Stengs mogelijk niet inzetbaar tegen Willem II

By
Updated: januari 17, 2020

Hoe staat zijn ploeg ervoor bij de herstart van de Eredivisie? En wat verwacht hij van het thuisduel met Willem II? Arne Slot blikte vrijdagmiddag vooruit.

“Calvin Stengs trainde vandaag inderdaad niet mee”, opende Slot desgevraagd. “Hij kreeg donderdag last van zijn bovenbeen. Zaterdag bekijken we of hij in staat is om te spelen. We hebben veel opties om een eventuele absentie van Calvin op te vangen.”

Versterkingen
AZ versterkte zich de afgelopen weken met Ramon Leeuwin en de eerder vastgelegde Håkon Evjen. Slot: “Ramon heeft zich heel makkelijk aangepast. Hij kent dit land en de Eredivisie. Dat geldt niet voor Håkon, die doet het prima maar heeft nog wat meer tijd nodig.”

Gemengde gevoelens
Slot: “We staan er na de eerste seizoenshelft goed voor: we zijn nog in drie competities actief. Toch had ik door de nederlaag bij Sparta wel gemengde gevoelens tijdens de winterstop. We kregen rood, een buitenspel-goal tegen en Sparta kreeg een penalty. Het zit bij elke ploeg wel eens tegen, maar dan heb ik het liever allemaal in één wedstrijd. We hebben met tien man overigens slecht gespeeld, dat wil ik wel gezegd hebben.”

Willem II
“Willem II is niet alleen voor ons een lastig te bespelen ploeg”, zei de trainer over de opponent van zaterdag. “Het is echt geen toeval dat ze op de vierde plek staan. Ze beschikken de laatste jaren over goede spitsen. Momenteel hebben ze ook veel loopvermogen aan de zijkanten en verder jongens die bereid zijn om hard te blijven werken.”

Uit
Slot: “Eerder dit seizoen speelden we 1-1 in Tilburg. Het eerste uur hebben we goed gespeeld en kans op kans op kans gecreëerd. Daarna kantelde de wedstrijd en miste hun spits Vangelis Pavlidis vlak voor tijd nog een penalty.” Bron: AZ

9 Comments

 1. Vincent

  18 januari 2020 at 13:24

  Ben niet echt stuk van Zakaria

 2. Gerrit Vooijs

  18 januari 2020 at 18:05

  Vanavond een 6 punten wedstrijd . Winst zet WillemII op 11 punten, verlies is het gaatje nog maar 5 punten.
  Nu kan de bank laten zien of die sterk genoeg is.
  Dit is een topwedstrijd die dus gewonnen moet worden !

 3. Kaazie1987

  18 januari 2020 at 22:39

  Op basis van de 1e 15 minuten en de 2e helft terecht verloren, maar wat mij opviel dat boadu opzichtig teckels omzijlde en ook aangaf gewisseld te willen worden na 20 minuten en daarnaast een bijzonder slechte wedstrijd speelde. Willem 2 heeft met die nr10 en nullely en pavlidis ook een aantal jonge pareltjes die samen met az en Feyenoord uit gaan maken wie er 3e wordt…

 4. az woman

  19 januari 2020 at 06:32

  Slordigheid wat denk ik voortkomt uit het idee van onderschatting. AZ won uit bij Feyenoord, uit bij PSV en thuis van Ajax. Wat zou Willem II ons dan thuis kunnen aandoen, hebben denk ik een aantal van ons gedacht en dat aantal was teveel tegen een getalenteerd en zeer gemotiveerd Willem II. Hier en daar iemand die weg gleed, maar dat kwam bij beide elftallen voor, ook niet echt een excuus. Ik hoop dat na Sparta en nu Willem II AZ weer met beide benen op de grond staat en dat het besef is doorgedrongen dat er iedere wedstrijd door iedereen gevochten moet worden als leeuwen, anders glijden we af naar een positie, waar we dit seizoen niet willen staan. Ik kan geen andere reden bedenken dan mentaliteit, want het voetballen kunnen ze niet verleerd zijn. Daarbij heb ik moeite met het gunnen van leedvermaak bij zogenaamde voetballiefhebbers die AZ geen warm hart toedragen.
  Instelling, karakter, overtuiging zijn een paar woorden waar de staf en een deel van de selectie iets mee kunnen, denk ik. De selectiespelers die hier bedoeld worden zullen zich wel aangesproken voelen en dat mag ook. Dan heb ik nog een advies voor Arne, het oplossen van een mentaliteitsprobleem (gemakzucht) binnen je selectie, is te beginnen met erkennen dat er spelers zijn met gemakzucht (mentaliteit) problemen.

 5. woonwagenpower

  19 januari 2020 at 06:45

  Waar een hoop AZ fans bang voor waren is toch gebeurt en is enorm balen. Maar het seizoen is nog niet over. Elke andere club zal ook nog hier en daar op zijn bek gaan en het is aan ons AZ daar als beste uit te komen na 34 wedstrijden. Dit seizoen hoeven ze voor niemand onder te doen (misschien alleen Ajax) en dus ligt het helemaal aan AZ zelf en hebben ze alles in eigen hand om heel knap tweede te worden, met misschien wel een verse dennenappel erbij.

 6. az woman

  19 januari 2020 at 07:17

  Gadver de Gadver de Gadverderrie. Op Voetbalprimeur likken de Ajax liefhebbers en de Willem II fans elkaar helemaal af van onder tot boven en andersom. Kotsmisselijk om te lezen hoe ze elkaar plezieren en strelen met teksten. wij zijn het Ajax van het zuiden en wij het Willem II van het noord-westen, BAH. Als Ajax een wedstrijd wint wat AZ goed zal uitkomen, zal ik nooit dat soort gedrag vertonen, hooguit dat het een mooie bijkomstigheid is, Wat een misselijke figuren die dat op VP plaatsen. Ik zei al moeite te hebben met het leedvermaak over ons AZ, maar wat ik daar soms las, draait me maag zowat om. Ze zijn in staat om met elkaar af te spreken en elkaars r..t af te vegen, lijkt het wel.

  • Vincent

   20 januari 2020 at 00:28

   Ja VP is een ajaxsite….

 7. Kaazie1987

  19 januari 2020 at 10:23

  En dan las ik ook nog gister dat stengs en boadu een gelimiteerde afkoopsom in hun contract hebben staan, met dank aan mino rioolrat

 8. Gerrit Vooijs

  19 januari 2020 at 10:34

  AZ heeft gisteren vooral van zichzelf verloren.
  Na een rustig begin begon AZ te draaien en WillemII werd overlopen. Alleen AZ vergat in die fase het ook af te maken.
  In de 2e helft ging AZ een tandje minder. Midtsjo en Koopmeiners speelden vrije ballen op eigen helft zomaar in de voeten van de tegenstander, Wuytens kopieerde dat en het was 1-1.
  Vanaf dat moment was AZ compleet stuurloos. Geen Vlaar en/of Koopmeiners die de regie pakte.

  Slot wil AZ ALTIJD zien voetballen maar op en in de eigen 16m onder druk is dat teveel risico.

  Volgende week in Heerenveen laten zien of hiervan geleerd is. Zo niet gooit AZ de eigen ruiten in……..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *