AZ legt Leeuwin vast

By
Updated: januari 3, 2020

AZ heeft Ramon Leeuwin gecontracteerd. De 32-jarige verdediger tekende vrijdag een contract voor 1,5 seizoen. Leeuwin is overgenomen van het Deense Odense BK.

In Nederland kwam de 1,87 lange Leeuwin eerder uit voor AGOVV, SC Cambuur, ADO Den Haag en FC Utrecht. In totaal kwam hij tot 315 officiële wedstrijden (12 goals).

Leeuwin: ‘Veel om voor te spelen’
“Toen AZ zich meldde, was ik direct enthousiast over de club en het voetbal dat hier gespeeld wordt”, reageerde Leeuwin. “Ik verwacht hier een mooie tijd te hebben. Er is nog veel om voor te spelen. Daar gaan we vol voor. Het team staat heel goed, maar je hebt natuurlijk meer mensen nodig dan elf.”

Huiberts: ‘Heel mooie aanvulling’
“We weten allemaal dat Pantelis Hatzidiakos er voor een lange tijd uit is met een blessure. Daarom wilden we er graag een verdediger bij”, zei Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan. Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn. En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie. Ramon voldoet daar allemaal aan. Het is een heel mooie aanvulling op onze selectie.” Bron: AZ

26 Comments

 1. brandon

  3 januari 2020 at 15:20

  Wanhoopsaankoop van een zeer beperkte verdediger. Bij Utrecht weggestuurd wat kan die Huiberts er toch weinig van met verdedigers aankopen, echt belachelijk.

  • 1AZ1

   5 januari 2020 at 12:16

   Geef het een kans Brandon Max doet het scouten en inkopen echt niet alleen. Misschien is dit wel een uit het Moneyball principe. Ik laat mij graag verassen!

 2. Kaazie1987

  3 januari 2020 at 15:28

  Prima aankoop, ideale verdediger die er meteen zal staan. Wel verwacht ik nog een talentvolle verdediger, de 18 jarige cv micky van der venne is veelvuldig gescout door az, die verwacht ik ook nog wel

 3. woonwagenpower

  3 januari 2020 at 16:30

  Deze zag ik niet aankomen, ik denk dat Max weer voor het bekende dubbeltje op de bekende rij is gegaan. Ik kan ook niet zeggen dat ik hier enthousiast van wordt. Wanneer eens INVESTEREN in goede centrale verdedigers? Dit voelt voor mij als pleisters plakken, tijdelijk een noodverbandje aanbrengen. Maar een oplossing is het niet, voor de lange termijn, maar ook voor de korte termijn heb ik grote twijfels. Max was zelf aanvaller en heeft niet zoveel met verdedigers denk ik. Zo investeren, kan ik niet anders kwalificeren als dat Max ook tevreden is met een vierde plek op de eindstand in de competitie. Zo zonde dit!

  • NHN

   6 januari 2020 at 07:48

   Ik denk dat het aantrekken van deze Leeuwin,ook alleen maar een tijdelijke pleister is.
   Toegegeven, ik zag deze ook niet aankomen, maar ik denk dat deze jongen, de 2e competitie helft mag opdraven, totdat Hatzidiakos weer inzetbaar is.

   Ik denk dat de leiding daar zijn vertrouwen in heeft uitgesproken.

   Nogmaals, ik ben ook verrast,maar ik geef deze Leeuwin het voordeel van de twijfel.
   En wacht tot Hatzidiakos weer fit is

 4. brandon

  3 januari 2020 at 17:45

  Wwp wilde niet in herhaling vallen met dat dubbeltje,
  maar je hebt het precies goed.

 5. Gerrit Vooijs

  3 januari 2020 at 18:20

  Maar goed, hij is er nu eenmaal dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.
  Hij is fit zegt Max dus hij mag het thuis tegen Willem II en uit tegen Heerenveen laten zien. Dat zijn ook niet de makkelijkste wedstrijden voor AZ om na de winterstop te openen. Overleeft AZ dat zonder puntenverlies dan blijft het meedoen. 2x verlies door een rammelende defensie zal de doodsteek voor deze speler zijn.

  • Vincent

   3 januari 2020 at 18:47

   Waarschijnlijk staat Clasie nog voor hem in de pikorde iig voorlopig tot hij het AZ spel in de benen heeft

   • brandon

    3 januari 2020 at 19:01

    Wel te hopen vond het bij Utrecht de zwakste schakel en die worden er altijd zonder pardon uitgegooid.

 6. Vincent

  3 januari 2020 at 18:44

  Vraag me af hoeveel ze ervoor betaalt hebben…

  • KeesK in Paraguay

   3 januari 2020 at 22:14

   Niet veel, AZ is nog steeds bezig het verlies van Fred Friday financieel te verwerken. Iemand nog hem gezien recent?

   • 1AZ1

    5 januari 2020 at 12:11

    In de Gucci store pc hoofdstraat

 7. Gerrit Vooijs

  3 januari 2020 at 19:14

  Tja had dan Douglas gehaald, net zo oud en transfervrij. Maar goed die heeft dit seizoen geen club meer gevonden dus in ieder geval niet wedstrijdfit.

