Slot: “Geen aanleiding om dingen te veranderen”

By
Updated: januari 20, 2020
knvbbeker

Nu de eerste competitiewedstrijd van 2020 erop zit, staat het vizier van AZ op de bekerwedstrijd tegen TOP Oss van dinsdag. Arne Slot schoof na de maandagtraining aan bij de media en blikte terug en vooruit. “Geen aanleiding om dingen te veranderen.”

Slot begon zijn persmoment met een terugblik op de nederlaag tegen Willem II van afgelopen zaterdag. “Het was voor ons nieuw om een topwedstrijd te verliezen, want dat is nog niet overkomen dit seizoen.”

Presenteerblaadje
“De eerste helft waren we de bovenliggende partij en ook de eerste 25 minuten van de tweede helft was er niet veel aan de hand”, voegde hij daaraan toe. “Zeg maar gerust niks, want er is geen schot op doel geweest. Totdat we hen een doelpunt op een presenteerblaadje gaven. Als we zelf naar voren toe niet goed zijn, moeten we in ieder geval zorgen dat we het achterin niet weg gaan geven. Willem II moet de credits krijgen om het mentaal op te brengen om door te blijven gaan.”

Zelfvertrouwen
Bang dat er door de nederlaag onzekerheid in de ploeg sluipt, is Slot niet. “Ik zou het niet lekker vinden als de jongens mentaal zo zwak zijn, dat ze na het verliezen van een wedstrijd gelijk over alles en iedereen gaan twijfelen. We hebben er ook de spelers niet naar, die snel het zelfvertrouwen verliezen. Dan moet er heel wat meer gebeuren. Ik vind ook niet dat daar veel aanleiding voor is.”

TOP Oss
“Het is mooi dat we dinsdag al weer spelen”, zei Slot over het bekertreffen met TOP Oss. “Want het betekent dat we het afgelopen half jaar dingen goed hebben gedaan. Er is ook een aantal clubs dat niet speelt. We voetballen het liefst om de drie, vier dagen.”

Bekertoernooi
Slot: “Clichés zijn meestal waar, maar in het bekertoernooi zijn er vaak rare uitslagen. Keuken Kampioen Divisie-clubs kunnen het Eredivisie-teams daarin heel lastig maken. Vorige week maandag verloor TOP Oss nog van Jong AZ met 3-1. Vier dagen later wonnen ze van de koploper: SC Cambuur. Dat geeft de onvoorspelbaarheid van voetbal aan.”

Ongewijzigd
Over de te verwachten opstelling van AZ zei Slot: “Er is geen aanleiding om dingen te veranderen. We nemen het bekertoernooi heel serieus. TOP Oss hoeft niet te verwachten dat ze een ander team tegenover zich krijgen dan dat van zaterdag. Ron Vlaar heeft gewoon meegetraind, maar hij is het enige vraagteken.”

Idrissi
Dat betekent dat Oussama Idrissi gewoon kan starten. Tegen Willem II viel hij na een uur spelen geblesseerd uit. Slot: “Als er geen gekke dingen gebeuren vandaag, gaat hij gewoon spelen.”

Live
TOP Oss – AZ begint dinsdagavond om 18:30 uur in het Frans Heesen Stadion. Bron:AZ

13 Comments

 1. brandon

  20 januari 2020 at 17:08

  Lekker zo doorgaan met de twee slakken achterin. Zelfs tegen Top Oss kan dit duo niet. Maar kunnen we dat Slot kwalijk nemen? Nee alleen die TD met zijn mooie verhalen.

 2. Gerrit Vooijs

  20 januari 2020 at 19:44

  Ik ben echt benieuwd of Slot dit gaat managen. Tegen Oss moet nog wel lukken maar je weet het nooit. Voor het eigen doel door het centrum uitverdedigen terwijl de tegenstander druk zet vind ik onverantwoord risico nemen.
  Dit gaat nu vaker gebeuren. Wuytens en Svensson met name zijn aan de bal geen virtuozen zeg maar……..

  • VakJ

   21 januari 2020 at 11:43

   Dan maar Leeuwin er in lijkt mij. Kijken wat dat oplevert

 3. Gerrit Vooijs

  20 januari 2020 at 20:00

  Mocht AZ Top Oss de baas zijn ( dat zal wel lukken) dan wacht PSV in de kwartfinale in het AFAS stadion. Lukt dat ook dan moet AZ zeer waarschijnlijk opnieuw uit naar WillemII……….
  Dat zou toch wel erg pijnlijk zijn.

  • az woman

   21 januari 2020 at 09:19

   Het zou mij niet verbazen als NAC thuis gaat stunten , het is immers beker voetbal en als het NAC publiek erachter gaat staan kan het zomaar gebeuren tegen dit PSV. Ook Heerenveen thuis is volgens mij geen gelopen koers tegen Willem II. Het zou zomaar kunnen dat teveel Willem II spelers denken, als we AZ pakken in Alkmaar, dan pakken we ook Heerenveen wel eventjes, onderschatting is een raar fenomeen. Ik zeg 3-1 voor Heerenveen. Over AZ kan ik zeggen dat ook uit tegen TOP Oss iedereen 100% moet geven, zijn er teveel met gemakzucht, dan gaan we weer de bietenbrug op. Ook zal Arne een plan moeten hebben of eerder gaan wisselen, als TOP Oss van plan is 6-3-1 te gaan spelen, wat niet ondenkbaar is.

 4. az woman

  21 januari 2020 at 08:14

  Gerrit, het lijkt mij dat het na Willem II gedonderd heeft in de kleedkamer waarbij de voegen tussen de tegeltjes los trilden. We mogen toch aannemen dat Arne ook ziet dat deze risicovolle keuzes niet in de eigen zestien dienen gemaakt te worden? Arne houdt van attractief, combinatie voetbal van AZ met enig risico, maar men moet wel weten wanneer en waar men risico neemt, lijkt mij. Verder hoop ik dat Arne in het vervolg er niet voor schroomt om eerder te wisselen als de wedstrijd daar om vraagt. Als AZ een beetje de ruimte krijgt heeft het er de spelers voor ( backs, middenveld en aanval), maar tegen een goed georganiseerde counterploeg, die 75 minuten voor eigen doel staat, mag van mij Ferdy Druijf eerder ingebracht worden om iets te forceren. Ferdy heeft voor mij bewezen dat hij soms echt nodig is in dit AZ en als het aan mij ligt gaat Arne vaker gebruik maken van Ferdy zijn kwaliteiten.

 5. woonwagenpower

  21 januari 2020 at 08:40

  Achteraf praten is makkelijk, maar als we achteraf vaak de zelfde conclusie kunnen trekken, zal de staf, spelers en Max dat toch ook doen, mag je verwachten. Een ieder weet de zwakke plek van en in ons AZ, net als elke tegenstander.
  Het is niet voor het eerst gebeurt, dat een tegenstander AZ onder druk zet en houdt en dat er toch met veel risico voetballend uit verdedigd wordt, vaak loopt het met een sisser af, of pakte Bizot zijn verantwoordelijkheid, maar dat kan niet goed blijven gaan, zoals we afgelopen Zaterdag hebben ondervonden. Dat we niet alles winnen weet ik ook, maar leer hiervan en laat het niet meer voorkomen. Verder ben ik benieuwd wanneer Kramer eens een serieuze kans krijgt, al kiest Arne liever voor Clasie als invaller voor verdedigend werk, hoop ik voor Joris dat hij binnenkort mag aantreden en zijn kans met beide handen aangrijpt. al is dat heel lastig om een plekje te veroveren in de ideeënkamer van Arne. Terwijl een ieder ziet dat ons centrum achterin qua veldbezetting de zwakste plaats is. Joris ik hoop oprecht dat jij ook een eerlijke kans krijgt.

  • az woman

   21 januari 2020 at 08:58

   Leon Bergsma is volgens sportnieuws.nl op proef in Duitsland. Een club uit de derde bundesliga, Carl Zeiss Jena is de club. Bergsma deed mee met een oefen wedstrijd tegen Lokomotive Leipzig, die werd gewonnen met 2-1 door de club van Bergsma en de club lijkt tevreden te zijn over zijn eerste optreden, maar hij viel wel geblesseerd uit. Leon is opzoek naar een andere uitdaging volgens deze bron. Dus ik verwacht geen optreden meer van Leon Bergsma in het centrum van onze verdediging, de smaken waaruit Arne kan kiezen worden al minder, als het om centrumverdedigers gaat.

 6. Urdal

  21 januari 2020 at 10:26

  We mogen trouwens ook wel eens kijken naar een andere reserve keeper. Deze kan er niet heel veel van.
  Ik weet niet of er in de jeugd nog iets aan zit te komen.

  • az woman

   21 januari 2020 at 10:52

   Een tweede of nog betere als Bizot heeft AZ niet zomaar gevonden denk ik, ook gezien het budget waar AZ mee werkt. Tevens hoop ik dat Marco bij wil/gaat tekenen. Al denk ik dat de Boer ook nog kan groeien.

  • Vincent

   22 januari 2020 at 11:37

   Naast Schendelaar ben ik ook gecharmeerd van bakker

 7. Gerard

  21 januari 2020 at 16:37

  Vanavond hopelijk een uitstekende mogelijkheid, mits de stand het toelaat, om Evjen nu eens op de Wit zijn positie neer te zetten zodat we ook eens door kunnen drukken

 8. Gerrit Vooijs

  22 januari 2020 at 07:55

  Eenvoudige overwinning van AZ. De volle 90 minuten de controle maar aanvallend was het niet best.
  Elke kans die AZ kreeg werd ingeleid door Stengs. Dat was ook zo in de eerste helft tegen WillemII. Daar zit voor AZ ook de crux. Wanneer Stengs aan banden wordt gelegd, zoals WillemII zaterdag na rust deed, is AZ verlamd.
  Boadu had er gisteren 2-3 kunnen/moeten maken maar verprutste elke grote kans door een zeer slechte aanname. Druijff is een andere spits als Boadu maar verdient een kans nu Boadu de vorm niet heeft.

  Daarnaast heeft AZ extra creativiteit in het spel hard nodig. Want het duurt niet lang en Stengs krijgt straffe mandekking. Precies zoals WillemII dat na rust deed en dan heeft AZ geen aangever meer en blijft het de bal alleen nog maar rondspelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>