 2020 at 18:11

  De opstelling is met Wuytens en Vlaar achterin en daardoor zal AZ minimaal 3 doelpunten moeten maken om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Omdat het doelpunten maken niet ons sterkste punt is wordt het dus een zeer moeilijke wedstrijd. Om de wedstrijd te winnen zullen we snel 0-1 moeten maken maar als het onverhoopt snel 1-0 mocht worden geef ik ons nog heel weinig kans om een overwinning de streep over te trekken. Om het feit dat Heerenveen alles op de counter speelt. Hopelijk ben ik te somber, over 2 uur weten we meer en heb ik het geheel verkeerd.

 6. Urdal

  25 januari 2020 at 20:50

  Slechte wedstrijd, gelukkig gewonnen.
  Wordt steeds gezegd dat boadu en midtsjo slecht spelen, die werken iig wel.
  Idrissi en vooral stengs spelen heel slecht.
  Vandaag was svensson trouwens ook niet al te best.
  Nu heeft iedereen ook kunnen zien waarom ouwejan reserve staat.
  Gaat weinig dreiging vanuit, en speelt bijna geen bal vooruit, alleen maar breed of terug.
  Boadu is veel beter en gevaarlijker dan druijff, dat blijkt maar weer.
  Altijd laten staan dus.
  We nemen iig de 3 punten verdiend mee uit friesland op een vreselijk veld.
  Lekker kijken wat de rest doet, en/of verspeeld.

 7. brandon

  25 januari 2020 at 21:28

  Tactisch heel sterk gespeeld om de counter er uit te halen door de twee angels van Heerenveen Veerman en Ejuke geen meter speelruimte te geven. Wat opviel was dat het hele team keihard gewerkt heeft. Wat een verschrikkelijk veld om op te voetballen. Het doelpunt tegen was eigen schuld door weer, wat nog meer keren fout ging, voetballend uit te willen verdedigen en op snelheid weer geklopt. Waarom? Urdal Stengs was vandaag heel erg goed hard gewerkt en heel veel intercepties waarna hij de bal goed afspeelde. Over Boadu zullen we het maar niet meer hebben over wie de beste spits is dat is iedereen nu toch wel eens duidelijk. Werklust, ijver en scoren, wat een handenbinder. Svensson was vandaag de minste van het stel met Idrissi op de 2e plaats. Heerenveen viel me zwaar tegen, ook verdienste AZ, maar leken ook nog erg vermoeid van de beker tegen W II met verlenging. Al met al een flinke opsteker nu volgende RKC en de week er op Feijenoord winnen dan is de 2e plek zo goed als beslist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>