  • 1AZ1

   5 januari 2020 at 12:12

   Niet mee eens Gerrit die jongens is recentelijk nog afgekeurd door FC Emmen geloof ik, niet fit en geen mentaliteit

   • Gerrit Vooijs

    5 januari 2020 at 13:54

    Ok, dat wist ik niet. Als zelfs Emmen hem afkeurt is het erg duidelijk waarom hij geen club meer kan vinden.

 8. KeesK in Paraguay

  3 januari 2020 at 21:25

  Zo, nu even mijn broek weer ophalen en mijn verwachtingen laten liggen waar mijn broek was.

 9. Kaazie1987

  5 januari 2020 at 14:32

  Waarom zou je miljoenen uitgeven en een speler voor meerdere vastleggen terwijl er in de jeugd meerdere talentvolle centrale verdedigers te vinden zijn. Goeie keus van max om leeuwin voor anderhalf jaar vast te leggen, ervaren speler die niet op zijn mondje gevallen is is altijd welkom. Wel hoop ik dat max nog een talentvolle speler voor jong az haalt want ook daar is de spoeling erg dun

  • Gerrit Vooijs

   5 januari 2020 at 20:49

   Leon Bergsma en Kramer zijn beiden mee op trainingskamp .
   Ook Evjen, Peer Koopmeiners, Goudmijn, Taabouni en Correia zijn mee. Die laatste ben ik erg benieuwd naar als zijnde een Portugees supertalent en binnen gehaald door City. Wil AZ daar nog iets aan hebben moet hij nu wel wat gaan spelen want hij is nog maar 1,5 jaar in Alkmaar.

 10. Gerrit Vooijs

  6 januari 2020 at 17:23

  Zo Johnsen verkocht naar Hyundai. Dat scheelt alweer op de loonlijst. Jammer dat Friday zijn contract uitdient tot 1 juli maar hij heeft er recht op.

 11. Gerrit Vooijs

  6 januari 2020 at 22:29

  Van VP: AZ, Feyenoord en Celtic hebben interesse in Lewis Gibson, CV, 19 jaar, linkspoot, 1,85m, speelt nu met een aflopend contract voor Jong Everton. Everton onderhandelt met hem maar komen er niet uit.
  Dit is een speler die past in de visie van AZ voor de langere termijn.

  • az woman

   7 januari 2020 at 07:45

   Ik kan deze jongen niet. Hij zal dan worden gehaald (als het lukt) als opvolger van Stijn denk ik, gezien zijn linkerpoot.Zal hij in de toekomst met Hatzidiakos het hart van de verdediging gaan vormen? Of gaat Max nog op zoek naar een cv met een rechter poot? Er is zo aan het zien initiatief genomen omdat we in het hart van de defensie erg kwetsbaar zijn en dat is een pluspunt.

 12. Vincent

  10 januari 2020 at 17:36

  Mooi 5-1 gewonnen druiff 2x gescoord

  • az woman

   11 januari 2020 at 06:40

   Gezien we nog steeds op drie fronten mee doen, kan Ferdy nog wel eens heel belangrijk voor ons worden. Boadu en Stengs hebben volgens voetbalprimeur verteld deze transferperiode, niet van club te zullen veranderen, wat mooi is, maar mocht Myron in de zomer een andere werkgever vinden, dan ben ik heel benieuwd wat de rol van Ferdy gaat worden. als AZ de tweede seizoenshelft weer zo’n goede prestatie neerzet en het seizoen afsluit met een prijs (wie weet de KNVB Beker of heel misschien het derde landskampioenschap) krijgt Max nog genoeg aan zijn hoofd. Zeker als Calvin, Myron, misschien Teun en Owen het EK van heel dichtbij mogen meemaken. Fredrik heeft nog een contract tot juni 2022, wat zijn de plannen met hem, of van hem? Marco Bizot heeft na dit seizoen nog één seizoen in zijn contract, wil Marco nog ergens een avontuur aangaan, of vindt hij het mooi genoeg en blijft hij dichtbij zijn geboorte omgeving? Vragen die Max ook bezig zullen houden. In ieder geval is de 5-1 overwinning op onze AFAS sponsorgenoten uit België een lekkere opsteker voor de tweede seizoenshelft en was de nederlaag tegen Sparta zuur, maar misschien nodig om de boel weer op scherp te zetten. Thuis tegen Willem II kan AZ laten zien dat de wedstrijd in de Rotterdamse wijk Spangen een incident was. AZ succes met alles, de tweede seizoenshelft!

 13. Kaazie1987

  11 januari 2020 at 10:33

  Ik zou lekker micky van der ven ophalen bij fc volendam, 18 jaar nog maar. Speelde gister een waanzinnige wedstrijd tegen cambuur die volendam overigens won. Deze speler lijkt heel veel op Mathijs de ligt

 14. Vincent

  13 januari 2020 at 18:43

  Nou Fred Friday is ook weg. Totaal niet verwacht dat het zo’n flop zou worden na z’n debuut, maarja ook nooit zo’n luie speler gezien in het shirt van AZ

  • Gerrit Vooijs

   13 januari 2020 at 19:40

   Top besluit !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *