AZ naar kwartfinale KNVB beker

By
Updated: januari 22, 2020
knvbbeker

AZ heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker door TOP Oss te verslaan. In het mistige Frans Heesen Stadion werd het 0-2. Dani de Wit en Teun Koopmeiners maakten de goals. Ramon Leeuwin en Håkon Evjen debuteerden voor AZ.

Winteraanwinst Ramon Leeuwin  verving Ron Vlaar in het hart van de Alkmaarse defensie. Verder kende de basisopstelling geen verrassingen.

Dominant
AZ was vanaf minuut één de dominante partij, maar had moeite de Brabantse defensie te slechten. Pas met een halfuur op de klok werd het voor het eerst echt gevaarlijk voor TOP Oss-keeper Ronald Koeman Jr. Calvin Stengs trok vanaf rechts naar binnen en schoot op de vuisten van de doelman, een poeier van Koopmeiners zeilde net naast.

De Wit
In de 37e minuut was het wél raak. Jonas Svensson stoomde op en speelde De Wit in. De middenvelder draaide al vallend bij zijn tegenstander weg en haalde uit met links. Die inzet ging in de korte hoek tegen het net: 0-1.

Strafschop
Na rust kwamen de Alkmaarders snel op 0-2. De Wit werd bij een hoekschop naar beneden getrokken door Rick Stuy van den Herik, waarna scheidsrechter Laurens Gerrets een penalty gaf. Koopmeiners bleef koel en schoot beheerst raak. In totaal – inclusief Jong Oranje – was dit al zijn elfde benutte penalty van het seizoen.

Debuut
In de laatste twintig minuten kwam er opnieuw een debutant binnen de lijnen. De Noor Evjen verving zijn landgenoot Fredrik Midtsjø. De linkspoot kwam in de winterstop over van Bodø/Glimt.

Kwartfinales
Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in het Frans Heesen Stadion. Daardoor gaat AZ voor de negende keer op rij naar de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Daarin is de winnaar van het duel tussen NAC Breda – PSV de tegenstander in het AFAS Stadion.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
TOP Oss – AZ 0-2 (0-1)

3e ronde TOTO KNVB Beker

Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman Jr.; Hennos Asmelash (76. Niels Fleuren), Lorenzo Pique, Henk Dijkhuizen, Rick Stuy van den Herik,  Dean van der Sluys; Giovanni Büttner (84. Lars Hutten), Lion Kaak (68. Cihat Celik), Grad Damen; Cas Peters, Olivier Rommens.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin, Stijn Wuytens (66. Jordy Clasie), Owen Wijndal (78. Thomas Ouwejan); Fredrik Midtsjø (71. Håkon Evjen), Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 37. De Wit 0-1, 54. Koopmeiners 0-2 (pen.)
Gele kaarten: Stuy van den Herik, Rommens (TOP Oss), Svensson (AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Laurens Gerrets

9 Comments

 1. NHN

  22 januari 2020 at 11:26

  Gauw vergeten zo’n wedstrijd in de mist.
  Ronde verder ,da’s het belangrijkste. Verder valt er weinig eer te behalen in zo’n wedstrijd.
  Volgens mij is het lek nog niet boven. AZ was ouderwets dominant, maar kon het gaatje moeilijk vinden in de mist.
  Mede omdat Boadu uit vorm is. Die moet snel een goaltje meepikken, anders gaat ‘t tegen ‘m werken.

  Heerenveen uit, wordt hele andere koek.

  Maar AZ is een ronde verder.

  • Vincent

   22 januari 2020 at 11:39

   Tijd voor Boadu om te banken… Mist elke kans

 2. brandon

  22 januari 2020 at 15:23

  Deze wedstrijd was geen maatstaf. Top heeft geen enkele keer op doel geschoten en met z’n elven verdedigt. Spits zijn is dan geen pretje dus oneens Boadu te vervangen. A.s. zaterdag tegen Heerenveen is er op of er onder voor het gehele verdere verloop van de competitie. Hopelijk zal AZ op een andere manier gaan spelen en niet veel ruimte achter de laatste linie weg gaan geven want dan maakt Heerenveen er ook weer 3. Aub afscheid nemen van Vlaar.

  • Gerrit Vooijs

   22 januari 2020 at 17:39

   Boadu was ook onzichtbaar tegen WillemII. En dan kijk ik met name naar zijn aannames. Want die zijn bepalend of een kans een doelpoging kan worden.
   Juist daarin zie ik het grote verschil. De ballen springen hem nu van de voet waar hij voor de winterstop de bal juist wel goed meenam.
   Het resultaat van de wedstrijd tegen Heerenveen is zeer belangrijk en daaraan moet Boadu ondergeschikt worden gemaakt. Niet goed, Druijff erin. Dat is topsport.

   • brandon

    23 januari 2020 at 11:51

    Gerrit het verschil Boadu-Druijf is zo groot. Een halve Boadu is nog beter dan een hele Druijf. Bij Topsport stel je je beste spelers op. Omdat het nu twee keer verliezen is geworden krijgen de twee jonkies alles op hun bordje. Zeer onterecht met twee halve in de middenlinie achterin die 2x het verlies inluiden. De 1e 2 doelpunten gezien van Willem II een foute inspeelpass van Wuytens en Vlaar bij de 2e, die gewoon moet wachten maar helemaal verkeerd instapt. Dat is de achilleshiel bij AZ. Vlaar 1 wedstrijd in de 14/21 dagen kan niet, wegwezen uit de basis en nooit meer erin dat is topsport. Maar Vlaar wordt door velen door zijn bewezen diensten voor AZ altijd maar de handen boven het hoofd gehouden. Tegen de snelle spitsen van Heerenveen is het te hopen dat hij nog steeds geblesseerd is anders is het volgende verlies misschien wel aanstaande. De pijp is leeg bij Vlaar hoe sneu ook voor hem en Wuytens speelt als een natte krant al weken.

 3. az woman

  23 januari 2020 at 09:47

  Alle sirenes , alle alarm bellen, rookmelders en luchtalarm moeten afgaan in de Zaanstreek en Alkmaar, zeker bij Max in de meldkamer. De roversbende uit de Hoofdstad schijnt weer actief te zijn in onze omgeving. Volgens voetbalprimeur.BE gaat Ajax ondanks een herenakkoord zich binnenkort versterken met een (nog) 15 jarig talent (over 5 dagen bereikt hij de leeftijd van 16 jaar). bij voetbalprimeur.NL staat het bij de geruchten.Het gaat om Ernest Poku, hij was aan zijn eerste seizoen bezig bij AZ. Volgens Marius Wiegman (AZFANPAGE) is Poku (Spits) al zo goed als rond met die schurken. Hillen, Fitz-Jim nu ook Poku met het afgesproken herenakkoord en de daarmee gepaarde dubbele vergoeding voor jeugdspelers (als ik goed geïnformeerd ben) komen wij als AZ minder goed vooruit, qua vruchten die de opleiding moet afwerpen. Ook Luuk Kluiters hebben ze met hun periscoop vanuit de bosjes gezien en benaderd ( alleen weet ik niet of Luuk daarop ingegaan is) Max steek een stok in de wielen van de Ajax fiets. Het is ook jouw taak om talenten voor AZ te behouden en te behoeden voor verkeerde keuzes in hun loopbaan. Denk onder andere aan Teun Bijleveld. Ajax werkt met de grootste begroting in de eredivisie, maar Ajax is bang, bang dat ze met zoveel geld en roven nog geen kampioen kunnen worden, daarom wordt er in de winterstop doodleuk even een international (Babel) aan de selectie toegevoegd en nu Zyech er een paar weekjes uit ligt volgens de verwachtingen, gaan ze toch rondkijken voor een vervanger van buitenaf (voetbalprimeur.nl) naar alle waarschijnlijkheid. Ajax is een gekochte prijzen beluste koopclub, waarbij het woord koopclub ook vervangen kan worden door Bandietenclub. En maar opscheppen over de eigen jeugdopleiding (wij hebben de beste opleiding van de wereld). En nog een advies voor jeugdspelers, doe het niet, blijf mooi bij AZ voor jullie eigen bestwil. Bij AZ afgelopen Zaterdag deden 6 eigen opgeleide spelers mee, dat zegt genoeg over de kansen bij AZ voor een doorbraak. Mocht
  de Bandietenbende Ajax de schaal of dennenappel winnen zijn dat gekochte prijzen en is de prestatie helemaal niet zo groot, als die doet lijken.

 4. brandon

  23 januari 2020 at 22:54

  Zit niet tegen de volgende ronde Nac ipv Psv.

  • az woman

   24 januari 2020 at 08:14

   En Willem II ligt er ook al uit.

   • Gerrit Vooijs

    24 januari 2020 at 10:32

    Zoals jij al had gehoopt / voorzien :-)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>