AZ start tweede seizoenshelft met verdiende nederlaag (1-3)

By
Updated: januari 19, 2020
AZbalen

AZ heeft de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2020 verloren van Willem II. Na een 1-0 voorsprong, door een goal van Oussama Idrissi, wonnen de Tilburgers met 1-3. Rody de Boer maakte zijn basisdebuut onder de AZ-lat.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – Willem II 1-3 (1-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Rody de Boer; Jonas Svensson, Ron Vlaar (79. Ferdy Druijf), Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (74. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi (60. Zakaria Aboukhlal).
Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Bart Nieuwkoop, Sebastian Holmén, Jordens Peters, Freek Heerkens; Dries Saddiki, Mike Trésor Ndayishimiye, Pol Llonch; Ché Nunnely (75. Damil Dankerlui), Vangelis Pavlidis, Mats Köhlert (80. Miquel Nelom).

Scoreverloop: 27. Idrissi 1-0, 65. Köhlert 1-1, 78. Pavlidis 1-2, 84. Ndayishimiye 1-3.
Gele kaarten: Wuytens, Wijndal (AZ), Peters (Willem II).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 15.442
NH 1816 Man of the Match: Fredrik Midtsjø

14 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  19 januari 2020 at 13:31

  Na een rustig begin begon AZ te draaien en WillemII werd in die fase overlopen. Alleen AZ vergat in die fase het ook af te maken. Toen was er de ribblessure? Van Idrissi en AZ was na die verzorging de grip wat kwijt.
  In de 2e helft ging AZ nog een tandje minder. Midtsjo en Koopmeiners speelden vrije ballen op eigen helft zomaar in de voeten van de tegenstander, Wuytens kopieerde dat voor het eigen doel en het was 1-1.
  Vanaf dat moment was AZ compleet stuurloos. Geen Vlaar en/of Koopmeiners die de regie pakte.
  Slot wil AZ altijd en overal onder de druk zien uit te voetballen, maar op en in de eigen 16m onder druk is dat vel en veel teveel risico.
  Volgende week in Heerenveen laten zien of hiervan geleerd is. Zo niet gooit AZ de eigen ruiten in……..

  • VakJ

   19 januari 2020 at 14:23

   Met je eens Gerrit maar de eigen ruiten hebben ze gisterenavond al ingegooid. Het zal zeer moeilijk worden om de tweede plek vast te houden. Zeker nu die lampies weer in de blessuretijd de gelijkmaker scoren. Misschien wel goed voor AZ zo, het onder druk spelen is niets voor AZ. Laten ze maar voor de top 5 gaan. Ons gouden koppel was in geen velden of wegen te zien.Tja en kramp en iets verkeerd gegeten??? Doordrukken in de 1e helft had gewoon gemoeten. Lat en paal die moeten er eigenlijk in.

 2. brandon

  19 januari 2020 at 15:05

  De bewijzen volgens zich in rap tempo op. Deze twee in de midden achterin kan niet meer en gaat nog vele punten kosten.

  • woonwagenpower

   20 januari 2020 at 07:23

   En ik las een tijdje terug op de site van het NHD, dat AZ (Max) langer door wil met Stijn Wuytens, zijn contract loopt komende zomer af. stijn is inmiddels 30 en staat er positief tegenover en zullen kijken of beide partijen er uit gaan komen. Als Max sportief wil doorgroeien met AZ en serieus structureel mee wil doen een plek in de top 3, mag ik hopen dat dit voorstel gedaan is, met een hoofdrol op de bank, als stand-in en Max gaat investeren in een echte robuuste, grote van nature linker centrale verdediger.

 3. NHN

  19 januari 2020 at 16:04

  Uithuilen , en dinsdag er weer staan.
  Het begon goed.
  Maar ipv door te drukken, begon AZ kinderachtig uit te verdedigen wat de 1-1 inleidde..

  En daarna gingen de bekende kopjes hangen.

  Gauw vergeten deze wedstrijd.

 4. 1AZ1

  19 januari 2020 at 19:51

  Sta je 2e in de competitie speel je een waanzinnig eerste seizoenshelft. AZ- Willem II prachtig affiche op de zaterdagavond is het stadion niet uitverkocht !!!

  Wat gaat er fout?

  • Vincent

   20 januari 2020 at 00:30

   Veel mensen zagen dit al aankomen

  • Vak j

   20 januari 2020 at 09:44

   1500 toeschouwers die er niet waren

 5. KeesK in Paraguay

  20 januari 2020 at 00:36

  Hoe vaak heeft Owen Wijndal al het aluminium geraakt dit seizoen?
  Ik zie overigens nog wel perspectief om Champions League voorrondes binnen te slepen, ook al is dit AZ duidelijk niet onfeilbaar. Maar het zal spannend worden.

 6. Kaazie1987

  20 januari 2020 at 09:50

  Plek 2 zie ik niet gebeuren, ik zag gister totaal geen spelvreugde zoals in de 1e seizoenshelft. Bij willem2 zag je dat wel, alleen een wonder brengt ons op plek2 maar ik geloof er niet in, Feyenoord en Willem 2 lijken de smaak te pakken te hebben. Az moet die Sebastian holmen zien te halen, beste cv in de eredivisie

  • gerard

   20 januari 2020 at 11:37

   Heb jij gisteren PSV zien spelen tegen notabene VVV?
   Als clubs als PSV en Feyenoord nog een zware concurrent voor ons gaan zijn dan is dit AZ onherkenbaar geworden en dat zie ik toch niet zo snel gebeuren.
   AZ laat dan twee opvolgende wedstrijden de punten liggen maar ook Ajax was gisteren zeker niet fijnloos tegen een Sparta en kwam nog goed weg.
   Probleem van dit AZ is, ook gisteren, dat het niet door kan drukken.
   Ik vind een middenveld met Koopmeiners, Midstjo en de Wit te weinig verrassing in het spel kunnen brengen. De Wit hoor ik vaak is goed voor de balans maar we zijn te vaak aangewezen op de grillen van een Stengs of Idrissi. Er moet wat meer voetbal vanuit het middenveld komen want feitelijk is enkel Midtsjo de gevaarlijkste van dit trio.
   De Wit heeft me nog nooit kunnen bekoren en met een Evjen zal je meer gevaar en mogelijkheden krijgen om juist wel door te kunnen drukken in dit soort wedstrijden.

 7. Kaazie1987

  20 januari 2020 at 14:49

  Je vergeet dat az straks een dubbel programma heeft met een niet al te brede selectie en een boadu en stengs en vlaar die blessure gevoelig zijn en PSV en Feyenoord niet

  • Gerrit Vooijs

   20 januari 2020 at 17:48

   PSV en Feyenoord hebben allebei zeer blessuregevoelige selecties…….,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>